Ринок круп в Україні: їдців все менше
579

Ринок круп в Україні: їдців все менше

Компанією Pro-Consulting проаналізовано ринок круп в Україні, в результаті чого визначено його поточний обсяг, структуру, динаміку розвитку і переважаючі на ринку тенденції. Готовий аналіз ринку круп в Україні можна придбати на сайті компанії.

Крупи в нашій країні традиційно входять в набір продуктів першої необхідності. Це обумовлено їх простотою приготування, довгим терміном зберігання, дешевизною і універсальністю використання. Крупи - це той продукт, який закуповують про запас практично всі категорії споживачів - від молодих сімей до пенсіонерів. З круп найчастіше готують гарніри до різних страв; останнім часом все більшої популярності на ринку набувають каші моментального приготування в пакетиках.

Читати про аналіз світового ринку глютену

Ринок круп в Україні достатньо диверсифікований. Найбільші виробники - «Інтерлінк» і «Сквирський комбінат хлібопродуктів» зайняли в 2018 році приблизно по 20% від загального обсягу ринку. Споживачі круп мало прив'язані до певного бренду, в щоденній конкурентній боротьбі виграють ті торгові марки, які активніше залучають увагу покупців.

Аналіз ринку круп в Україні показує, що найбільші частки в його структурі займають рис і гречка. В середньому кожен житель нашої країни з'їдає за рік 5 кг рисової крупи і 3,5 кг гречаної. В даний час вітчизняні виробники круп орієнтовані в основному на внутрішній ринок, так як на експорт відправляється, головним чином, більш дешева неперероблена сировина. В результаті виробництво круп в Україні скорочується з року в рік через зменшення населення нашої країни.

Читати про бізнес-план будівництва елеватора в Україні

Купити готове дослідження: ринок круп в Україні. 2019 рік

За результатами аналізу ринку круп в Україні можна зробити висновок, що для суттєвого збільшення внутрішнього споживання даного виду продукції в середньостроковій перспективі немає підстав. Драйвером розвитку вітчизняної круп'яної галузі може стати вихід на ринок здорового харчування Євросоюзу, адже українські крупи багаті мікро і макроелементами, а також клітковиною, необхідними для правильного функціонування організму. Передумови для такого прориву вже проглядаються. Так, в 2018 році основними країнами-імпортерами українських круп стали Нідерланди 19,5% (363 т), Польща 15,5% (289 т), Литва 11,7% (219 т) і Словенія 11,3% (210 т ). Крім Європи, нарощуються поставки українських круп в Азію та Африку. Завдяки розвитку зовнішніх напрямків збуту, вітчизняні виробники зможуть отримати ресурси для модернізації та нарощування виробництва.

Дивитися готові аналізи ринків с/г та АПК

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами