Огляд ринку міскантусу та пелет України

Міскантус - це багаторічна трава, яку можна віднести до енергетичних культур. Різновидність міскантуса налічує близько 15 видів, походить з субтропічних і тропічних регіонів Африки та південної Азії. Ринок міскантусу в Україні тільки зароджується. На сьогоднішній день лише декілька компаній займають цю нішу. Але даний напрямок є перспективним і привабливим, це доводить досвід європейських сусідів.

Подальший розвиток галузі безпосередньо залежить від рівня споживання енергоносіїв, їх запасів і цін на них. Причому це стосується як світового ринку, так і вітчизняного. Також важливу роль в цьому відіграє і екологічний фактор. Вже сьогодні в розвинених країнах в пріоритеті, насамперед, енергоносії, що є більш екологічними. Саме таким є міскантус, що говорить про широке його застосування в майбутньому як у світі, так і в Україні.

Інтерес інших країн до твердого біопалива та розвиток експорту є визначальним фактором у становленні ринку. Внутрішній ринок теж схильний до збільшення споживання, проте цей процес багато в чому буде залежати від готовності підприємств до переоснащення. Згідно з прогнозними даними можна очікувати, що ринок пелет з лузги соняшника і грану буде і далі розвиватися.

Більш докладно http://pro-consulting.ua/projects/137161-issledovanie-rynka-miskantusa-i-pellet-ukrainy-2015-god.html