in stock

Аналіз ринку кісточкових культур (абрикос, вишня, слива) в Україні. 2017 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Листопад 2017 року
Кількість сторінок: 62 Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 39
Таблиць: 60
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
15300 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналіз ринку кісточкових культур, підготовлений аналітиками компанії Pro-Consulting, включає в себе дослідження ринку абрикос, слив і вишні в Україні. Окремо розглянуто сегменти кожної з даних культур, виділені загальні тенденції ринку, а також унікальні особливості для кожного напрямку в сегменті свіжих плодів і продуктів їх переробки. Що стосується товарів переробки ринок був розділений на сегменти заморожених плодів, сублімованих і сушених абрикос, вишень і слив, пюре, а також сокових концентратів досліджуваних культур.

Розвиток ринку кісточкових культур в Україні на даний момент знаходиться в стані депресії, плавно переходячи в стан пожвавлення і розвитку. Цьому сприяли як галузеві фактори, так і зовнішні подразники. Серед галузевих факторів необхідно виділити високу схильність садів кісточкових до морозів і дощів - через сильну негоду і неналежного догляду дерева можуть дати або менше врожаю, або урожай плодів менш високої якості.

Другим галузевим чинником є ​​невисока популярність кісточкових в порівнянні з сегментом ягід. Так, найбільш перспективним і активним на сьогодні є ринок вишні, хоча і в вирощуванні вишень спостерігається зниження, як посівних площ, так і безпосередньо обсягів вирощування.

Що стосується ринку продуктів глибокої переробки кісточкових культур, то він показував різкі сплески і падіння протягом 2013-2017 років. Продукти переробки самі по собі напівфабрикати, призначені для подальшого виробництва продукції харчової промисловості. Важливим є також сегмент ринку соків з концентратів, який фактично забезпечується кількома великими компаніями.

Абрикос, вишня і слива - є традиційними українськими плодовими культурами, які представлені на ринках України, в основному влітку - в періоди пікового збору кісточкових, а в інший час - імпортною продукцією. Споживачами даної продукції є велика частина населення України, оскільки вживання не залежить від вікових особливостей.

Структуру ринку умовно можна розділити на чотири основні цінові сегменти: бюджетний, стандартний, добірні плоди, органічні (преміум) плоди. А оскільки ціна і якість товару, взаємопов'язані елементи, з огляду на специфіку ягідної продукції, то і в структурі ринку - випливають одне з одного.

Крім споживання в Україні та потенціал споживання української продукції в експорті, був розрахований незадоволений попит на продукцію. Так, незадоволений попит на ринку вишень оцінений в 8.4 тисяч тонн, в той час як сегмент абрикос і слив, якщо відштовхуватися від порівняння з країнами Європи і США, повністю може бути закритий плодами, вирощеними в Україні.

Детальний зміст:

БЛОК 1 Дослідження ринку
1. Динаміка ємності ринку кісточкових культур в 2012 -2017 роках в Україні в розрізі:
- свіжі кісточкові культури в натуральному і грошовому вираженні
Сегмент «біо»
2. Динаміка ємності ринку в 2012-2017 роках в Україні по продуктам переробки кісточкових культур:
- заморожені, сублімовані, пюре і концентрати по культурам - вишня, абрикос і слива - оціночно.
3. Сезонність ринку кісточкових культур в Україні в 2012-2017 роках; аналіз циклічності ринку.
4. Аналіз поточних тенденцій і чинників розвитку ринку в Україні.
5. Вплив макроекономіки на ринок кісточкових культур і продуктів переробки в Україні
5.1. Аналіз загальноекономічних та інших зовнішніх тенденцій, що впливають на структуру ринку в Україні
5.2. Аналіз стійкості розвитку ринку з точки зору розвитку і економіки
6. Основні країни-споживачі (на підставі даних по імпорту) в розрізі досліджуваних культур і продуктів переробки (заморожування, сублімація, сушка, пюре, концентрати)
Динаміка зміни площ під зазначеними культурами в динаміці за останні 5 років в Україні
Основні країни виробники в межах свіжих кісточкових культур
7.1.1. Свіжі кісточкові (досліджувані в звіті)
7.1.2. Продукти глибокої переробки
БЛОК 2 Дослідження збуту
1) Портрет цільової аудиторії взагалі по кісточкових в Україні (вік, сімейний стан, критерії при виборі). Визначення відмінностей в обсязі збуту по найбільш ємним регіонах України
2) Аналіз демографічної ситуації, рівень доходів, рівень прожиткового мінімуму в країні і по регіонах України, а також в основних країнах-покупцях товарів (в ТОП 10 по експорту 2016 року - як повного року). Створення трендових моделей: а) динаміка доходу / споживчого витрати населення (в цілому, в розрахунку на душу населення, з урахуванням чинника середнього розміру пенсій і дотацій) б) зміна цін; в) зростання або скорочення чисельності населення; г) соціально-демографічні показники; д) насиченість ринку; е) частка альтернативних джерел споживання (натурального споживання, чорного ринку, імпорту і т.п.).
3) Визначення географічного розміщення потенційних споживачів. Європа (Німеччина, Австрія, Польща, Голландія, Швеція, Фінляндія), Азія (Китай, ОАЕ, Саудівська Аравія, Ізраїль, Японія, Південна Корея), США, Канада.
4) Структура ринку за ціною і якістю товарів (виділення основних цінових сегментів). Вимоги до характеристик кісточкових (погоджено державним нормам України). Які «унікальні якості» кісточкових допоможуть їх реалізувати - за наявності інформації
5) Наявність і розмір незадоволеного попиту (якщо такий існує). Робимо кабінетне дослідження з певною часткою похибки (виходячи з розрахункових даних).
6) Інформаційно-аналітичне обгрунтування сегментації ринку. Угруповання споживачів за сегментами ринку (преміум, середній, середній +, середній -), їх частка в загальному обсязі ринку - оціночно
7) Інформаційно-аналітичне обгрунтування сегментації ринку. Угруповання споживачів за сегментами ринку кісточкових культур (преміум, середній, середній +, середній -), їх частка в загальному обсязі ринку досліджуваних кісточкових, в тому числі органічних продуктів кісточкових культур - оціночно
8) Вивчення потреб кінцевих споживачів, індекси купівельних настроїв - в цілому в Україні та основних країн-імпортерів - в ТОП 10
9) Фактори, що сприяють формуванню індексу споживчих настроїв покупців. Які чинники можуть вплинути на зниження попиту на даному ринку - в цілому по ринку 49
10) Оцінка рівнів цін на ринку на ідентичні товари. Виділення цінових сегментів і внесення в них всіх гравців ринку.
11. Покриття витрат на виробництво продукції (або посередництво в її реалізації) і забезпечення прибутку, достатнього для нормального функціонування виробника (посередника). Яка волатильність ринку (в залежності від сезонності, попиту, пропозиції та інших факторів).
12) Дозвільна документація (в тому числі карантинна) в країнах-імпортерах кісточкових і продуктів переробки кісточкових культур. Особливості торгівлі з даними країнами - попередній досвід інших українських компаній. Ризики, пов'язані з можливістю своєчасно і якісно оформити товар.
БЛОК 3. Дослідження конкурентів (сегменти: свіжі фрукти / переробка фруктів)
1) Аналіз світових тенденцій ринків кісточкових культур. Виробники і переробники в розрізі регіонів України.
2) Визначити конкурентні переваги гравців. Аналіз інформації про конкурентів (асортимент, ціни, канали продажів) - оціночно
3) SWOT-аналіз, оцінка сильних і слабких сторін, яку загрозу вони представляють і виявлення вразливих місць
4) Оцінка і прогноз поведінки конкурентів, в тому числі, які в майбутньому планують зайти на ринок.
5) Кількість і тенденції формування фахівців, зайнятих у сфері виробництва кісточкових культур. Питома вага фахівців, зайнятих в цій сфері по регіонах України - оцінка
6) Висновки та рекомендації по можливості і обгрунтованості виходу на ринок реалізації товарів

