Ринок м'ясних напівфабрикатів в Україні – ключові тенденції
1055

Ринок м'ясних напівфабрикатів в Україні – ключові тенденції

Аналіз ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні проведено компанією Pro-Consulting у січні 2023 року. Маркетингове дослідження дозволило отримати дані про:

  • загальні показники та динаміку ємності ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні за період 2019-2022 років;
  • сегментацію ринку за видами та походженням продукції;
  • фактори впливу та тенденції розвитку в даній сфері економічної активності;
  • рівень конкуренції на ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні;
  • динаміку виробництва та зовнішніх поставок продукції ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні;
  • асортимент товарів і ціноутворення на ринку;
  • ефективність каналів збуту ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні;
  • інвестиційну привабливість галузі;
  • ризики та бар'єри для організації та розвитку бізнесу на ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні.

Готовий аналіз ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні можна придбати на сайті компанії. Цей або будь-який інший ринковий звіт можна оновити за вашим запитом – контакти.

Моніторинг ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні здійснювався за такими видами популярної в українських споживачів продукції:

  • крупнокускові м'ясні напівфабрикати - відокремлені від кістки масивні цілісні шматки м'яса;
  • дрібнокускові м'ясні напівфабрикати – нарізане м'ясо спинної, задньо-тазової або поперекової частини туші: бефстроганів, азу, гуляш, рагу, суповий набір;
  • порційні м'ясні напівфабрикати – вироби, порція яких складається з одного або двох шматків, приблизно однакових за масою та розміром: філе, антрекот, лангет, біфштекс, ескалоп, шницель, котлети, відбивні;
  • також ознайомтеся з анотацією та структурою ще одного аналізу ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні.

Маркетингове дослідження ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні показує, що, незважаючи на широкомасштабну агресію Росії, споживання продукції з м'яса для одного українця залишилося в 2022 році на рівні попереднього року. Водночас, під впливом військових чинників багато вітчизняних споживачів перейшли на товари нижчої цінової категорії.

Ринок м'ясних напівфабрикатів в Україні має такі особливості, які необхідно враховувати під час організації бізнесу:

  • м'ясна продукція є швидкопсувною, тому потребує спеціальних умов зберігання та транспортування;
  • охолоджені напівфабрикати мають бути реалізовані протягом короткого періоду придатності;
  • при взаємодії з м'ясними продуктами необхідно суворо дотримуватись санітарно-гігієнічних умов;
  • ринок м'ясних напівфабрикатів в Україні неоднорідний за асортиментом, оскільки до напівфабрикатів відносять як перероблене м'ясо з добавками, так і нарізане м'ясо;
  • виробництво продукції ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні здійснюється не тільки на м'ясокомбінатах, а й у цехах рітейлерів, де можуть обробляти туші, робити порційну нарізку, панувати м'ясо, готувати фарш та заморожені напівфабрикати на його основі;
  • через побоювання купити неякісну їжу споживачі все менше звертають увагу на вагові м'ясні напівфабрикати, віддаючи перевагу знайомим їм брендам.

Сегментація ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні свідчить, що близько половини його обсягу у 2022 році займала продукція з м'яса птиці. Також перегляньте інформацію про аналіз ринку м'яса в Україні.

Разом з тим, досить великі частки ринку займають напівфабрикати зі свинини та яловичини, незважаючи на їхню порівняно високу ціну. Справа в тому, що ці види напівфабрикатів активно використовуються для приготування страв у закладах громадського харчування.

У короткостроковій перспективі ринок м'ясних напівфабрикатів в Україні слідуватиме в руслі тенденцій:

  • переходу споживачів на дешевші товари;
  • збільшення виробництва продуктів із великим терміном та простими умовами зберігання – тушонка, паштети та інші види консервації;
  • скорочення споживчої аудиторії через виїзд біженців за кордон;
  • необхідність мати резервні джерела живлення на холодних складах у разі відключень централізованої подачі електроенергії.

Детальну інформацію про дану сферу бізнесу можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні, розміщеного у магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Ринок м'яса в Україні з фокусом на яловичину

Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами