Дата підготовки: | Вересень 2017 року |
Кількість сторінок: | 73, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 45 |
Таблиць: | 37 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська |
Різновидами крохмалепродукції є різні крохмалі, глютен, кукурудзяна олія, глюкоза, патока, декстрин, саго та ін., а також в подальшому з продуктів переробки та залишків виробництва крохмалепродуктів можна отримати кормові домішки, альтернативні види палива та інші продукти переробки.
Основною сировиною для виробництва усіх вищезазначених продуктів є зернові культури (пшениця, жито, овес, кукурудза та ін.) та коренеплоди (картопля, маніок та ін.). Особливе значення на ринку крохмалю та крохмалепродуктів в Україні займає пшениця, кукурудза та картопля, оскільки ці культури є найбільш поширеними та придатними для вирощування на території країни. Також необхідно зазначити, що після виробництва крохмалепродукції залишається певна кількість відходів переробки зернових, які потім використовують як сировину при виробництві кормових домішок для сільськогосподарських тварин. Оскільки сільське господарство – одна з найрозвинутіших галузей економіки країни, яка є привабливою для інвесторів та нових гравців, то всі сфери, пов’язані з даним сектором мають достатньо сильний потенціал для розвитку. Принаймні, за останній період сільське господарство активно розвивається та зростає в багатьох напрямках.
1. Загальна характеристика ринку крахмалопродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) і кормових добавок в Україні
1.1. Опис ринку та аналіз основних тенденцій в 2016-6 міс. 2017 рр. (особливості ринку, проблеми, фактори впливу та інші особливості)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку крахмалопродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) і кормових добавок (виробництво + імпорт-експорт) в 2016-6 міс. 2017 рр .. в натуральному і грошовому вираженні - оцінка
1.3. Сегментація ринку в 2016-6 міс. 2017 рр. (За походженням: частка вітчизняної та імпортної продукції; частка в структурі ринку крахмалопродуктов)
1.4. Сировинна база, технологія і процес виробництва (в т.ч. можливість у виробництві попутної продукції при переробці сировини для виробництва зазначених сегментів)
2. Державне регулювання ринку (норми, вимоги та ін.)
3. Динаміка виробництва досліджуваної продукції в Україні в 2016-6 міс. 2017 рр.
3.1. Динаміка виробництва в натуральному вираженні за деякими сегментами
3.2. Динаміка виробництва в грошовому вираженні
4. Основні оператори ринку в Україні
4.1. Опис основних операторів ринку (до ТОП-5 виробників по кожному сегменту) - перелік, короткий опис, контакти, продукція, яку реалізовують. Сегментація по регіонах України, виділення Вінницькій області
4.2. Частки ринку основних операторів (показати обсяги) - оцінка на підставі даних операторів ринку за 2016 рік
4.3. Рівень конкуренції і ризики
5. Зовнішня торгівля на ринку
5.1. Експорт в 2016-6 міс. 2017 рр. (обсяг, частка поставок у загальній структурі ринку крахмалопродукціі, географія поставок, ціни, основні експортери і обсяги їх поставок)
5.2. Імпорт в 2016-6 міс. 2017 рр. (обсяг, частка поставок у загальній структурі ринку крахмалопродукціі, географія поставок, імпортні ціни, основні імпортери і обсяги їх поставок)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Середні поточні оптові ціни на продукцію в розрізі видів продукції в залежності від обсягу
6.2. Основні фактори впливу на ціни
7. Споживання на ринку
7.1. Споживчі переваги щодо продукції (оцінка часток основних сфер споживання)
7.2. Потенційний обсяг споживання досліджуваних ринків в країнах ЄС і Близького Сходу - за наявністю інформації 2016 році
7.3. Потенційні галузі-споживачі в країнах ЄС і Близького Сходу
8. Асортимент продукції, представленої на ринку
9. Висновки і рекомендації:
9.1. Рекомендації щодо інвестування в досліджувані сегменти і перспективи експорту з точки зору привабливих країн-споживачів. Привабливість Вінницькій області з точки зору будівництва нового заводу
9.2. Перспективи ринку і прогноз на 2017-2019 рр.
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. SWOT, PEST-аналіз ринкового спрямування
10.2. Ризики і бар'єри виходу на ринок
1. Динаміка місткості ринку крохмалепродуктів (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, тисяч тон
2. Динаміка місткості ринку крохмалепродуктів (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн грн
3. Динаміка місткості ринку крохмалю в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, тисяч тон
4. Динаміка місткості ринку крохмалю в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн. грн
5. Динаміка місткості ринку глютену в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, тисяч тон
6. Динаміка місткості ринку глютену в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн. грн
7. Динаміка місткості ринку кукурудзяної олії в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, тисяч тон
8. Динаміка місткості ринку кукурудзяної олії в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн. грн
9. Динаміка місткості ринку кормових домішок в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, тисяч тон
10. Динаміка місткості ринку кормових домішок в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн. грн
11. Динаміка показників ринку відходів переробки зернових в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
12. Динаміка місткості ринку відходів переробки зернових в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн. грн
13. Законодавство та сертифікація в галузі крохмалепродуктів в Україні
14. Законодавчі норми для експорту крохмалепродуктів з України
15. Основні виробники на ринку крохмалепродукції , кормових домішок та продуктів переробки зернових в Україні
16. Структурування основних гравців за регіонами
17. Об’єм виробництва основних виробників на ринку крохмалю в 2016 р. в натуральному вираженні, тон
18. Частка ринку основних виробників на ринку кукурудзяної олії в натуральному вираженні, %
19. Об’єм виробництва основних виробників на ринку кормових домішок в 2016 р. натуральному вираженні, т
20. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на українському ринку крохмалепродуктів
21. Оцінка конкурентного середовища на українському ринку крохмалепродуктів
22. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку крохмалепродуктів в Україні
23. Оцінка конкурентного середовища на українському ринку кормових домішок
24. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку кормових добавок в Україні
25. Основні ризики на досліджуваних ринках Україні
26. Об’єми поставок основних експортерів крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 2016-1 пол. 2017 р., в натуральному вираженні, тон
27. Об’єми поставок основних імпортерів крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 2016-1 пол. 2017 р., в натуральному вираженні, тон
28. Середні поточні оптові ціни на досліджувану продукцію в Україні, грн/кг, грн/л
29. Обсяги імпорту досліджуваної продукції в країни Європи та Близького Сходу в 2016 році в натуральних показниках, млн. тон.