Перелік таблиць:

1. Динаміка ємності ринку абрикос в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
2. Динаміка ємності ринку абрикос в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
3. Динаміка ємності ринку вишні в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
4. Динаміка ємності ринку вишні в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
5. Динаміка ємності ринку слив в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
6. Динаміка ємності ринку слив в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
7. Динаміка ємності ринку заморожених абрикос в Україні в натуральному вираженні, тонн
8. Динаміка ємності ринку заморожених абрикос в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
9. Динаміка ємності ринку замороженої вишні в Україні в натуральному вираженні, тонн
10. Динаміка ємності ринку замороженої вишні в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
11. Динаміка ємності ринку заморожених слив в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
12. Динаміка ємності ринку заморожених слив в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
13. Динаміка ємності ринку сушених і сублімованих абрикос в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
14. Динаміка ємності ринку сушених і сублімованих абрикос в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
15. Динаміка ємності ринку сушеної і сублімованої вишні в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
16. Динаміка ємності ринку сушеної і сублімованої вишні в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
17. Динаміка ємності ринку сушених і сублімованих слив в Україні в натуральному вираженні, тонн
18. Динаміка ємності ринку сушених і сублімованих слив в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
19. Динаміка ємності ринку пюре з абрикос в Україні в натуральному вираженні, тонн
20. Динаміка ємності ринку пюре з абрикос в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
21. Динаміка ємності ринку пюре з вишні в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн
22. Динаміка ємності ринку пюре з вишні в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
23. Динаміка ємності ринку пюре зі слив в Україні в натуральному вираженні, тонн
24. Динаміка ємності ринку пюре зі слив в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
25. Динаміка ємності ринку концентратів з абрикос в Україні в натуральному вираженні, тонн
26. Динаміка ємності ринку концентратів з абрикос в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
27. Динаміка ємності ринку концентратів з вишні в Україні в натуральному вираженні, тонн
28. Динаміка ємності ринку концентратів з вишні в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
29. Динаміка ємності ринку концентратів зі слив в Україні в натуральному вираженні, тонн
30. Динаміка ємності ринку концентратів зі слив в Україні в грошовому вираженні, млн. грн.
31. Рейтинг України згідно з даними Світового банку, 2018 рік
32. Аналіз впливу основних ризиків на ринок кісточкових
33. Аналіз впливу основних ризиків на ринок переробки кісточкових
34. Місце ринків кісточкових і продуктів їх переробки на мапі ринкових ризиків
35. Динаміка експорту свіжих кісточкових культур з України в 2012-9 міс. 2017 рр. в натуральному вираженні, тонн
36. .Дінаміка експорту заморожених кісточкових культур з України в 2012-9 міс. 2017 рр. в натуральному вираженні, тонн
37. Динаміка експорту сушених кісточкових культур з України в 2012-9 міс. 2017 рр. в натуральному вираженні, тонн
38. Динаміка експорту пюре з кісточкових культур з України в 2012-9 міс. 2017 рр. в натуральному вираженні, тонн
39. Динаміка експорту концентратів з кісточкових культур з України в 2012-9 міс. 2017 рр. в натуральному вираженні, тонн
40. Характеристика ринків топ-10 імпортованих українську продукцію країн
41. Портрет цільової аудиторії кісточкових культур
42. Обсяги реалізації кісточкових культур, по областям
43. Географія розташування потенційних споживачів продукції в світі
44. Цінова сегментація ринку кісточкових в Україні
45. Перелік державних стандартів з досліджуваних ягодам
46. Граничні терміни перевезення свіжих кісточкових культур, добу
47. Оцінка незадоволеного попиту на абрикос в Україні
48. Оцінка незадоволеного попиту на вишні в Україні
49. Інформаційно-аналітичне опис цінових сегментів ринку ягід, оцінка часткою в загальному обсязі ринку
50. Потреби кінцевих споживачів в кісточкової продукції
51. Ключові фактори споживчого інтересу до продукції переробки плодово-ягідної продукції (консерви плодово-ягідні, плоди я ягоди мочені, фрукти мариновані в бочках, швидкозаморожених плодово-ягідна продукція)
52. Індекс споживчої впевненості (Consumer Confidence Index) топ-10 країн-імпортерів
53. Фактори, які негативно впливають на попит плодово-ягідної продукції, а також продукції переробки
54. Розрахунок прибутковості ягідного бізнесу, дол. США з гектара
55. Збори на ввезення свіжих кісточкових і продуктів переробки в країни ЄС,%
56. Асортимент продукції найбільших операторів ринку кісточкових і переробки України в 2016-2017 рр.
57. Канали збуту продукції найбільших операторів ринку кісточкових і продуктів переробки України в 2016-2017 рр.
58. SWOT-аналіз ринку кісточкових і продуктів переробки
59. Ціни найбільших операторів ринку кісточкових і переробки України в 2016-2017 рр., Заморожена вишня, грн. / кг
60. Сегментація ринку заморожених плодів згідно насиченості і ризиків агресивної поведінки конкурентів

