Ринок медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні: попит на захист в умовах пандемії

Ринок медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні вивчала компанія Pro-Consulting за період першого півріччя 2021 року. Маркетингове дослідження ринку включає показники виробництва, імпорту та експорту, розрахунок ємності, сегментацію за видами продукції, матеріалу та походження, динаміку середніх цін, виявлені фактори впливу та тенденції розвитку аналізованої сфери бізнесу. Готовий аналіз ринку спеціалізованих та медичних рукавичок в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку – за нею можна проаналізувати будь-який ринок України та світу

Моніторинг ринку медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні протягом перших шести місяців 2021 року показує переважання медичних засобів захисту рук над немедичними. Частка спеціалізованих рукавичок цього року зменшилася на 4,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Огляд ринку медичних та лабораторних послуг в Україні – прочитайте матеріал

Основним фактором, що впливає на ринок спеціалізованих та медичних рукавичок в Україні, у період, що досліджувався, була пандемія COVID-19. Її вплив проявляється у:

• високому рівні попиту на медичні рукавички, оскільки вони входять до числа рекомендованих засобів захисту, а співробітникам підприємств та організацій, які безпосередньо контактують з клієнтами, наказано працювати в рукавичках;
  • збільшенні ціни на продукцію аналізованого ринку.

Ціновий аналіз ринку медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні свідчить про наявність підвищувальної динаміки цін упродовж першого півріччя 2021 року. Так, якщо за підсумками першого кварталу зростання цін становило 1,3% порівняно з таким же періодом минулого року, то у другому кварталі ціни на рукавички зросли на 5,2%. Водночас, різких цінових стрибків, які були у 2020 році на самому початку боротьби з коронавірусом, у період, що досліджувався, уже не спостерігалося.

Готовий аналіз ринку спеціалізованих та медичних рукавичок в Україні (2021 рік) – ознайомтеся зі структурою звіту про ринок, статтю про який ви зараз читаєте

Кінцеві ціни на продукцію ринку спеціалізованих та медичних рукавичок в Україні формуються, виходячи з:

• вартості сировини для виготовлення;
  • валютного курсу;
  • балансу попиту та пропозиції.

Перший та останній із зазначених факторів мали у період, що досліджувався, тенденцію до зростання. Вартість каучуку на світовому ринку зростала через скорочення його виробництва. Попит на медичні рукавички спричинявся не лише антиковідними заходами, а й розвитком у нашій країні галузей приватної медицини та косметології. Найдорожчими на ринку медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні є латексні неопудрені стерильні хірургічні рукавички.

Фармацевтичний та аптечний ринок в Україні – можливо, вам знадобиться і цей аналітичний матеріал

Споживчий аналіз ринку спеціалізованих та медичних рукавичок в Україні дозволив визначити кількісну та грошову динаміку тендерів із державних закупівель цієї продукції. У системі електронних торгів Prozorro найбільше зростання кількості закупівель засобів захисту, до яких входять і рукавички, зафіксовано у лютому – плюс 150,3%, а їх пік припав на квітень. У травні та червні кількість тендерів знизилася на 26,5% та 2,6% відповідно.

Готовий аналіз ринку одноразових рукавичок, одноразових масок та шприців в Україні (2021 рік) – вам може бути корисним це готове дослідження ринку

Суми державних закупівель продукції ринку медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні зростали з січня по березень, потім почали відчутно знижуватися, і в травні-червні вони були нижчими за рівень січня.

Більше 1900 готових досліджень ринку – перейдіть до каталогу та знайдіть звіт по своєму ринку

Динаміка закупівель засобів захисту як у кількісному, так і грошовому вираженні корелює з рівнем захворюваності від вірусу COVID-19 в нашій країні.

Більш детальну інформацію про розглянуту сферу бізнесу, тенденції та перспективи її подальшого розвитку можна отримати з матеріалів маркетингового дослідження ринку медичних та спеціалізованих рукавичок в Україні, розміщеного у магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Ринок одягу медичного та промислового призначення в Україні – рекомендуємо вам цей матеріал