Дата підготовки: | Серпень 2021 року |
Кількість сторінок: | 126, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 48 |
Таблиць: | 38 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку яловичини в Ізраїлі, Китаї та країнах MENA в 2017-5 міс. 2021 роках, яке охоплює такі сегменти: яловичина і телятина, свіжа або охолоджена, в тушах, напівтушах і четверта, яловичина і телятина, свіжа або охолоджена, у відрубах, м'ясо ВРХ в замороженому вигляді і субпродукти ВРХ. В ході аналізу ринку були проаналізовані основні тенденції, показники виробництва, імпорт і експорт яловичини в досліджуваних країнах. Також були визначені основні оператори, представлені ціни на ринку, виділені основні канали збуту.
На сьогоднішній день, основними драйверами ринку яловичини в світі є:
• Зростаюча потреба в тваринному білку, зростання доходів населення, високі темпи урбанізації. Все це в довгостроковій перспективі є підтримуючими факторами ринку м'яса яловичини;
• Збільшення поголів'я ВРХ забезпечить достатню пропозицію м'яса на світовому ринку. При цьому надлишкова пропозиція посилює конкуренцію, що в свою чергу призводить до посилення вимог до якості м'яса і зниження цін;
• Основний попит на яловичину припадатиме на Китай, в силу розвитку харчової індустрії в країні;
• Зростання чисельності населення мусульманських країн сприятиме зростанню попиту на халяльную яловичину;
• Основним драйвером цін на м'ясо ВРХ є країни Азії, особливо Китай, так як в зв'язку з поширенням африканської чуми свиней, населення країни було змушене шукати продукти-замінники свинини. Всупереч зростанню внутрішнього виробництва м'яса ВРХ в Китаї, країна збільшує кількість підприємств-імпортерів, що мають доступ на ринок.
В Україні ж спостерігається значне зниження поголів'я великої рогатої худоби. До основних причин цього слід віднести:
• диспаритет цін на сільськогосподарську і промислову продукцію;
• зростання вартості кормів;
• нездатність більшості вітчизняних товаровиробників застосовувати новітні технології утримання та відгодівлі тварин, так як підприємства не мають для цього вільних коштів;
• знищення великих вузькоспеціалізованих господарств по вирощуванню і відгодівлі молодняку ВРХ;
• низька платоспроможність населення країни - купує дешевші і менш поживні сорти м'яса (курятина);
• збільшення кількості сировини іноземного виробництва на вітчизняному ринку, ціна якої значно нижче, але і якість теж менше;
• скорочення обсягів державної підтримки.
Виробництво яловичини в Україні як і раніше залежить від виробництва молока, оскільки на частку домашніх господарств припадає найбільша частка поголів'я великої рогатої худоби України.
1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2017-5 міс. 2021 (виробництво + імпорт - експорт) - в розрізі країн
1.3. Оцінка тіньового сегмента на ринку (шляхом інтерв'ю з учасниками ринку, або через побудову аналітичних моделей) - в Україні
1.4. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням)
1.5. Сировинна база, технологія виробництва
2. Державне регулювання галузі
2.1. Основні закони, що регулюють галузь (перелік, коротке резюме і особливості законів)
2.2. Податки і збори на ринку (загальне оподаткування бізнесу; імпортні та експортні мита, плани про їх зміну (якщо є))
2.3. Сертифікати при поставках продукції в регіон MENA
2.4. Особливості проведення державних закупівель (загальні принципи та умови проведення)
3. Виробництво продукції в 2017-5 міс. 2021гг. - в розрізі країн
3.1.Динаміка виробництва в кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
3.3. Частки виробників
4. Основні оператори ринку-в розрізі країн
4.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис
4.2. Структурування операторів (за сегментами, спеціалізації, регіонально)
4.3. Частки ринку основних операторів ринку
4.4. Ступінь конкуренції і ризики. Аналіз ринкових часток конкурентів
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт яловичини з України в 2017-5 міс. 2021 рр. (Обсяги, структура, умови поставки, географія, частки експортерів)
5.2. Імпорт яловичини в Україну в 2017-5 міс. 2021 рр. (Обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
5.3. Експорт яловичини з країн MENA і Китаю в 2017-2020 (обсяги, структура, географія)
5.4. Імпорт яловичини в країни MENA і Китай в 2017-2020 (обсяги, структура, географія, список великих експортерів)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Середні поточні ціни на продукцію
6.1.1. Напівтуші
6.1.2. Стейкових група
6.1.3. Субпродукти
6.2. Собівартість продукції і рентабельність виробників з різною спеціалізацією (напівтуші і стейки)
7. Споживачі і їх переваги (для України - на підставі результатів опитувань, проведених компанією Pro-Consulting у напрямку, для інших країн - аналіз інших матеріалів по ринках)
7.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача
7.2. Аналіз пошукових запитів і видачі конкурентів
7.3. Споживання в секторі B2G. Аналіз державних тендерних закупівель (обсяги, структура по регіонах, організаторам і учасникам)
7.4. Структурування та сегментація споживання (по регіонах, сегментам)
7.5. Потреба в товарі/послузі
7.6. Ступінь задоволеності споживачів
8. Канали збуту продукції
8.1. По всіх країнах - опис і оцінка структури продажів по каналах: супермаркети, спеціалізовані магазини, ринки
8.2. У Країнах MENA - Дзвінки і запити 20 провідним імпортерам для з'ясування стандартних умов поставок для регіону і галузі
8.3. Виставки в регіоні, їх періодичність
9. Асортимент продукції, представлений на ринку (бенчмарк з асортиментом за кордоном)
10. Висновки. Прогнозні показники
10.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
10.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2021-2025
10.3. Рекомендації з розвитку на ринку для компанії
11. Інвестиційна привабливість галузі
11.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
11.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
11.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. ВВП на душу населення в країнах MENA, дол. США
2. Ємність ринку яловичини, тис. т
3. Структура поголів'я великої рогатої худоби на підприємствах України в 2020 р, в натуральному вираженні, тис. голів
4. Кількість корів, які були реалізовані на забій на підприємствах України, в натуральному вираженні, тис. голів
5. Митні ставки на ринку досліджуваних товарних груп в Україні
6. Поточні імпортні мита на яловичину в країнах MENA і Китаї
7. Регулювання і стандартизація Халяль
8. Ветеринарні сертифікати при експорті яловичини з України в досліджувані країни
9. Структура виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2 021 рр., в натуральному вираженні, тис. т
10. Структура виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2021 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
11. Частки виробників на ринку яловичини за 2020 рік, в натуральному вираженні, тис. т,%
12. Основні оператори ринку
13. Сегментація основних операторів ринку за напрямками діяльності в 2020 році
14. Сегментація основних операторів ринку по регіонах
15. Основні оператори ринку яловичини в 2020 році, тис. т
16. Аналіз динаміки ринкової частки
17. Структура експорту яловичини з Китаю в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
18. Структура експорту яловичини з Ізраїлю в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
19. Регіональна структура експорту яловичини з MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
20. Структура експорту яловичини з MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
21. Структура імпорту яловичини в Китаї в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
22. Структура імпорту яловичини в Ізраїлі в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
23. Регіональна структура імпорту яловичини в MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
24. Структура імпорту яловичини в MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
25. Динаміка цін на напівтуші в Китаї, Ізраїлі та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021, $ за кг
26. Динаміка цін на м'ясо стейкової групи в Китаї, Ізраїлі та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021, $ за кг
27. Динаміка цін на субпродукти в Китаї, Ізраїлі та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021, $ за кг
28. Найбільші організатори державних закупівель яловичини в 2017 - 5 міс. 2021 рр.
29. Найбільші виконавці державних закупівель яловичини в 2017 - 5 міс. 2021 рр.
30. Споживання м'яса ВРХ в країнах в 2017-2020 рр., кг на душу населення
31. Динаміка кількості населення в країнах MENA, млн. чол.