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка вирощування органічної сливи в Україні в 2012-2016 рр., тонн
2. Сезонність на ринку абрикос України
3. Сезонність на ринку вишні України
4. Сезонність на ринку сливи України
5. Структура реалізації кісточкових за напрямками в 2015 році в натуральним
6. Динаміка зміни ВВП України, млрд. дол. США
7. Діаграма 5.1.2. Динаміка індексу споживчих цін (до грудня попереднього року), 2015 - 2017 рр.,%
8. Індекс споживчих цін на фрукти,%
9. Динаміка індексу с / г виробництва,% 
10. Сегментація вирощування плодово-ягідних культур з виділенням кісточкових культур, а також їх частки в структурі реалізації, тис. тонн
11. Динаміка посівних площ під абрикос в Україні в 2012-2016 рр., тис. га
12. Динаміка посівних площ під вишню в Україні в 2012-2016 рр., тис. га
13. Динаміка посівних площ під сливу в Україні в 2012-2016 рр., тис. га
14. Географічна структура вирощування абрикос в світі
15. Географічна структура вирощування вишні в світі
16. Географічна структура вирощування слив в світі
17. Прогноз ємності ринку абрикос в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
18. Прогноз ємності ринку вишні в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
19. Прогноз ємності ринку сливи в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
20. Прогнозні показники розвитку ринку заморожених кісточкових в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тонн.
21. Прогнозні показники розвитку ринку сушених і сублімованих кісточкових в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тонн.
22. Прогнозні показники розвитку ринку пюре з кісточкових в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тонн.
23. Прогнозні показники розвитку ринку концентратів з кісточкових в Україні в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тонн.
24. Зміна чисельності населення в 5 найбільших областях України та м Київ, млн. чол
25. Динаміка зміни середнього доходу в Україні, грн / дол. США
26. Структура населення за доходами в Україні в 2012-2017 рр.,%
27. Динаміка зміни індексу споживчих настроїв в Україні
28. Відсоток людей, готових економити на продуктах харчування,%
29. Структура населення України за доходами в 2016-2017 рр.
30. Частки споживчих сегментів в Україні в 2016-2017 рр. в грошовому еквіваленті
31. Споживчий факторний вибір при прийнятті рішень про покупку продуктів харчування,%
32. Динаміка вирощування абрикоса в світі в 2008-2016 рр.
33. Динаміка вирощування вишні в світі в 2008-2016 рр.
34. Динаміка вирощування сливи в світі в 2008-2016 рр.
35. Динаміка кількості працівників на сільськогосподарських підприємствах в сегменті плодово-ягідної продукції, тис. чол.
36. Зміна кількості працівників фермерських господарств в сегменті плодово-ягідної продукції, тис. чол.
37. Зміна кількості працівників на господарствах населення підприємствах в сегменті плодово-ягідної продукції, тис. чол.
38. Топ - 5 областей за кількістю зайнятого населення в сегменті плодово-ягідної продукції,%
39. Кількість працівників в сегменті плодово-ягідної продукції, по областям України, тис. чол.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами