Ринок бітуму в Україні: нафта, по якій ми їздимо

Ринок бітуму в Україні: нафта, по якій ми їздимо

Компанією Pro-Consulting проаналізовано ринок бітуму в Україні станом на початок 2020 року. В результаті проведеної роботи визначено обсяг і структура зазначеного ринку, виявлено основні фактори, що на нього впливають, дані прогнози подальшого розвитку. Готовий аналіз ринку бітуму в Україні можна придбати в онлайн магазині на сайті компанії.

Ринок бітуму в Україні залежить від обсягів будівельних робіт, в основному, в сфері спорудження та ремонту автодоріг. З огляду на невеликий обсяг видобутку і переробки в нашій країні нафти, бітум в Україну надходить в основному з-за кордону. Головним експортером цього матеріалу на наш ринок є Білорусь. У той же час частка бітуму вітчизняного виробництва з кожним роком збільшується. Так, у 2017 році вона становила 10%, а в 2019 року наблизилася до 23%.

Можливо вам буде цікавий матеріал про ринок дорожніх загороджень в Україні

Аналіз ринку бітуму в Україні показує, що основними негативними факторами, що впливають, на його розвиток є:

• залежність від імпорту;
  • недостатньо гнучка реакція системи бюджетного фінансування на мінливі ринкові умови, такі як ціни на нафту, курс гривні, вартість енергоресурсів;
  • нерівномірний розподіл попиту по регіонах країни;
  • відсутність динаміки в реалізації державних будівельних програм.

Подальші перспективи розвитку ринку бітуму в Україні багато в чому залежать від виконання планів уряду за обсягами будівництва і ремонту доріг. Оптимізм в учасників ринку бітуму викликає проект «Велике будівництво», в рамках якого в 2020 році на дорожнє будівництво планується виділити до 100 млрд гривень. З урахуванням того, що з вересня 2019 року в Україні діють будівельні норми, що передбачають поліпшення якості дорожнього покриття шляхом застосування модифікованих бітумів, можна очікувати значного збільшення ємності відповідного сегменту даного ринку.

Якщо ваше підприємство зіткнулося з кризою через невизначеність ринкових умов, вам знадобиться аналіз ринку

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: