Перепілки знову встали на крило: представляємо бізнес-план створення перепелиної ферми в Україні

З усіх напрямків тваринництва України найбільш стійким до впливу економічної кризи 2014-2015 років виявилося птахівництво. Сталося це тому, що куряче м'ясо набагато дешевше свинини, яловичини та інших видів, і багато споживачів переорієнтувалися на нього в обмежених фінансових умовах. Однак, крім курей, в Україні вирощують і інші види сільськогосподарських птахів, продукція яких має відмінні дієтичні властивості, а ціни на них вище. До таких птахам відносяться перепілки. Ось на їх поголів'я криза вплинула в повній мірі, перервавши його кількісне зростання, що спостерігалося аж до 2014 року.

Ймовірно, вам необхідні статистика і прогнози вашого ринку - просто зв'яжіться з нами і ми проведемо аналітичне дослідження ринку для вас

Разом з тим, у експертів, що займаються регулярними маркетинговими дослідженнями ринку перепелів, з самого початку спаду не викликав сумнівів його тимчасовий характер. Адже високі споживчі властивості перепелиних яєць і м'яса визнані у всьому світі, і в міру стабілізації економічної ситуації в країні, відкриття нових ринків збуту, підвищення купівельної спроможності українців, вирощування перепілок мало скоро знову стати рентабельним.

І ось сприятливий момент для реалізації бізнес-ідей в області розведення перепелів настав. А для того, щоб інвестори не втрачали час в спробах розібратися в нових ринкових реаліях, аналітиками консалтингової компанії Pro-Consulting розроблений бізнес-план створення перепелиної ферми в Україні.

Якщо ви не впевнені, що вашій бізнес-ідеї необхідне професійне фінансове планування, просто почитайте матеріал про те, що таке бізнес-план підприємства

Проектом передбачено одночасне утримання 10 тис. перепілок: 8 тис. несучок і 2 тис. півників. Розміщувати подібне підприємство найкраще недалеко від великих міст, де зосереджений основний контингент споживачів перепелиних яєць і м'яса, існують стійкі канали збуту продовольчої продукції.

Для організації ферми потрібно орендувати виробнича будівля площею 540 м2 і обладнати його відповідно до норм утримання птиці. Основною продукцією перепелиного господарства є яйця, але в міру виходу перепілок за межі продуктивного віку (від 4 до15 місяців), їх будуть пускати на м'ясо, замінюючи більш молодими курочками, виведеними на цій же фермі з яєць першого покоління.

Розрахунки, виконані в рамках бізнес-плану створення перепелиної ферми, показують, що рентабельність продажів даного підприємства буде знаходиться на рівні 7,6%. Це дозволить окупити вкладені в проект кошти протягом трьох років і дев'яти місяців з урахуванням фактору дисконту.

Раз ви читали цей матеріал, вас зацікавить стаття про бізнес-ідею створення індюшиної ферми

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: