in stock

Аналіз ринку яловичини в Україні, Ізраїлі, Китаї та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Серпень 2021 року
Кількість сторінок: 126, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 48
Таблиць: 38
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
41850 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку яловичини в Ізраїлі, Китаї та країнах MENA в 2017-5 міс. 2021 роках, яке охоплює такі сегменти: яловичина і телятина, свіжа або охолоджена, в тушах, напівтушах і четверта, яловичина і телятина, свіжа або охолоджена, у відрубах, м'ясо ВРХ в замороженому вигляді і субпродукти ВРХ. В ході аналізу ринку були проаналізовані основні тенденції, показники виробництва, імпорт і експорт яловичини в досліджуваних країнах. Також були визначені основні оператори, представлені ціни на ринку, виділені основні канали збуту.
На сьогоднішній день, основними драйверами ринку яловичини в світі є:
• Зростаюча потреба в тваринному білку, зростання доходів населення, високі темпи урбанізації. Все це в довгостроковій перспективі є підтримуючими факторами ринку м'яса яловичини;
• Збільшення поголів'я ВРХ забезпечить достатню пропозицію м'яса на світовому ринку. При цьому надлишкова пропозиція посилює конкуренцію, що в свою чергу призводить до посилення вимог до якості м'яса і зниження цін;
• Основний попит на яловичину припадатиме на Китай, в силу розвитку харчової індустрії в країні;
• Зростання чисельності населення мусульманських країн сприятиме зростанню попиту на халяльную яловичину;
• Основним драйвером цін на м'ясо ВРХ є країни Азії, особливо Китай, так як в зв'язку з поширенням африканської чуми свиней, населення країни було змушене шукати продукти-замінники свинини. Всупереч зростанню внутрішнього виробництва м'яса ВРХ в Китаї, країна збільшує кількість підприємств-імпортерів, що мають доступ на ринок.
В Україні ж спостерігається значне зниження поголів'я великої рогатої худоби. До основних причин цього слід віднести:
• диспаритет цін на сільськогосподарську і промислову продукцію;
• зростання вартості кормів;
• нездатність більшості вітчизняних товаровиробників застосовувати новітні технології утримання та відгодівлі тварин, так як підприємства не мають для цього вільних коштів;
• знищення великих вузькоспеціалізованих господарств по вирощуванню і відгодівлі молодняку ВРХ;
• низька платоспроможність населення країни - купує дешевші і менш поживні сорти м'яса (курятина);
• збільшення кількості сировини іноземного виробництва на вітчизняному ринку, ціна якої значно нижче, але і якість теж менше;
• скорочення обсягів державної підтримки.
Виробництво яловичини в Україні як і раніше залежить від виробництва молока, оскільки на частку домашніх господарств припадає найбільша частка поголів'я великої рогатої худоби України.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2017-5 міс. 2021 (виробництво + імпорт - експорт) - в розрізі країн
1.3. Оцінка тіньового сегмента на ринку (шляхом інтерв'ю з учасниками ринку, або через побудову аналітичних моделей) - в Україні
1.4. Сегментація і структурування ринку (за видами, походженням)
1.5. Сировинна база, технологія виробництва
2. Державне регулювання галузі
2.1. Основні закони, що регулюють галузь (перелік, коротке резюме і особливості законів)
2.2. Податки і збори на ринку (загальне оподаткування бізнесу; імпортні та експортні мита, плани про їх зміну (якщо є))
2.3. Сертифікати при поставках продукції в регіон MENA
2.4. Особливості проведення державних закупівель (загальні принципи та умови проведення)
3. Виробництво продукції в 2017-5 міс. 2021гг. - в розрізі країн
3.1.Динаміка виробництва в кількісних показниках
3.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
3.3. Частки виробників
4. Основні оператори ринку-в розрізі країн
4.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис
4.2. Структурування операторів (за сегментами, спеціалізації, регіонально)
4.3. Частки ринку основних операторів ринку
4.4. Ступінь конкуренції і ризики. Аналіз ринкових часток конкурентів
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт яловичини з України в 2017-5 міс. 2021 рр. (Обсяги, структура, умови поставки, географія, частки експортерів)
5.2. Імпорт яловичини в Україну в 2017-5 міс. 2021 рр. (Обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
