in stock

Аналіз ринку молочних продуктів України. 2017 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Січень 2018 року
Кількість сторінок: 11, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 14
Таблиць: 1
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
3750 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Під час аналізу рину молочних продуктів визначені ключові тенденції розвитку світового та українського ринків: надана розгорнута характеристика динаміки виробництва та ємності ринку; виділені ключові напрямки збуту української продукції, а також виділені великі міжнародні постачальники в Україну; проведений аналіз зовнішньоекономічної діяльності в розрізі видів молочних продуктів; виділена специфіка в споживанні та визначені ключові напрямки подальшого розвитку ринку.
Молочна промисловість України є одною з ключових напрямків галузі тваринництва, та, на даний момент, враховуючи тривалий процес скорочення поголів’я корів в країні, на ринку намічаються якісні та кількісні зміни. Вони стосуються, переважно, зміни пропозиції на ринку – прийняття нових норм в сфері молочного виробництва стає причиною послаблення позицій приватних фермерів, що не в повному обсязі та об’ємі здатні забезпечувати якість молока для молокозаводів, як це робиться на великих підприємствах. Разом із тим, починаючи з 2016 року на ринку спостерігається зростання виробництва – за результатами 3 кварталів 2017 року зростання виробництва склало 17% по відношенню до АПМР. Це говорить про адаптацію вітчизняних молочарів після негативних явищ в українській економіці, падіння попиту, а також фізичного скорочення ринку збуту української продукції як в розрізі внутрішнього, так і ринку зарубіжжя.
В структурі ємності ринку традиційно для продовольчих ринків України, продукція власного виробництва займає найбільшу частку, а також значні обсяги власного виробництва йдуть на експорт. В цілому, досліджуваний ринок за результатами 3 кварталів 2017 року приріс на 3,1%, продовжуючи тенденцію, що почалась в 20166 році коли ємність молочного ринку виросла на 4%.
В структурі зовнішньої торгівлі на ринку також стались зміни в розрізі обсягів та географії поставок української продукції. В структурі експорту найбільшу частку займає вершкове масло, молоко та сироватка, тоді як найбільші обсяги імпорту спостерігаються серед твердих сирів та кисломолочних продуктів. Дана тенденція викликана особливостями технологічного процесу виробництва, а також кінцевої вартості продукції, що робить українське масло та молоко конкурентоспособними на міжнародних ринках в той час, коли найбільш затребуваними іноземними молочними продуктами серед українського населення є сири в середньому та дорогому ціновому діапазоні.
Найбільшими споживачами української молочної продукції стали, переважно, країни СНД та країни Європи, тоді як в 2014 році найбільшим споживачем була Росія. Головними імпортерами в Україну є традиційно країни Центральної та Західної Європи.
В структурі споживання молока та молочних продуктів в Україні не обмежено віковими рамками завдяки широкому молочному асортименту – його використовують молоді мами, сім’ї, дорослі люди та люди похилого віку.
Важливими напрямками розвитку ринку є підвищення моди на здорове харчування та органічні продукти, активізація виробництва ультрапастеризованного молока, а також освоєння ринків Азії та подальше проникнення на полиці магазинів країн Європи.

Детальний зміст:

1. Ринок молочних продуктів в Україні. Загальні тенденції розвитку
2. Динаміка виробництва і обсяг ринку молочних продуктів в Україні
3. Зовнішня торгівля на ринку молочних продуктів в Україні
4. Споживчі вподобання
5. Перспективні тенденції розвитку ринку молочних продуктів в Україні

Перелік таблиць:

1. Динамика ємності ринку молочних продуктів в Україні в 2013 – 9 мес. 2017 гг.

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка поголів'я корів в Україні, млн. гол.
2. Динаміка виробництва молочних продуктів в Україні в 2013 - 9 міс. 2017 рр., $ млн.
3. Структура споживання молочних продуктів за основними видами в 2013 - 2017 рр.,%
4. Динаміка споживання молочної продукції на душу населення виходячи з роздрібної реалізації продукції торговими мережами в 2013 - 9 міс. 2017 рр., грн. / чол.
5. Динаміка ринку молочних продуктів в розрізі походження продукції в 2013 - 9 міс. 2017 рр., $ млн.
6. Структура зовнішньої торгівлі України в розрізі видів молочної продукції в 2017 році
7. Динаміка експорту молочної продукції України в 2013 - 9 міс. 2017 рр., $ млн.
8. Динаміка географічної структури експорту молочної продукції 2013 - 2017 рр.,%
9. Динаміка імпорту молочної продукції в Україну в 2013 - 9 міс. 2017 рр., $ млн.
10. Динаміка географічної структури імпорту молочної продукції 2013 - 2017 рр.,%
11. Рейтинг виробників молока в 2017 році в Україні, середня оцінка респондентів
12. Рейтинг виробників твердого сиру в 2017 році в Україні, середня оцінка респондентів
13. Рейтинг виробників питного йогурту в 2017 році в Україні, середня оцінка респондентів
14. Рейтинг виробників сиру в 2017 році в Україні, середня оцінка респондентів

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами