in stock

Аналіз ринку меду в Україні. 2012

Загальна характеристика
Дата підготовки: Серпень 2012 року
Кількість сторінок:  7, Arial, 1 интервал, 10 шрифт
Графіків і діаграм: 5
Таблиць: 2
Спосіб оплати: готівковий/безготівковий розрахунок, в тому числі банківською карткою, передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
850 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Огляд ринку меду виконаний аналітиками компанії Pro-Consulting і містить відомості про світовий та український ринки меду і характеристику ситуації на них. Ринок меду – один з небагатьох, на яких Україна є лідером, забезпечуючи до 5% світового виробництва меду (приблизно 1,5 млн т на рік). У досліджуваний період (2007–2011 рр.) Україна лідирувала в Європі та займала 5-те місце в світі за обсягами виробництва після Китаю, Туреччини, США та Аргентини. Подана динаміка компонентів ємності ринку в натуральному і грошовому вираженні, що свідчить про нестійкий характер показників (зростає тільки експорт у грошовому вираженні). При цьому імпорт не перевищує 0,2% ємності ринку, а 4–13% виробленого меду експортується. За даними 2011 р., близько 40% загального обсягу експорту надходило до Німеччини, близько 35% – у Росію. В Україні налічується понад 2 тисячі виробників меду і сотні тисяч пасік бджолярів-аматорів. Відсутність реєстру пасічників ускладнює розвиток галузі, ускладнює облік виробництва, пошук ринків збуту, організацію цивілізованого експорту. Перераховано шість найбільших підприємств галузі, в структурі виробництва за регіонами першу трійку складають Полтавська, Донецька та Черкаська області з показниками 12, 11 і 9% відповідно. При аналізі споживання відзначено, що середньостатистичний українець вживає на рік приблизно 1,3 кг цього солодкого продукту. Монофлорний мед збирають, в основному, з таких культур: соняшник, гречка, ріпак, липа і біла акація. Ексклюзивною пропозицією є мед з шавлії, буркуну, малини та ін. Указано на складність прогнозування ємності ринку меду, оскільки в умовах очікуваного збільшення попиту на мед на світовому рівні на українському ринку мають місце серйозні проблеми, насамперед загибель бджіл через нераціональне використання хімічних добрив, а також погіршення екологічної ситуації і зростаючі ціни на цукор.

Детальний зміст:

1. Огляд світового і українського ринку меду, тенденції його розвитку
2. Поточні явища на українському ринку меду в Україні
3. Ємності ринку меду України
4. Зовнішня торгівля
5. Основні гравці українського ринку меду
6. Споживаня на ринку меду в Україні
7. Висновки і прогнозні показники розвитку українського ринку меду
8. Прогнозувати ринок меду в Україні

Перелік таблиць:

1. Динаміка основних показників ринку меду в 2007-2011 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
2. Динаміка основних показників ринку меду в 2007-2011 рр., в вартісному вираженні, млн. USD

Перелік графіків і діаграм:

1. Ємность ринку меду в 2007-2011 рр., в натуральному і вартісному вираженнях, тис. тонн, млн. USD
2. Географічна структура експорту меду з України в 2011 р., %
3. Географічна структура імпорту меду в Україну в 2011 р., %
4. Структура операторів на українському ринку меду в 2011 р., %
5. Структура виробництва на українському ринку меду в 2007-2011 рр. по регіонам, %

Зв'язатися з нами