Дата підготовки: | Вересень 2011 року |
Кількість сторінок: | 4, Arial, 1 интервал, 10 шрифт |
Графіків і діаграм: | 4 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром |
У підготовленому аналітиками компанії Pro-Consulting огляді ринку холодильних складів України розглянуті основні фактори, що впливають на його розвиток, виконаний аналіз нормативних показників роботи подібних складів і вироблено групування останніх за типом. При цьому різні типи складів вимагають різного підходу в управлінні і будівництві. Відзначено, що більшість функціонуючих складів в Україні побудовані за часів СРСР і слабо відповідають вимогам споживачів по надійності, функціональності і екологічності. Це є ключовим фактором розвитку ринку. Розглянуто комплекс послуг, що надаються при будівництві холодильного складу. В огляді детально викладена структура основних споживачів послуг холодильних складів, серед яких компанії, зберігаючі плодовоовочеву продукцію, морепродукти, продукти переробки м'яса і т.д. Відзначається, що оператори ринку будуть посилювати свої конкурентні переваги і найближчим часом покращувати якість послуг. Підкреслено, що з економічної точки зору досліджуваний ринок досить цікавий для девелоперів. Тому, незважаючи на існуючі ризики (висока вартість будівництва, жорсткі вимоги потенційних орендарів та інше), багато компаній розглядають можливість інвестування в даний напрямок.
1. Нормативні температури для зберігання продукції основних споживачів послуг холодильних складів