Бізнес-план створення підприємства з переробки меду: працю українських пасічників буде винагороджено
2961

Бізнес-план створення підприємства з переробки меду: працю українських пасічників буде винагороджено

Аналітиками компанії Pro Capital Investment підготовлений бізнес-план організації підприємства з переробки меду в Україні. Реалізація цього проекту дозволить посилити позиції нашої країни на міжнародному ринку меду, завдяки поставкам високоякісного екологічно чистого продукту. У той же час, у невеликих українських пасіках з'явиться можливість продавати свій мед на переробку, отримуючи за свою працю гідну оплату.

Читати про ринок меду в Україні

Мед є однією з візитних карток аграрного комплексу України. У 2017 році наша країна стала третьою за обсягом експортером меду в світі, поставивши за кордон 68 тис. тон. Правда, в подальшому ця позиція була втрачена через зменшення обсягу експорту, але потенціал наших пасік нікуди не подівся, справа тільки за належним доопрацюванням і розфасовкою їх продукції.

Створення підприємства з переробки меду актуально ще й тому, що Україна взяла на себе зобов'язання перейти на європейські стандарти якості до кінця 2019 року. Якщо великі агрогосподарства мають у своєму розпорядженні ресурси для перебудови, то дрібним виробникам, як правило, важко отримати відповідний сертифікат, хоча їх продукція може задовольняти всім найвищим вимогам. Ось на цей «золотий» мед українських маленьких пасік і буде орієнтуватися переробний комплекс, створений згідно нашого бізнес-плану.

Читати про бізнес-план магазину варення

Аналітики Pro Capital Investment пропонують розмістити переробне підприємство в екологічно чистому районі, в місці, що володіє гарною транспортною доступністю для працюючих в окрузі бджолярів. У разі дотримання всіх екологічних нормативів, компанія буде мати можливість отримання сертифікату еко-продукції, що дозволить продавати мед в два рази дорожче, ніж без такого сертифіката.

Згідно з розрахунками, виконаними при написанні бізнес-плану створення комплексу з переробки меду, потужність виробництва складе 20 тон на добу або 5 тис. тон на рік. Час, необхідний для створення комплексу і підготовки його до роботи - 9 місяців. Всі вкладені в проект кошти повернуться до інвестора у вигляді прибутку протягом 13,3 місяців з моменту початку його реалізації.

Переробка меду - купити готовий бізнес-план

Коли Вінні-Пух співав про те, що «мед, якщо є, то його відразу немає», був абсолютно прав. Правильно підготовлений до продажу, цей якісний і корисний продукт ніколи не залишиться без уваги споживачів.

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами