Дата підготовки: | Травень 2019 року |
Кількість сторінок: | 47, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 27 |
Таблиць: | 17 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку м'ясних напівфабрикатів, який включає таку продукцію як порційні, дрібношматкові , паніровані, рублені напівфабрикати (зокрема, котлети для бургерів). В ході аналізу було охарактеризовано основні тенденції розвитку даного ринку в Україні, проаналізовано виробництво, зовнішньоекономічну діяльність і споживання м'ясних напівфабрикатів в країні, визначені основні оператори, а також представлені середні ціни на продукцію, як роздрібні, так і експортні / імпортні.
Ринок м'ясних напівфабрикатів поки що не досяг своїх докризових показників. Однак, в 2018 році обсяги виробництва і зовнішньої торгівлі показали зростання, що є початком відновної тенденції.
Скорочення поголів'я свиней і великої рогатої худоби (ВРХ) - характерний тренд для українського тваринництва. Низький платоспроможний попит в Україні, тривалість періоду окупності, підвищення собівартості тваринницького виробництва, хвороби тварин (епідемія АЧС, наприклад), експортні можливості - все це впливає на розмір сировинної бази для виробників м'ясних напівфабрикатів, відповідно, на структуру їх випуску і собівартість.
У структурі ринку зовнішня торгівля займає зовсім невелику частку. У перспективі обсяги імпорту та експорту можуть вирости в кілька разів, але їх частка в загальному обсязі ринку залишиться на рівні до 5%.
На ринку переважають напівфабрикати з курятини, проте їх частка не така велика, як частка самого курячого м'яса в порівнянні з іншими видами м'яса. Це пояснюється широким використанням таких продуктів в закладах громадського харчування, де попитом також користуються вироби з яловичини. У той же час, в роздрібному продажі часто зустрічаються вироби з різних видів м'яса.
Рублена продукція в сегменті роздрібної торгівлі в основному представлена в замороженому вигляді, оскільки напівфабрикати - це продукт епізодичної покупки, а не повсякденної. У той же час, заклади ХоРеКа частіше вимагають охолодженої продукції, особливо заклади високого цінового рівня. Однак частина ресторанів і кафе робить напівфабрикати самостійно. В Україні багато пропозицій обладнання для перемелювання м'яса та формування котлет для гамбургерів різного ступеня автоматизації
1. Загальна характеристика ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2014-2018 рр. в Україні. Новинки в досліджуваному асортименті продукції за 2018 р.
1.2. Загальні показники ринку, динаміка місткості ринку м'ясних напівфабрикатів в 2014-2018 рр. (Виробництво + імпорт - експорт) в Україні (на підставі оцінки) в натуральному і грошовому вираженні
1.3. Сегментація ємності ринку:
- розрахунок частки імпортних і вітчизняних товарів
- сегментація ринку по групах напівфабрикатів (з яловичини, свинини, птиці, мікс) на підставі оцінки
2. Виробництво м'ясних напівфабрикатів в 2014-2018 рр. в Україні
2.1. Обсяг виробництва в натуральному вираженні м'ясних напівфабрикатів в 2014-2018 рр. в Україні (на підставі оцінки)
2.2. Обсяг виробництва в грошовому вираженні м'ясних напівфабрикатів в 2014-2018 рр. в Україні (на підставі оцінки)
3. Основні оператори ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні
3.1. Основні оператори (виробники) ринку м'ясних напівфабрикатів і їх короткий опис
3.2. Сегментація і структурування основних операторів ТОП-10 (по ТМ і за асортиментом (без часток))
3.3. Частки ринку основних операторів (на підставі оцінки) в структурі виробництва м'ясних напівфабрикатів без поділу на сегменти
3.4. Ступінь конкуренції і ризики
4. Зовнішня торгівля на ринку м'ясних напівфабрикатів в 2014-2018 рр.
4.1. Динаміка експорту (обсяги в 2014-2018 рр., Структура за видами, географія поставок по країнах, основні експортери, їх коротка характеристика і частки, основні компанії одержувачі - порівняння 2014 і 2018 рр.)
4.2. Динаміка імпорту (обсяги в 2014-2018 рр., Структура за видами, географія поставок по країнах, основні імпортери, їх коротка характеристика і частки - порівняння 2014 і 2018 рр.). Виявлення видів імпортної продукції, яка не виробляється в Україні (при наявності такої)
5. Ціна і ціноутворення на ринку м'ясних напівфабрикатів України
5.1. Середні поточні ціни лінійних роздрібних на досліджувану продукцію (по онлайн цінами українських супермаркетів і спеціалізованих магазинів) в розрізі 4 груп: порційні, дрібношматкові, паніровані, рублені + фото даної продукції
5.2. Динаміка середніх цін за групами товарів в 2014-2018 рр. в розрізі 4 груп: порційні, дрібношматкові, паніровані, рублені:
5.2.1. середні експортні та імпортні ціни
5.2.2. середні ціни за проведеними держ. тендерів
5.3. Аналіз поточних цін на м'ясні напівфабрикати (котлети для бургерів з різного виду м'яса) в сегменті ХоРеКа (на підставі обдзвону компаній виробників і дистриб'юторів (до 10 компаній) в якості таємного покупця)
6. Споживання продукції на ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні
6.1. Структура споживання м'ясних напівфабрикатів в Україні в розрізі каналів: роздріб, ХоРеКа і держ. закупівлі в 2018 р на підставі оцінки.
