Солодка ідея для бізнесу: підготовлено бізнес-план організації підприємства з переробки меду

Завдяки величезній кількості медоносів і багатим традиціям бджільництва, наша країна посідає перше місце в Європі по виробництву меду. Офіційно вітчизняні пасічники збирають в рік приблизно 60-70 тис. тон цієї корисної солодощі, але, оскільки велика кількість меду, наприклад, збирається в присадибних господарствах і продається знайомим та не потрапляє в статистику, то загальне виробництво меду в Україні оцінюється приблизно в 100 тис . тон.

Купити готовий бізнес-план (переробка меду)

Про справедливість такої оцінки свідчить той факт, що експорт меду з України в 2017 році був більше, ніж офіційно зібрано. Покупцями нашого меду є близько 40 країн, в тому числі такі ємні і платоспроможні ринки, як Євросоюз і США.

Однак, незважаючи на вражаючі обсяги експорту, потенціал нашої країни щодо постачання меду на міжнародний ринок реалізується далеко не повністю. Безліч меду дрібних виробників залишається в тіні. Його можна зібрати, привести в товарний вигляд і вигідно продати за кордон, при цьому свою частку доходу отримає і виробник, і переробник.

Читати про ринок кондитерських виробів України

Провівши маркетингове дослідження ринку меду в Україні та оцінивши інвестиційну привабливість з'явилася бізнес-ідеї, аналітики консалтингової компанії Pro-Consulting розробили бізнес-план створення комплексу з переробки меду.

Проектом передбачено організацію підприємства, здатного щодоби приймати по 20 тон меду (5 тис. тон на рік), фасувати його і відправляти на експорт. Розмістити його бажано в екологічно чистому регіоні України з безліччю невеликих пасік. Адже, якщо вдасться отримати сертифікат еко-продукції, то такий мед можна буде продавати в два рази дорожче, ніж звичайний.

Основною статтею витрат інвестиційних коштів при реалізації даного проекту стане закупівля меду - на неї піде 63,6% від загального обсягу грошей. Придбання виробничої лінії і будівництво виробничо-складського комплексу зажадає 19,1% і 7,7% коштів відповідно.

Бізнес-план підприємства: поняття, структура, приклади - читати

Відповідно до розрахунків, виконаних в рамках бізнес-плану організації комплексу з переробки меду, всі вкладені в створення підприємства фінансові ресурси повернуться до інвестора у вигляді прибутку протягом року з невеликим (13,3 міс.) З урахуванням фактору дисконту.

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: