Дата підготовки: | Квітень 2017 року |
Кількість сторінок: | 33, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 19 |
Таблиць: | 13 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Останні кілька років стали для українського ринку свинини важкими. У період з 2014-2016 рр. спостерігалися наступні тенденції: скорочення поголів'я свиней в Україні, яке торкнулося 70% областей в країні, скорочення обсягів реалізації свиней на забій, різке зниження (практично в 9 разів) обсягів поставок української свинини за кордон, причиною чого стало поширення по території африканської чуми свиней, падіння рівня рентабельності виробництва продуктів свинарства до п'ятирічного мінімуму, що призвело до зростання цін на свинину. Лідируючі позиції на ринку традиційно утримує п'ятірка лідерів, серед яких - "АПК Інвест", "Агропродсервіс", "Даноша", "Глобинський свинокомплекс", "Нива Переяславщини".
1. Загальна характеристика ринку свинини в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2014-2016 рр. (в т. ч. оптимальні канали збуту)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2014-2016 рр. в Україні і в досліджуваних областях (особливості попиту/споживання)
1.3. Свинокомплекси в Херсонській, Миколаївській, Одеській, Київській областях (найбільші свинокомплекси, контактна інформація)
2. Державне регулювання та вимога сертифікації для забійного цеху
3. Динаміка виробництва свинини в 2014-2016 рр. в Україні та досліджуваних областях
3.1. Динаміка виробництва в натуральному вираженні в 2014-2016 рр.
3.2. Динаміка виробництва в грошовому вираженні в 2014-2016 рр.
4. Основні оператори ринку (найбільші виробники свинини в досліджуваних областях і в цілому в Україні)
4.1. Основні оператори ринку і їх опис
4.2. Частки основних операторів
4.3. Рівень конкуренції і ризики
5. Зовнішня торгівля на ринку свинини
5.1. Експорт продукції в 2014-2016 рр. (Обсяги, експортери)
5.2. Імпорт продукції в 2014-2016 рр. (Обсяги, імпортери)
6. Ціна та ціноутворення на ринку свинини
6.1. Динаміка цін на продукцію в 2014-2016 рр.
6.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
7. Висновки щодо розвитку ринку свинини в Україні в досліджуваних областях. Рекомендації по необхідності будівництва забійного цеху в досліджуваних областях (з урахуванням прогнозу введення нових цехів в експлуатацію). Ринкове обґрунтування будівництва забійного цеху (для свинини). Прогнозні показники розвитку ринку свинини в Україні і досліджуваних областях в 2017-2019гг.
8. Інвестиційна привабливість ринку свинини
8.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
8.2. Ризики і бар'єри виходу на ринок
1. Загальні показники ринку свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр. в Україні, тонн
2. Загальні показники ринку свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр. в Київській, Одеській, Миколаївській і Херсонській областях, тонн
3. ТОП-5 найбільших виробників свинячого господарства за чисельністю маточного поголів'я, станом на 01.01.2017
4. Найбільші господарства в Київській, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях
5. Законодавча база України в сфері свинарства
6. Динаміка обсягів виробництва свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр. в Україні і в розрізі областей, тонн
7. Динаміка обсягів виробництва свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр. в Україні і в розрізі областей, в грошовому вираженні, млн. грн.
8. Основні оператори ринку в Україні
9. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку свинини в Україні
10. Оцінка конкурентного середовища на ринку свинини в Україні
11. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку свинини в Україні
12. SWOT-аналіз ринкового спрямування
13. Ризики і бар'єри виходу на ринок
1. Структура споживання м'яса в Україні в 2016 р,%
2. Поголів'я свиней в Україні в 2014-2016 рр., млн. голів
3. Частки досліджуваних областей України в загальному обсязі виробництва свинини, в натуральному вираженні,%
4. Частки основних операторів ринку в Україні, в 2014 і 2016 рр.,%
5. Частки основних операторів ринку в Херсонській області, в 2014 і 2016 рр.,%
6. Частки основних операторів ринку в Миколаївській області, в 2014 і 2016 рр.,%
7. Частки основних операторів ринку в Одеській області, в 2014 і 2016 рр.,%
8. Частки основних операторів ринку в Київській області, в 2014 і 2016 рр.,%
9. Динаміка обсягів експорту свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) з України в 2014-2016 рр., в натуральному вираженні, тонн
10. Основні експортери свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр., в натуральному вираженні,%
11. Географія експорту свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр., в натуральному вираженні,%
12. Динаміка обсягів імпорту свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в Україні в 2014-2016 рр., в натуральному вираженні, тонн
13. Основні імпортери свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр., в натуральному вираженні,%
14. Географія імпорту свинини (свіжої, охолодженої, замороженої) в 2014-2016 рр., в натуральному вираженні,%
15. Динаміка середніх цін на свинину в 2014-2017 рр., грн/кг
16. Динаміка середніх цін на свинину в 2014-2017 рр. в розрізі областей, грн/кг
17. Структура витрат свиноферми за елементами операційних витрат,%
18. Прогнозні показники ємності ринку свинини в Україні в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тонн
19. Прогнозні показники ємності ринку свинини в Київській, Одеській, Херсонській, Миколаївській областях, в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тонн