32. Структура каналів збуту м'яса яловичини в ОАЕ
33. Асортимент продукції, представлений на ринку
34. Розрахунок рейтингу найбільш перспективних країн MENA для експорту яловичини
35. SWOT-аналіз ринкового спрямування для потенційного експорту
36. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
37. Сегментація ринкових ризиків
38. Карта ризиків ринку яловичини
1. Поголів'я великої рогатої худоби в Україні в 2017-5 міс. 2021рр., в натуральному вираженні, млн. голів,%
2. Поголів'я великої рогатої худоби в Китаї в 2017-5 міс. 2021рр., в натуральному вираженні, млн. голів,%
3. Поголів'я великої рогатої худоби в країнах MENA в 2017-2019рр., в натуральному вираженні, млн. голів,%
4. Структура поголів'я великої рогатої худоби в Україні за джерелами сировини в 2017-5 міс. 2021рр.,%
5. Динаміка виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2021 рр., в натуральному вираженні, тис. т
6. Структура регіонів України за річним обсягом виробництва яловичини в 2020 р., т
7. Динаміка виробництва яловичини, тис. т
8. Динаміка виробництва яловичини в Китаї за 2017 -2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
9. Динаміка виробництва яловичини в країнах MENA за 2017 - 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
10. Динаміка виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2021 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
11. Динаміка виробництва яловичини, млн. грн.
12. Динаміка виробництва яловичини в Китаї за 2017 -2020 рр., в грошовому вираженні, млн $
13. Динаміка виробництва яловичини в країнах MENA за 2017 - 2018 рр., в грошовому вираженні, млн $
14. Частки виробників яловичини в Україні, тис. т,%
15. Регіональна структура основних операторів ринку,%
16. Обсяги експорту яловичини з України, тис. т
17. Географічна структура експорту яловичини з України, тис. т,%
18. Основні експортери яловичини з України, т
19. Обсяги імпорту яловичини в Україні, т
20. Географічна структура імпорту яловичини в Україні, т,%
21. Основні імпортери яловичини в Україні, т
22. Динаміка експорту яловичини з Китаю в 2017-2020 рр.
23. Географічна структура експорту яловичини з Китаю, т,%
24. Динаміка експорту яловичини з Ізраїлю в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
25. Географічна структура експорту яловичини з Ізраїлю, т,%
26. Динаміка експорту яловичини з MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
27. Динаміка імпорту яловичини в Китаї в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
28. Географічна структура імпорту яловичини в Китаї, т,%
29. Динаміка імпорту яловичини в Ізраїль в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
30. Географічна структура імпорту яловичини в Ізраїль, т,%
31. Динаміка імпорту яловичини в MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
32. Географічна структура імпорту яловичини в Єгипет, тис. т,%
33. Географічна структура імпорту яловичини в Іран, тис. т,%
34. Географічна структура імпорту яловичини в Саудівську Аравію, тис. т,%
35. Географічна структура імпорту яловичини в ОАЕ, тис. т,%
36. Географічна структура імпорту яловичини в Кувейт, тис. т,%
37. Динаміка цін напівтуш в 2017 - 5 міс. 2021 рр., $ / Кг
38. Динаміка цін імпортованого в Україну м'яса стейкової групи в 2017 - 5 міс. 2021 рр., $ / Кг
39. Динаміка цін імпортованих в Україну яловичих субпродуктів в 2017 - 5 міс. 2021 рр., $ / Кг
40. Структура місць придбання м'ясної продукції
41. Причини покупки м'яса в фірмовому магазині
42. Динаміка і структура пошукових запитів, пов'язаних з м'ясом великої рогатої худоби, в липні 2020 – липні 2021, тис. запитів
43. Динаміка проведення державних закупівель в Україні в 2017 - 5 міс. 2021 рр.
44. Структура каналів збуту м'яса яловичини в Китаї в 2020 році,%
45. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в Україні в 2021-2025 рр., тис. т
46. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в Китаї в 2021-2025 рр., тис. т
47. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в Ізраїлі в 2021-2025 рр., тис. т
48. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в країнах MENA в 2021-2025 рр., тис. т