in stock

Аналіз ринку яєць і яєчних продуктів України. 2018 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Серпень 2018 року
Кількість сторінок: 22, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 3
Таблиць: 30
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
26500 грн.
Детальний зміст:

Огляд українського ринку яєць
1. Поголів'я птиці в Україні
2. Виробництво яєць в Україні
3. Зовнішньоекономічні операції на ринку яйця
4. Споживання яєць в Україні
5. Сезонність пропозиції і відпускні ціни яєць в Україні
6. Основні гравці на ринку яєць
Огляд українського ринку яєчних продуктів
7. Загальна характеристика яєчних продуктів
8. Виробництво яєчних продуктів
9. Зовнішньоекономічні операції на ринку яєчних продуктів
9.1. Експорт яєчних продуктів
9.2. Імпорт яєчних продуктів
10. Споживання яєчних продуктів в Україні
11. Основні канали реалізації яєчних продуктів
12. Відпускні ціни на яєчні продукти в Україні
13. Характеристика основних гравців на ринку яєчних продуктів в Україні

Перелік таблиць:

1. Поголів'я птиці і курей-несучок в 2008-2017 рр., млн. голів на кінець року
2. Обсяги виробництва яєць в Україні в 2008-2017 роках, млн. шт.
3. Середньорічна продуктивність курей-несучок в Україні, шт.
4. Обсяги виробництва яєць в Україні в 1-му півріччі 2014-2018 рр., млн. шт.
5. Щомісячне виробництво яєць в першому півріччі 2014-2018 рр., млн. шт.
6. Прогноз обсягів виробництва яєць в Україні, млн. шт.
7. Обсяги експорту яєць з України в 2008-2017 роках
8. Обсяги експорту яєць з України в першому півріччі 2014 - 2018 рр.
9. Прогноз експорту яєць з України, млн. шт.
10. Споживання яєць в Україні на душу населення (шт.) та загальний фонд споживання яєць в Україні (млн. шт.) в 2008-2017 рр.
11. Середні відпускні ціни на яйце в 2008 - 2017 роках, грн. / шт. (з ПДВ)
12. Середні відпускні ціни на яйце C1 в першому півріччі 2014 року - 2018 року, грн. / 10 штук (з ПДВ)
13. Середні відпускні ціни на яйце помісячно, грн. / 10 шт. (з ПДВ)
14. Частки найбільших операторів в промисловому виробництві яйця в 2013 - 1-му півріччі 2018 рр., млн. шт.
15. Частки «Авангард» у виробництві яєць і експорті яєць в період 2013 - 1-е півріччя 2018 років
16. Виробництво яєчних продуктів в Україні в 2008 - 2017 роках, тонн
17. Виробництво яєчних продуктів в Україні в першому півріччі 2014 - 2018 рр., тонн
18. Прогноз виробництва яєчних продуктів в 2018 - 2022 роках, тонн
19. Експорт яєчних продуктів з України в 2008-2017 роках
20. Динаміка українського експорту яєчних продуктів в країни ЄС
21. Експорт яєчних продуктів з України в 1-му півріччі 2014-2018 рр.
22. Прогноз експорту яєчних продуктів, тис. $
23. Імпорт яєчних продуктів в Україні в 2008-2017 роках в грошовому вираженні, тис. $
24. Динаміка виробництва деяких видів продукції, до складу якої входять яйця і яєчні продукти в 2008-2017 рр., тонн
25. Відсоток використання яєчних продуктів в рецептурі продуктів харчування (в еквіваленті яйця)
26. Канали збуту яєчних продуктів за 2009-2017 рр.,%
27. Динаміка цін на сухі яєчні продукти, грн. / кг
28. Обсяги виробництва яєчних продуктів найбільшими гравцями на ринку в 2016-2017 роках
29. Обсяги виробництва яєчних продуктів найбільшими гравцями на ринку в 1-му півріччі 2018 року
30. Частки «Авангард» у виробництві та експорті сухих яєчних продуктів в період 2013 - 1-е півріччя 2018 рр.

Перелік графіків і діаграм:

1. Географія експорту яєць українськими виробниками
2. Види яєчних продуктів
3. Географія експорту яєчних продуктів українськими виробниками

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting проводить регулярні дослідження ринку яєць і яєчних продуктів в Україні. Даний звіт охоплює виробництво і зовнішню торгівлю яйцями за підсумками першої половини 2018 року. У представленому огляді ринку яєць також наведені дані про чисельність поголів'я свійської птиці, відпускні ціни і основних гравців яєчного ринку. У другій частині звіту наведені показники ринку яєчних продуктів, описані особливості їх споживання, виробництва та зовнішньої торгівлі, також інформація про ціни і виробників.


Основою птахівництва в Україні є кури, на них припадає понад 90% поголів'я і 99% яєць, отриманих від домашньої птиці в 2017 році. Ємність ринку яєць в Україні в 2013-2017 рр. залежить в основному від динаміки виробництва, оскільки частка зовнішньої торгівлі невелика.

 

 

На зовнішній попит впливає кон'юнктура на ринках інших країн-постачальників і в країнах-споживачах, яка обумовлюється обсягами виробництва і епізоотичною ситуацією, зокрема, пташиним грипом. В Україні теж періодично фіксуються спалахи пташиного грипу, що тягне за собою накладення низкою країн тимчасової заборони на ввезення місцевої продукції.


Імпорт яєць має невеликі обсяги порівняно з експортом. Це пояснюється тим, що яйця імпортуються не для вживання в їжу, а для використання в птахівничих господарствах як поповнення поголів'я (інкубаційні яйця). Таким чином, обсяг поставок в основному залежить від планового збільшення популяції птиці на великих підприємствах, а також загального фінансового стану суб'єктів господарювання в галузі.


В Україні до 2015 року на душу населення припадало 20 яєць в місяць (включаючи споживання яєць в складі інших страв). Однак економічна ситуація останніх років внесла коригування і в 2015-2016 роках цей показник зменшився до 19 штук.


За інших рівних умов, ціни на яйця найбільш високі в період з пізньої осені до середини весни, коли пропозиція на ринку знижується за рахунок скорочення виробництва яєць в домогосподарствах - в цей час кури менше несуться, а частина поголів'я вирізається. Загалом же ціни на яйця найбільше зросли в 2015 році.


Згідно з державними стандартами, курячі яйця ділять на класи і категорії. Класи яєць визначаються вимогами до характеристик білка, жовтка і повітряної камери, а також до чистоти і окрасу шкаралупи. В Україні використовується поділ на клас «екстра», А, В, столові, дієтичні і охолоджені яйця Різні класи мають різний термін зберігання. Найбільш жорсткі вимоги пред'являються до дієтичних яєць. На категорії яйця поділяють відповідно їх масі - добірні, вищої, першої, другої категорії і дрібні.

Вас може зацікавити