5.3. Експорт яловичини з країн MENA і Китаю в 2017-2020 (обсяги, структура, географія)
5.4. Імпорт яловичини в країни MENA і Китай в 2017-2020 (обсяги, структура, географія, список великих експортерів)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
6.1. Середні поточні ціни на продукцію
6.1.1. Напівтуші
6.1.2. Стейкових група
6.1.3. Субпродукти
6.2. Собівартість продукції і рентабельність виробників з різною спеціалізацією (напівтуші і стейки)
7. Споживачі і їх переваги (для України - на підставі результатів опитувань, проведених компанією Pro-Consulting у напрямку, для інших країн - аналіз інших матеріалів по ринках)
7.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача
7.2. Аналіз пошукових запитів і видачі конкурентів
7.3. Споживання в секторі B2G. Аналіз державних тендерних закупівель (обсяги, структура по регіонах, організаторам і учасникам)
7.4. Структурування та сегментація споживання (по регіонах, сегментам)
7.5. Потреба в товарі/послузі
7.6. Ступінь задоволеності споживачів
8. Канали збуту продукції
8.1. По всіх країнах - опис і оцінка структури продажів по каналах: супермаркети, спеціалізовані магазини, ринки
8.2. У Країнах MENA - Дзвінки і запити 20 провідним імпортерам для з'ясування стандартних умов поставок для регіону і галузі
8.3. Виставки в регіоні, їх періодичність
9. Асортимент продукції, представлений на ринку (бенчмарк з асортиментом за кордоном)
10. Висновки. Прогнозні показники
10.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
10.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2021-2025
10.3. Рекомендації з розвитку на ринку для компанії
11. Інвестиційна привабливість галузі
11.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
11.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
11.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. ВВП на душу населення в країнах MENA, дол. США
2. Ємність ринку яловичини, тис. т
3. Структура поголів'я великої рогатої худоби на підприємствах України в 2020 р, в натуральному вираженні, тис. голів
4. Кількість корів, які були реалізовані на забій на підприємствах України, в натуральному вираженні, тис. голів
5. Митні ставки на ринку досліджуваних товарних груп в Україні
6. Поточні імпортні мита на яловичину в країнах MENA і Китаї
7. Регулювання і стандартизація Халяль
8. Ветеринарні сертифікати при експорті яловичини з України в досліджувані країни
9. Структура виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2 021 рр., в натуральному вираженні, тис. т
10. Структура виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2021 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
11. Частки виробників на ринку яловичини за 2020 рік, в натуральному вираженні, тис. т,%
12. Основні оператори ринку
13. Сегментація основних операторів ринку за напрямками діяльності в 2020 році
14. Сегментація основних операторів ринку по регіонах
15. Основні оператори ринку яловичини в 2020 році, тис. т
16. Аналіз динаміки ринкової частки
17. Структура експорту яловичини з Китаю в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
18. Структура експорту яловичини з Ізраїлю в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
19. Регіональна структура експорту яловичини з MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
20. Структура експорту яловичини з MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
21. Структура імпорту яловичини в Китаї в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
22. Структура імпорту яловичини в Ізраїлі в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
23. Регіональна структура імпорту яловичини в MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
24. Структура імпорту яловичини в MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
25. Динаміка цін на напівтуші в Китаї, Ізраїлі та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021, $ за кг
26. Динаміка цін на м'ясо стейкової групи в Китаї, Ізраїлі та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021, $ за кг
27. Динаміка цін на субпродукти в Китаї, Ізраїлі та країнах MENA в 2017 - 5 міс. 2021, $ за кг
28. Найбільші організатори державних закупівель яловичини в 2017 - 5 міс. 2021 рр.
29. Найбільші виконавці державних закупівель яловичини в 2017 - 5 міс. 2021 рр.
30. Споживання м'яса ВРХ в країнах в 2017-2020 рр., кг на душу населення
31. Динаміка кількості населення в країнах MENA, млн. чол.
32. Структура каналів збуту м'яса яловичини в ОАЕ
33. Асортимент продукції, представлений на ринку
34. Розрахунок рейтингу найбільш перспективних країн MENA для експорту яловичини
35. SWOT-аналіз ринкового спрямування для потенційного експорту
36. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок
37. Сегментація ринкових ризиків
38. Карта ризиків ринку яловичини

Перелік графіків і діаграм:

1. Поголів'я великої рогатої худоби в Україні в 2017-5 міс. 2021рр., в натуральному вираженні, млн. голів,%
2. Поголів'я великої рогатої худоби в Китаї в 2017-5 міс. 2021рр., в натуральному вираженні, млн. голів,%
3. Поголів'я великої рогатої худоби в країнах MENA в 2017-2019рр., в натуральному вираженні, млн. голів,%
4. Структура поголів'я великої рогатої худоби в Україні за джерелами сировини в 2017-5 міс. 2021рр.,%
5. Динаміка виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2021 рр., в натуральному вираженні, тис. т
6. Структура регіонів України за річним обсягом виробництва яловичини в 2020 р., т
7. Динаміка виробництва яловичини, тис. т
8. Динаміка виробництва яловичини в Китаї за 2017 -2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
9. Динаміка виробництва яловичини в країнах MENA за 2017 - 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. т
10. Динаміка виробництва яловичини в Україні за 2017 - 5 міс. 2021 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
11. Динаміка виробництва яловичини, млн. грн.
12. Динаміка виробництва яловичини в Китаї за 2017 -2020 рр., в грошовому вираженні, млн $
13. Динаміка виробництва яловичини в країнах MENA за 2017 - 2018 рр., в грошовому вираженні, млн $
14. Частки виробників яловичини в Україні, тис. т,%
15. Регіональна структура основних операторів ринку,%
16. Обсяги експорту яловичини з України, тис. т
17. Географічна структура експорту яловичини з України, тис. т,%
18. Основні експортери яловичини з України, т
19. Обсяги імпорту яловичини в Україні, т
20. Географічна структура імпорту яловичини в Україні, т,%
21. Основні імпортери яловичини в Україні, т
22. Динаміка експорту яловичини з Китаю в 2017-2020 рр.
23. Географічна структура експорту яловичини з Китаю, т,%
24. Динаміка експорту яловичини з Ізраїлю в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
25. Географічна структура експорту яловичини з Ізраїлю, т,%
26. Динаміка експорту яловичини з MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
27. Динаміка імпорту яловичини в Китаї в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
28. Географічна структура імпорту яловичини в Китаї, т,%
29. Динаміка імпорту яловичини в Ізраїль в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
30. Географічна структура імпорту яловичини в Ізраїль, т,%
31. Динаміка імпорту яловичини в MENA в 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
32. Географічна структура імпорту яловичини в Єгипет, тис. т,%
33. Географічна структура імпорту яловичини в Іран, тис. т,%
34. Географічна структура імпорту яловичини в Саудівську Аравію, тис. т,%
35. Географічна структура імпорту яловичини в ОАЕ, тис. т,%
36. Географічна структура імпорту яловичини в Кувейт, тис. т,%
37. Динаміка цін напівтуш в 2017 - 5 міс. 2021 рр., $ / Кг
38. Динаміка цін імпортованого в Україну м'яса стейкової групи в 2017 - 5 міс. 2021 рр., $ / Кг
39. Динаміка цін імпортованих в Україну яловичих субпродуктів в 2017 - 5 міс. 2021 рр., $ / Кг
40. Структура місць придбання м'ясної продукції
41. Причини покупки м'яса в фірмовому магазині
42. Динаміка і структура пошукових запитів, пов'язаних з м'ясом великої рогатої худоби, в липні 2020 – липні 2021, тис. запитів
43. Динаміка проведення державних закупівель в Україні в 2017 - 5 міс. 2021 рр.
44. Структура каналів збуту м'яса яловичини в Китаї в 2020 році,%
45. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в Україні в 2021-2025 рр., тис. т
46. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в Китаї в 2021-2025 рр., тис. т
47. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в Ізраїлі в 2021-2025 рр., тис. т
48. Прогнозні показники розвитку ринку яловичини в країнах MENA в 2021-2025 рр., тис. т

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами