Дата підготовки: | Жовтень 2020 року |
Кількість сторінок: | 34, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 15 |
Таблиць: | 32 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська, російська, англійська |
Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку продуктів переробки кукурудзи. У звіті розглянуто тенденції і показники ринку продуктів переробки кукурудзи в Україні.
В даному дослідженні ринок продуктів переробки кукурудзи був розбитий на наступні сегменти:
• глюкоза і глюкозні сиропи;
• глютен кукурудзяний;
• крохмаль кукурудзяний;
• фруктоза;
• кукурудзяна олія.
У дослідженні ринку продуктів переробки кукурудзи було розглянуто динаміку виробництва продуктів переробки, найбільших операторів ринку (виробники, експортери, імпортери). Також було розглянуто сфери, в яких застосовуються продукти переробки кукурудзи. Найбільш популярними стали:
• харчова промисловість;
• корми і кормові добавки для тварин;
• паперове виробництво;
• медицина / фармацевтика.
У дослідженні компанії Pro-Consulting було виявлено, що виробництвом продуктів переробки кукурудзи займається не так багато підприємств, більшість з яких знаходяться в східних і південних регіонах країни. Паралельно з цим було розглянуто найбільші регіони щодо поставок сировини на переробні підприємства для більш чіткого розуміння логістики. Разом з цим, в дослідженні говориться про фактори, що впливають на ціноутворення, один з яких - вартість сировини. Дані про ціни ф'ючерсів на кукурудзу на наведені на графіку нижче.
Розглянувши найбільших операторів ринку, а також основні сфери споживання продуктів переробки кукурудзи, були розглянуті основні продукти-конкуренти не кукурудзяного походження, а саме: сахароза для глюкозно-фруктозних сиропів і фруктози; глютен пшеничний для глютену кукурудзяного, крохмаль картопляний для крохмалю кукурудзяного і соняшникову олію для кукурудзяної олії. У деяких випадках було виявлено перевагу продуктів переробки кукурудзи (глютен кукурудзяний можна вживати людям з непереносимістю пшеничного глютену; в кукурудзі крохмалю міститься в 3 рази більше, ніж у картоплі), в деяких випадках вони поступалися (соняшникова олія має більш широке застосування, містить більшу кількість корисних речовин і меншу кількість шкідливих), а в деяких випадках відповідь не була однозначною (у випадку з глюкозно-фруктозними сиропами та сахарозою були переваги та недоліки як у одного продукту, так і в іншого).
Крім цього, компанією Pro-Consulting був проведений прогноз розвитку ринку продуктів переробки кукурудзи до 2024 року, а також проаналізовано інформацію про зміни на законодавчому рівні, що дозволять виробляти додаткові продукти переробки.
1. Загальна характеристика ринку цукру та продуктів переробки кукурудзи
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку переробки кукурудзи (фактори впливу на ринок, проблеми розвитку, залежно від регіональних особливостей) - по продуктам в розрізі регіонів.
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок споживання продуктів переробки кукурудзи по групам
1.3. Сегментація ринку (структура по регіонах, по товарним сегментам)
2. Державне регулювання. Наявність законодавства, що регламентує споживання окремих продуктів переробки. Імпортні та експортні мита
3. Динаміка виробництва продуктів переробки кукурудзи по групам
4. Основні виробники продуктів переробки
4.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис
4.2. Структурування операторів (за товарними сегментами, регіонами та країнами)
4.3. Частки ринку основних операторів ринку (оцінка за рівнем світового виробництва)
4.4. Особливості конкуренції і ризики
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт продуктів переробки в 2018 - 1 пол. 2020 рр. (Обсяги, структура по товарах, географічна структура; структура в розрізі експортерів)
5.2. Імпорт продуктів переробки в 2018 - 1 пол. 2020 рр. (Обсяги, структура по товарах, географічна структура; структура в розрізі імпортерів)
6. Ціна та ціноутворення на ринку
- Біржові ціни на кукурудзу
- Експортні та імпортні ціни на продукти переробки (з розбивкою по підвидам та операторам)
7. Споживання на ринку
7.1. Переваги по продуктам переробки кукурудзи в порівнянні з товарами-замінниками
7.2. Найбільші галузі-споживачі продуктів переробки кукурудзи (загальний опис і розвиток галузей в світі в цілому для визначення потенціалу)
7.3. Перелік покупців, приналежність до галузі і обсяги експорту продуктів переробки кукурудзи
8. Висновки і прогнози розвитку на ринку
8.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2020 - 2024 рр.
8.3. Рекомендації з розвитку на ринку для українських експортоорієнтованих компанії (по товарах)
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
9.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
9.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. Ємність ринку переробки кукурудзи, тон
2. імпортні мита
3. Виробництво продуктів переробки кукурудзи, тон
4. Виробники продуктів переробки кукурудзи
5. Виробництво продуктів переробки кукурудзи в Україні та світі, 2018 р тис. тон
6. Експорт продуктів переробки кукурудзи з України в 2018 році
7. Експорт продуктів переробки кукурудзи з України в 2019 році
8. Топ-5 країн-експортерів глюкози і глюкозних сиропів в 2018-2019 рр., тон
9. Топ-5 країн-експортерів кукурудзяного глютену в 2018-2019 рр., тон
10. Топ-5 країн-експортерів кукурудзяного крохмалю в 2018-2019 рр., тон
11. Топ-5 країн-експортерів кукурудзяної олії в 2018-2019 рр., тон
12. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2018 р, тон
13. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2019 р тон
14. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 2018 році
15. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 2019 році
16. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 1 пол. 2020 року
17. Топ-5 країн-імпортерів глюкози і глюкозних сиропів в 2018-1 пол. 2020 рр., тон
18. Країни-імпортери кукурудзяного глютену в 2018-1 пол. 2020 рр., тон
19. Топ-5 країн-імпортерів кукурудзяного крохмалю в 2018-1 пол. 2020 рр., тон
20. Топ-5 країн-імпортерів фруктози в 2018-1 пол. 2020 рр., тон
21. Топ-5 країн-імпортерів кукурудзяної олії в 2018-1 пол. 2020 рр., тон
22. Топ-10 підприємств-імпортерів в Україну в 2018 р., тон
23. Топ-10 підприємств-імпортерів в Україну в 2019 р., тон
24. Топ-10 підприємств-імпортерів в Україну в 1 пол. 2020 р., тон
25. Ціни на продукцію переробки кукурудзи, дол./кг
26. Ціни на продукти переробки кукурудзи в Україні, дол./кг
27. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2018 р, тон
28. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2019 р тон
29. SWOT-аналіз ринкового спрямування
30. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
31. Сегментація ринкових ризиків
32. Карта ризиків ринку продуктів переробки кукурудзи
1. Динаміка виробництва продуктів переробки кукурудзи по групам
2. Поставки кукурудзи з регіонів в 2018 р і розподіл підприємств
3. Поставки кукурудзи з регіонів в 2019 р розподіл підприємств
4. Поставки кукурудзи з регіонів в 2020 р і розподіл підприємств
5. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи з України в 2018 році
6. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи з України в 2019 році
7. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2018 році
8. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2019 році
9. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 1 пол. 2020 року
10. Біржові ціна на кукурудзу (ф'ючерси) в 2018 - 1 пол. 2020 рр. (Помісячно)
11. Прогнозні показники ємності ринку глюкози і глюкозних сиропів в 2020-2024 рр., в натуральному вираженні, тон
12. Прогнозні показники ємності ринку кукурудзяного глютену в 2020-2024 рр., в натуральному вираженні, тон
13. Прогнозні показники ємності ринку кукурудзяного крохмалю і глюкозних сиропів в 2020-2024 рр., в натуральному вираженні, тон
14. Прогнозні показники ємності ринку фруктози в 2020-2024 рр., в натуральному вираженні, тон
15. Прогнозні показники ємності ринку кукурудзяної олії в 2020-2024 рр., в натуральному вираженні, тон