Ринок поліграфічних послуг в Україні: консерватизм тут не вітається

Ринок поліграфічних послуг в Україні: консерватизм тут не вітається

Ринок поліграфічних послуг в Україні аналізувався компанією Pro-Consulting в червні 2020 року. В ході маркетингового дослідження були визначені ємність і структура даного ринку, виявлено фактори впливу, вивчені тенденції розвитку та оцінена інвестиційна привабливість галузі. Готовий аналіз ринку поліграфічних послуг в Україні доступний для придбання на сайті компанії.

Моніторинг ринку поліграфічних послуг в Україні показує, що за останні п'ять років кількість його операторів зменшилася на 14,9%. Найбільше скорочення поліграфічних підприємств відбулося в 2016 та 2017 років роках. Причиною зазначеної тенденції стала збитковість даного бізнесу для багатьох його суб'єктів. Так, в період з 2015 до 2018 року чистий прибуток отримували тільки 75-79% гравців ринку поліграфічних послуг.

Можливо, вам також знадобиться аналітичний матеріал про ринок ламінованого картону в Україні

Ринок поліграфічних послуг в Україні має яскраво виражену сезонністю попиту. Мінімальна місткість ринку спостерігається в літні місяці, а самим загруженим є останній квартал року, коли в друкарні масово надходять замовлення на новорічну і корпоративну продукцію.

Також рекомендуємо ознайомитися з готовим звітом по ринку флексодруку в Україні (2018 р.) - ми можемо актуалізувати даний звіт і адаптувати структуру дослідження під цілі і завдання вашої діяльності

Під час аналізу ринку поліграфічних послуг в Україні були виділені такі характерні для нього тенденції:

• подальше поширення цифрового друку;
  • зменшення обсягу замовлень на видання газет і журналів, все більше яких починають виходити тільки в електронному вигляді;
  • збільшення обсягу рекламної поліграфії;
  • підвищення попиту на друк на упаковці;
  • зростання інтересу до нестандартної поліграфії - ламінування, Конгревне тиснення, биговка і інших варіантів.

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку поліграфічних послуг в Україні - ознайомтеся зі структурою звіту

За результатами маркетингового дослідження ринку поліграфічних послуг в Україні були дані прогнози його подальшого розвитку в посткарантинний період і надані рекомендації операторам по мінімізації впливу на їх бізнес, зниження попиту в деяких офлайнових сегментах споживчих ринків. Ознайомитися з цими рекомендаціями можна в матеріалах готового аналізу ринку поліграфічних послуг в Україні.

Якщо ваш бізнес зіткнувся з неможливістю ефективно працювати в умовах невизначеності нових ринкових умов, рекомендуємо провести аналіз ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: