Дата підготовки: | Липень 2011 року |
Кількість сторінок: | 5, Arial, 1 интервал, 10 шрифт |
Графіків і діаграм: | 3 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром |
Огляд українського ринку круп, підготовлений аналітиками компанії Pro-Consulting, висвітлює динаміку виробництва продукції за 2009-5 міс. 2011 рр. в розрізі гречаної, кукурудзяної, пшеничної, пшоняної, рисової, ячної, перлової, вівсяної і інших круп. В силу традицій, український ринок характеризується стабільним і широким споживанням круп. Аналіз основних гравців вказує на те, що 65-70% операторів на ринку - це спеціалізовані підприємства з випуску круп, а 30-35% припадає на ПП. В огляді проведено структуризацію виробництва продукції в регіональному розрізі. Також розглянуто цінову ситуацію за напрямками із зазначенням ключових факторів, що впливають на кінцеву вартість продукції. Аналіз зовнішньої торгівлі на ринку круп України до 2009 року в незначній мірі залежав від імпорту продукції і обсяги поставок не чинили ключового впливу на стану ринку в цілому. Експорт же українських круп залежить від рівня виробництва, що безпосередньо пов'язано з обсягами зібраного врожаю, в 2009-2010 рр. частка експорту у виробництві становила близько 23%. Географія поставок традиційно представлена в основному країнами пострадянського простору - Росія, Білорусь, Грузія, Молдова, Вірменія. У висновках відзначаються основні тенденції, характерні для українського ринку круп: нестабільність цінових тенденцій на ринку; законодавче обмеження на експорт зерна, що сковує торговельну діяльність виробників; перехід на більш дорогу продукцію; реструктуризація попиту.
1. Структура виробництва круп в Україні, тонн