Дане дослідження розглядає поточний стан і потенціал ринку толокна і ферментованого солоду України. Толокно являє собою толчені пророщені зерна вівса і є дуже корисними продуктом для здоров'я споживачів. Ферментований солод – порошок з пророщених зерен жита, який застосовується, головним чином, при виробництві житнього хліба (Бородінського, Карельського та інших), а також квасу.
Була проведена оцінка обсягу ринку, виділені ключові виробники по кожній з досліджуваній позиції. На сьогодні виробництво ні толокна, ні ферментованого солоду, не є масовим, через відсутність обізнаності споживачів про продукцію. У дослідженні виділені перспективи продукції в Україні та проведена оцінка сукупності потенційних споживачів. Також розроблена схема просування продукції з урахуванням можливих покупців і їх потреб.