6.2. Обсяги держ. закупівель м'ясних напівфабрикатів в 2018 р і основні держ. компанії із закупівлі даної продукції
7. Висновки. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2021 рр.
7.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
7.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2021 рр. в Україні
7.3. Загальні рекомендації щодо виходу на ринок на підставі проведеного дослідження
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT - аналіз ринкового напрямку
8.2. PEST - аналіз ринкового напрямку
8.3. Побудова карти ризиків на ринку
1. Загальні показники ринку рублених м'ясних напівфабрикатів, в натуральному вираженні, тис. тон
2. Загальні показники ринку рублених м'ясних напівфабрикатів, в грошовому вираженні, млн грн
3. Основні оператори (виробники) ринку рублених м'ясних напівфабрикатів
4. Структурування основних операторів ринку рублениих м'ясних напівфабрикатів за асортиментом
5. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку за методикою М. Портера
6. Результати оцінки конкурентного середовища та ризиків на ринку м'ясних напівфабрикатів України
7. Середні поточні ціни лінійних роздрібних на досліджувану продукцію, грн./кг
8. Середні поточні ціни лінійних роздрібних на котлети, грн./кг
9. Динаміка середніх експортних цін на м'ясні напівфабрикати в Україні в 2014-2018 р, грн./кг
10. Динаміка середніх імпортних цін на м'ясні напівфабрикати в Україні в 2014-2018 р, грн./кг
11. Середні ціни держ. закупівель, завершені тендери
12. Середні ціни на котлети для бургерів в розрізі компаній, грн./кг
13. Середні ціни на котлети для бургерів з різного виду м'яса, грн./кг
14. SWOT-аналіз ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні
15. PEST-аналіз ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні
16. Сегментація ринкових ризиків
17. Ранжування ризиків розвитку ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні
1. Споживання м'яса і м'ясних продуктів на душу населення в Україні в 2014-2017 рр., кг/міс.
2. Структура виробництва свіжого та замороженого м'яса в Україні в 2018 р, в натуральному вираженні (тон),%
3. Динаміка поголів'я продуктивних домашніх тварин в Україні в 2010-2018 р, на початок року, млн голів
4. Найбільші області-виробники свіжого і охолодженого м'яса в Україні в 2018 р, в натуральному вираженні, тон
5. Кількість суб'єктів господарювання, які займаються забезпеченням стравами і напоями в Україні в 2014-2017 р., одиниць
6. Індекси цін виробників м'яса і м'ясних продуктів, до попереднього року, %
7. Частка імпорту на ринку рублених м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2018 р, в натуральному вираженні, %
8. Сегментація ринку рублених м'ясних напівфабрикатів в Україні за видами м'яса, в натуральному вираженні, %
9. Виробництво рублених м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2014-2018 рр., В натуральному вираженні, тис. тонн
10. Виробництво рубаних м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2014-2018 рр., В грошовому вираженні, млрд. грн.
11. Оцінка часток ринку виробників рубаних м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2018 р, в натуральному вираженні, %
12. Динаміка експорту м'ясних напівфабрикатів з України в 2014 - 2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
13. Динаміка експорту м'ясних напівфабрикатів з України в 2014 - 2018 рр. в грошовому вираженні, млн грн
14. Сегментація експорту м'ясних напівфабрикатів з України в розрізі видів продукції в 2014 і 2018 рр., в натуральному значенні, %
15. Географічна структура експорту м'ясних напівфабрикатів з України в 2014 і 2018 рр., в натуральному значенні, %
16. Основні експортери м'ясних напівфабрикатів з України в 2018 р., в натуральному вираженні, %
17. Основні експортери м'ясних напівфабрикатів з України в 2018 р., в грошовому вираженні, %
18. Основні компанії-одержувачі м'ясних напівфабрикатів з України в 2018 р., в натуральному вираженні, %
19. Динаміка імпорту м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2014 - 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
20. Динаміка імпорту м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2014 - 2018 рр., в грошовому вираженні, млн грн
21. Сегментація імпорту м'ясних напівфабрикатів в Україні в розрізі видів продукції в 2014 і 2018 рр., в натуральному вираженні, %
22. Географічна структура імпорту м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2014 і 2018 рр., в натуральному значенні, %
23. Основні імпортери м'ясних напівфабрикатів в Україні в 2018 р., в натуральному вираженні, %
24. Структура споживання рублених м'ясних напівфабрикатів в Україні в розрізі каналів
25. Структура держ. закупівель, завершені тендери
26. Прогнозні показники ринку рублених напівфабрикатів в 2019-2021 рр. в Україні, в натуральних показниках, тис. тон
27. Варіанти прогнозу розвитку ринку рублених напівфабрикатів в 2019-2021 рр. в Україні, в натуральних показниках, тис. тон