30. Сорт крохмалю в залежності від фізико-хімічних властивостей
31. Асортимент продукції, представленої в Україні
32. Асортимент кормових домішок, представлених в Україні
33. SWOT-аналіз ринкового напряму
34. Оцінка ступеня впливу факторів зовнішнього середовища на ринок крохмалю та крохмалепродукціі України
35. Ранжування факторів щодо ваги важливості та опис їх впливу на ринок
36. Ризики та бар’єри виходу на ринок
1. Обсяги інвестицій в сільське господарство України в 2011 – 2016 рр., млрд. грн.
2. Обсяг реалізації харчових продуктів в Україні в 2014 – 1 пол. 2017 рр. в грошовому вираженні, млрд. грн
3. Обсяг реалізації виробів з паперу в Україні в 2014 – 1 пол. 2017 рр. в грошовому вираженні, млрд. грн
4. Обсяг реалізації хліба, хлібобулочних та борошняних виробів в Україні в 2014 – 1 пол. 2017 рр. в грошовому вираженні, млрд. грн
5. Структура виробництва та імпорту крохмалепродуктів в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, %
6. Структура ринку крохмалепродуктів (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, %
7. Структура ринку кормових домішок в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр., в натуральному вираженні, %
8. Технологія і процес переробки зерна (на прикладі кукурудзи)
9. Обсяг виробництва крохмальних продуктів (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тисяч тон
10. Динаміка виробництва крохмальних продуктів в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тисяч тон
11. Обсяг виробництва кормових домішок в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тисяч тон
12. Обсяг виробництва відходів переробки зерна в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тисяч тон
13. Обсяг виробництва крохмальних продуктів (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в грошовому вираженні, млн. грн
14. Динаміка виробництва крохмальних продуктів (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в в грошовому вираженні, млн грн
15. Обсяг виробництва кормових домішок в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в грошовому вираженні, млн грн
16. Обсяг виробництва відходів переробки зерна в Україні в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в грошовому вираженні, млн грн
17. Територіальна сегментація ринку крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні
18. Частка ринку основних виробників на ринку крохмалю (загалом) в натуральному вираженні, %
19. Частка ринку основних виробників на ринку кормових домішок в натуральному вираженні в 2016 р., %
20. Частка ринку основних виробників на ринку висівок та відходів виробництва в 2016 р. в натуральному вираженні, %
21. Динаміка експорту крохмалепродукціі з України в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тон (досліджуваних продуктів)
22. Структура експорту крохмалепродукціі за видами за 2016-1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, %
23. Географічна структура експорту крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) за видами в 2016-1 пол. 2017 р. в натуральному вираженні, %
24. Динаміка середніх експортних цін на крохмалепродукцію (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 1 половині 2016 та 2017 років, грн/кг
25. Основні експортери крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 2016-1 пол. 2017 р., в натуральному вираженні, %
26. Динаміка експорту кормових домішок з України в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тон
27. Структура експорту кормових домішок з України в 2016-1 пол. 2017 р. в натуральному вираженні
28. Динаміка експорту відходів переробки зерна з України в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тон
29. Структура експорту відходів переробки зерна з України в 2016-1 пол. 2017 р. в натуральному вираженні
30. Динаміка імпорту крохмалепродукціі в Україну в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тон (досліджуваних сегментів)
31. Структура імпорту крохмалепродукціі за видами за 2016-1 пол. 2017 р.. в натуральному вираженні, %
32. Географічна структура імпорту крохмалепродукціі за видами (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 2016-1 пол. 2017 р. в натуральному вираженні, %
33. Динаміка середніх імпортних цін на крохмалепродукцію (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 1 половині 2016 та 2017 років, грн/кг
34. Основні імпортери крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в 2016-1 пол. 2017 р., в натуральному вираженні, %
35. Динаміка імпорту кормових добавок в Україну в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тисяч тон
36. Структура імпорту кормових добавок з України в 2016-1 пол. 2017 р. за компаніями-імпортерами в натуральному вираженні
37. Географічна структура імпорту кормових добавок з України в 2016-1 пол. 2017 р.. в натуральному вираженні
38. Динаміка імпорту відходів переробки зерна в Україну в 2016 – 1 пол. 2017 рр. в натуральному вираженні, тисяч тон
39. Структура імпорту відходів переробки зерна з України в 2016-1 пол. 2017 р.. за компаніями-імпортерами в натуральному вираженні
40. Географічна структура імпорту відходів переробки зерна з України в 2016-1 пол. 2017 р. в натуральному вираженні
41. Структура собівартості виробництва крохмалепродукції (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні, %
42. Структура собівартості виробництва кормових добавок та висівок в Україні, %
43. Частки основних галузей-споживачів крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні,% (оцінка)
44. Динаміка місткості ринку крохмалепродукціі (крохмалі, глютен, кукурудзяна олія) в Україні в 2017-2019 рр. в натуральних показниках, тон
45. Динаміка місткості ринку кормових добавок кормів в Україні в 2017-2019 рр. в натуральних показниках, тон