Бізнес-ідеї, пов’язані з внутрішнім туризмом: лови момент, поки кордони на замку

Туристична галузь виявилася однією з найбільш постраждалих в Україні через введені в 2020 році карантинні обмеження. Її внесок у валовий внутрішній продукт країни оцінювався в 2019 році на рівні майже 6%. Тільки на іноземцях за минулий рік вдалося заробити близько 60 млрд гривень. Таким чином, кожен місяць простою відбирає в учасників ринку як мінімум п'ять мільярдів, але ж є ще суміжні бізнес-сфери, які забезпечують функціонування індустрії гостинності. У зв'язку з цим виникає питання - чи доцільно в ситуації, що склалася відпрацьовувати реалізацію бізнес-ідей, пов'язаних з туризмом. Коротка відповідь - так, доцільно, і на перших порах варто зосередитися на внутрішньому туризмі.

Прочитайте матеріал про бізнес-план міні-готелю для сімейного відпочинку

Існує розхожий мем про те, що в китайській мові слово «криза» складається з двох частин - «небезпека» і «можливість». Так це чи ні - нехай розбираються філологи, у випадку ж з туристичним бізнесом нинішня криза дійсно руйнівна, але в той же час і несе з собою можливості для внутрішнього туризму. На даний момент ми бачимо своєрідне перезавантаження галузі - її повністю вимкнули і збираються знову включити. Але суть можливостей полягає в тому, що включатися вона буде поетапно, в міру ослаблення обмежень. Швидше за все, спочатку відновиться трафік усередині країни, а вже потім відкриються зовнішні кордони. Цей період найбільш сприятливий для того, щоб зацікавити ширші верстви українців внутрішнім туризмом, адже закордонні тури будуть недоступні.

На сайті доступний готовий бізнес-план міні-готелю економ-класу - ви можете замовити адаптацію цього проекту під масштаби, рік, локацію

Туристичний потенціал України величезний і до його вичерпання ще далеко. На першому місці по туристичним зборів все ще знаходиться Київ, але й кожен регіон країни має свої цікавинки і визначні пам'ятки.

Наприклад, родзинками Львівської області є екскурсії по старовинних замках, лікувальні тури в Трускавець і катання на лижах у Славському. Останнім часом активно почав розвиватися гастрономічний туризм, до якого підключилося ряд місцевих фермерських господарств. Можливо, львів'яни хочуть потіснити лідера в сфері гастротуризму - Закарпатську область, що славиться своєю оригінальною кухнею і проводить ряд популярних щорічних фестивалів для любителів незвично і смачно поїсти.

Можливо, вас зацікавить стаття з аналізом потенціалу системи онлайн-бронювання туристичних турів в Україні

Після вогкої зими і холодної весни українці захочуть погрітися на теплому пісочку біля берега моря. А оскільки Туреччина і Єгипет ще закриті, шанс залучити більше відпочиваючих з'являється у приморських областей - Одеської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької.

Місця, потенційно цікаві туристам, є в будь-якому регіоні країни, а якщо десь немає вже сформованих пам'яток, то їх можна і потрібно створювати, відновлюючи пам'ятники архітектури, досліджуючи архіви, проводячи аналіз запитів потенційних мандрівників для створення привабливої ​​для них атмосфери.

Якщо ви замислюєтеся над створенням бізнесу на туристичному ринку, рекомендуємо почитати про те, що таке бізнес-план підприємства та навіщо він потрібен

Складаючи бізнес-плани для внутрішнього туризму, слід пам'ятати про те, що, після відкриття кордонів, на цікаві туристичні об'єкти України потягнуться й цікаві іноземці, і це дозволить вивести створений бізнес на більш високу орбіту.

Якщо ви ще не визначилися, в якій бізнес вкласти кошти, пропонуємо почитати, наприклад, про бізнес-ідеї відкриття б'юті-бару