Ринок м'яких сирів у Києві та області: частка тіньового сегмента доходить до 30% обсягу ринку
668

Ринок м'яких сирів у Києві та області: частка тіньового сегмента доходить до 30% обсягу ринку

Аналіз ринку м'яких сирів у Києві та області проведено компанією Pro-Consulting у червні 2024 року. Маркетингове дослідження містить інформацію про:

  • фактори, що найбільше впливають на ринок м'яких сирів у Києві та області та споживання цільової продукції в секторі громадського харчування;
  • загальні параметри і показники даної сфери бізнесу;
  • сегментацію ринку сирів (м'яких) у Києві та області за видами товарів і закладам-споживачам;
  • обсяги та структуру поставок продукції на ринку м'яких сирів у Києві та області;
  • діяльність і розподіл часток виробників цільових товарів;
  • середні ціни, фактори і політику ціноутворення на ринку м'яких сирів у Києві та області;
  • споживчі тренди щодо цільової продукції на ринку ХоРеКа;
  • прогнозні показники ринку м'яких сирів у Києві та області, можливості для реалізації бізнес-проектів.

Готовий аналіз ринку м'яких сирів у Києві та області можна придбати на сайті компанії. Також вас може зацікавити оновлення готового аналізу ринку сиру або аналізу ринку крафтових виробів в Україні.

Якщо ж ви плануєте аналізувати свій ринок за власним техзавданням, уже зараз збережіть собі посилання на типову структуру дослідження ринку.

Моніторинг ринку м'яких сирів у Києві та області дав змогу виокремити такі властиві йому тенденції в секторі споживання закладами громадського харчування:

  1. Розширення асортименту

Попит на ексклюзивні, рідкісні та дорогі сорти м'яких сирів серед споживачів, які відвідують ресторани вищого класу, стрімко зростає. Ресторани прагнуть пропонувати унікальні сири, щоб задовольнити вишукані смаки своїх клієнтів. Також вам може стати в нагоді аналітика з аналізу ринку закладів громадського харчування в Україні (HoReCa) - подивіться структуру звіту.

  1. Збільшення споживання у веганів і вегетаріанців

Зростаючий інтерес до веганських і вегетаріанських альтернатив м'яким сирам відображає тенденцію до більш здорового і різноманітного харчування. Клієнти, які дотримуються специфічних дієт, шукають новинки, які можуть замінити традиційні молочні продукти. У Pro-Consulting також є готовий аналіз ринку вегетаріанських продуктів в Україні.

  1. Створення унікальних сирних страв

Шеф-кухарі активно експериментують з продукцією ринку м'яких сирів у Києві та області, створюючи нові страви, які привертають увагу клієнтів і надають ресторану конкурентну перевагу. Це сприяє збільшенню кількості креативних та інноваційних страв у меню.

  1. Співпраця з місцевими виробниками

Заклади все частіше співпрацюють із локальними виробниками продукції на ринок м'яких сирів у Києві та області, щоб отримувати свіжі та якісні продукти. Це не тільки підтримує місцеву економіку, а й забезпечує використання натуральних інгредієнтів.

  1. Використання екологічно чистих інгредієнтів

Важливо, щоб м'які сири були виготовлені з натуральних, екологічно чистих інгредієнтів без штучних добавок і консервантів. Це тренд, який стає дедалі популярнішим серед споживачів.

Якщо ви шукаєте дані по своєму ринку в інтернеті, але не можете їх знайти, систематизувати і проаналізувати, поспілкуйтеся з Pro-Consulting - консультант поставить корисні запитання і допоможе скласти техзавдання на проведення ринкового дослідження - контакти.

Ринок сирів (м'яких) у Києві та області характеризується високим рівнем тіньового сегменту. До цього сегменту відносяться продукти, вироблені в домашніх умовах, часто звані крафтовими, і реалізовані через:

  • Соціальні мережі: домогосподарства, які мають мінімальні виробничі потужності та не реєструють свою діяльність, часто використовують торгівлю через соціальні мережі як додатковий вид заробітку.
  • Ринки та ярмарки: крафтові виробники або представники домогосподарств, які виробляють у невеликих обсягах, реалізують продукцію на ринок м'яких сирів у Києві та області без офіційного звітування.

За оцінками, частка тіньового сегменту на ринку м'яких сирів в Україні може становити 20-30%.

Такі види м'яких сирів, як «Філадельфія», «Маскарпоне» і «Креметта», повністю залежать від імпорту. В Україні немає місцевих виробників, які виготовляли б ці сири. Основними постачальниками є європейські країни, де зазначені сири традиційно виробляються за оригінальними технологіями, що забезпечує їхню високу якість.

Разом з тим, українські виробники на ринку м'яких сирів у Києві та області активно розширюють пропозиції крем-сирів, випускаючи продукцію, яка знаходить широке застосування в кулінарії. Вітчизняні крем-сири вирізняються натуральністю, різноманітністю і більш доступною ціною.

Детальніше про поточний стан і прогнозні тенденції розвитку цієї сфери бізнесу можна дізнатися з матеріалів маркетингового дослідження ринку м'яких сирів у Києві та області, доступних у магазині готових проєктів компанії Pro-Consulting.

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Як заклади громадського харчування адаптуються до змін на ринку HoReCa

Дата розміщення: 26.11.2024
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами