Аналіз ринку холодильних складів Києва та Київської області. 2019 рік

Аналіз ринку холодильних складів Києва та Київської області. 2019 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2019 року
Кількість сторінок: 36, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 2
Таблиць: 24
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
12850 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Про-Консалтинг провела дослідження ринку холодильних складів в Києві і Київській області. У документі охарактеризовані основні конкуренти на ринку, описані тенденції останніх років, визначено особливості споживання послуги. Були розраховані основні показники ринку, розглянуті поточні пропозиції, а також складені списки основних виробників продукції на ринках-споживачах послуг холодильних складів.


Ринок складської нерухомості в цілому розвивається нерівномірно. Останнім часом ринок характеризується мінімальним рівнем вакантних площ через незначне введення нових об'єктів. Економічна і геополітична нестабільність останніх років негативно впливала на ринок - активність гравців знизилася, відкриття нових об'єктів переносилися на пізніший час, основні зміни були пов'язані зі зміною власників і ключових орендарів.


Ринок холодильних складів також не демонструє стрімкого зростання. Зростання ринку постійно не встигало і не встигає наздоганяти попит, особливо на сучасні склади класу А. Зростання пропозиції холодильних складів, фруктосховищ стримується високою вартістю їх будівництва, інженерного забезпечення та експлуатації.


Будівництво нових об'єктів для відкритого ринку відбувається досить рідко: на виробничих підприємствах холодильні потужності організовуються відповідно до своїх потреб, а рітейлери часто використовують формат build-to-suit, коли договір оренди укладається заздалегідь, таким чином девелопер має гарантію попиту і, відповідно, окупності. Тому вакантність у великих сучасних об'єктах в основному технічна (тимчасова, між моментом, коли виїхав один орендар і заїхав інший).


Холодні склади також можуть бути розділені на холодильні, морозильні та мультитемпературні. Холодильні склади використовуються для зберігання плодів і овочів, алкогольної, кондитерської, фармацевтичної продукції, а також охолодженого м'яса, морепродуктів, напівфабрикатів. Підтримувана температура - від 0 градусів і вище. Морозильні склади зберігають нижчу температуру, від 0 до -25 (в середньому). Тут зберігається заморожена продукція - м'ясо, напівфабрикати, морозиво і т.д. Мультитемпературні склади мають як холодильні, так і морозильні зони.


Холодні склади класу А є мультитемпературними, щоб відповідати потребам великих споживачів, яким потрібні площі для зберігання різних видів продукції. Склади нижчих класів зазвичай мають приміщення з однаковим температурним режимом, часто площа такого складу - це одне приміщення.


У таблиці наведена структура продуктового товарообігу товарів, що вимагають (повністю або частково) підтримки певної температури. Найбільший оборот товарів серед ринків-споживачів холодного складування, спостерігається в сегментах напоїв, масла та харчових жирів, молочних продуктів і морозива.

 

Ринками-споживачами холодильних складів є в основному харчова продукція. Для цих ринків в цілому в 2016-2018 рр. притаманний приріст обсягів виробництва та імпорту. Оптовий товарооборот в сегменті м'яса і м'ясної продукції в Україні в 2018 році виріс на 71% в натуральному вираженні, молочної продукції, сирів і масла - на 3%, свіжих овочів і фруктів - на 20%. У роздробі теж помітно збільшення товарообігу по більшості продуктів харчування: свіже та заморожене м'ясо - 9,2%, ковбасні вироби і копченості - 6,5%, риба та морепродукти - 14,5%, сири - 15,7%. Основою для зростання попиту на холодильні складські площі є розвиток експорту і підвищення купівельної спроможності українців.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку холодильних складів в Києві та Київській обл.
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку холодильних складів в 2016-1 пол. 2019 рр. і потенціалу ринків-споживачів холодильних складів
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2016-1 пол. 2019 рр. (Динаміка введення площ в експлуатацію на підставі публічної інформації - за наявністю інформації)
1.3. Структурування обладнання в залежності від виду холодильного складу в розрізі температурного діапазону в 2018 р.
2. Основні конкуренти на ринку холодильних складів Києва і Київської обл.
2.1. Основні конкуренти ринку і їх опис, а також перелік клієнтів
2.2. Сегментація і структурування основних конкурентів ринку (за видами послуг, додатковими видами діяльності, регіонально)
2.3. Частки ринку основних конкурентів в грн. і за площами
2.4. Ступінь конкуренції і ризики
3. Поточні пропозиції на ринку холодильних складів Києва і Київської області:
3.1. Наявність вільних площ (перелік, адреса, коротка характеристика)
3.2. Вартість оренди холодильних складів
4. Виробництво на ринках-споживачах
4.1. Динаміка виробництва на потенційних ринках-споживачах холодильних складів в натуральному вираженні в 2016-2018 рр.
4.2. Динаміка виробництва в грошовому вираженні в 2016-2018 рр.
4.3. ТОП 20 провідних виробників в кожній з галузей-споживачів за обсягами виробництва (оцінка, список компаній).
- заморожена риба
- заморожене м'ясо курей / свинини і ВРХ (за сегментами)
- м'ясні напівфабрикати (без розбивки на сегменти)
- заморожені овочі (без розбивки на сегменти)
- заморожені фрукти і ягоди (без розбивки на сегменти)
5. Аналіз переваг споживачів
5.1. Сегментування споживачів холодильних камер в залежності від товарних позицій в 2018 р,% (у натуральному вираженні) на підставі оцінки
5.2. Аналіз потреби споживачів в складських холодильних приміщеннях в Києві та Київській обл.
6. Динаміка зміни економічних показників по холодильним складах в Києві і Київській обл. в 2016-2017 рр. (2018 р наявності інформації)
7. Висновки та рекомендації. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2021 рр.
7.1. Прогнозні тенденції на основних ринках-споживачах холодильних складів
7.2. Прогноз введення нових площ на ринку холодильних складів в 2019-2021 роках
7.3. Оцінка потенціалу ринку холодильних складів
7.4. Рекомендації щодо виходу на ринок
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT - аналіз ринкового спрямування
8.2. PEST - аналіз ринкового спрямування
8.3. Ризики і бар'єри виходу на ринок
8.3.1. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Товарна структура продуктового оптового товарообігу в 2018 році, в натуральному вираженні (товари, які вимагають температурного режиму зберігання) в Україні
2. Площі складів холодної логістики Київської області в 2016-1 пол. 2019 рр.
3. Структурування холодних складів за температурними режимами
4. Основні конкуренти на ринку «холодної логістики»
5. Сегментація основних конкурентів за видами послуг
6. Розподіл конкурентів за площею і доходами
7. Наявність вільних площ
8. Динаміка виробництва на потенційних ринках-споживачах холодильних складів в натуральному вираженні в Україні в 2016-2018 рр., тонн
9. Динаміка виробництва на потенційних ринках-споживачах холодильних складів в грошовому вираженні в Україні в 2016-2018 рр., млрд. грн.
10. Виробники замороженої риби в Україні в 2018 році
11. Виробники замороженої риби в Україні в 2017 році
12. ТОП 20 виробників замороженого м'яса курей в Україні
13. ТОП 20 виробників замороженої свинини в Україні
14. ТОП 20 виробників замороженого м'яса ВРХ в Україні
15. ТОП 20 виробників м'ясних напівфабрикатів в Україні
16. Виробники заморожених овочів і грибів в Україні
17. Виробники заморожених фруктів в Україні
18. Товарообіг продуктів, що вимагають низьких температур зберігання, в об'єктах роздрібної торгівлі в м. Києві та Київській області в 2018 році
19. Зростання потреби на ринках-споживачах холодильних складів в натуральному вираженні в Україні,%
20. Показники доходів підприємств на ринку холодильних складів в Києві і Київській обл. в 2016-2018 рр.
21. SWOT - аналіз ринку холодильних складів
22. PEST - аналіз ринку холодильних складів
23. Сегментація ринкових ризиків
24. Карта ризиків ринку холодильних складів

Перелік графіків і діаграм:

1. Сегментація споживання морозильних камер в Києві та Київській області в 2018 р, за товарними групами, %
2. Сегментація споживання холодильних камер в Києві та Київській області в 2018 р, за товарними групами, %

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами