in stock

Аналіз ринку яєць України. 2018 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Квітень 2018 року
Кількість сторінок: 6, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 4
Таблиць: 4
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
5900 грн.
Детальний зміст:

1. Ємність і тенденції ринку яєць в Україні
2. Виробництво яєць в Україні
3. Зовнішня торгівля яйцем в Україні
4. Споживання яєць в Україні
5. Висновки і прогнозні тенденції

Перелік таблиць:

1. Основні показники ємності ринку яєць в Україні в 2013-2017 рр., тис. тонн
2. Динаміка експорту яєць з України в 2013-2017 рр. в натуральному вираженні, млн. шт.
3. Динаміка імпорту яєць в Україні в 2013-2017 рр. в натуральному вираженні, млн. шт.
4. Індекси цін на яйця в Україні в 2013-2017 рр. по відношенню до попереднього року

Перелік графіків і діаграм:

1. Поголів'я птиці в Україні в 2013-2017 рр., млн. голів
2. Динаміка виробництва яєць в Україні в 2013-2017 рр., в натуральному вираженні, млн. шт.
3. Географічні напрямки експорту яєць з України в 2017 р. в натуральному вираженні,%
4. Географічні напрямки імпорту яєць в Україні в 2017 р. в натуральному вираженні,%

Анотація до аналізу ринку:

Галузь птахівництва України включає в себе дві основні групи, одна спрямована ​​на виробництво яєць, а інша - на виробництво м'яса птиці. Від напрямку діяльності залежить структура поголів'я і обрані породи птиці в кожному окремому господарстві.

Основою птахівництва в Україні є кури, на них припадає понад 90% поголів'я і 99% яєць, отриманих від домашньої птиці в 2017 році. Ємність ринку яєць в Україні в 2013-2017 рр. залежить в основному від динаміки виробництва, оскільки частка зовнішньої торгівлі невелика.

 

Виробництво яєць в Україні в 2013-2017 рр., млн. шт.

Джерело: за даними Державної служби статистики України

 

На зовнішній попит впливає кон'юнктура на ринках інших країн-постачальників і в країнах-споживачах, яка обумовлюється обсягами виробництва і епізоотичною ситуацією, зокрема, пташиним грипом. В Україні теж періодично фіксуються спалахи пташиного грипу, що тягне за собою накладення низкою країн тимчасової заборони на ввезення місцевої продукції.

Імпорт яєць має невеликі обсяги порівняно з експортом. Це пояснюється тим, що яйця імпортуються не для вживання в їжу, а для використання в птахівничих господарствах як поповнення поголів'я (інкубаційні яйця). Таким чином, обсяг поставок в основному залежить від планового збільшення популяції птиці на великих підприємствах, а також загального фінансового стану суб'єктів господарювання в галузі.

В Україні до 2015 року на душу населення припадало 20 яєць в місяць (включаючи споживання яєць в складі інших страв). Однак економічна ситуація останніх років внесла коригування і в 2015-2016 роках цей показник зменшився до 19 штук.

За інших рівних умов, ціни на яйця найбільш високі в період з пізньої осені до середини весни, коли пропозиція на ринку знижується за рахунок скорочення виробництва яєць в домогосподарствах - в цей час кури менше несуться, а частина поголів'я вирізається. Загалом же ціни на яйця найбільше зросли в 2015 році.

Згідно з державними стандартами, курячі яйця ділять на класи і категорії. Класи яєць визначаються вимогами до характеристик білка, жовтка і повітряної камери, а також до чистоти і окрасу шкаралупи. В Україні використовується поділ на клас «екстра», А, В, столові, дієтичні і охолоджені яйця Різні класи мають різний термін зберігання. Найбільш жорсткі вимоги пред'являються до дієтичних яєць. На категорії яйця поділяють відповідно їх масі - добірні, вищої, першої, другої категорії і дрібні.

У представленому огляді ринку яєць наведені дані про чисельність поголів'я свійської птиці, обсяги виробництва, імпорту і експорту яєць, географічних напрямках ЗЕД в 2017 році, а також індекси цін в 2013-2017 роках.

Вас може зацікавити