Аналітичний огляд ринку свинини України: яке м'ясо охочіше купують українці
1686

Аналітичний огляд ринку свинини України: яке м'ясо охочіше купують українці

Ринок м'ясних товарів в нашій країні останнім часом значно збільшив свою ємність. М'ясо вживають в їжу всі категорії населення, що підвищує затребуваність цього товару на ринку. Проте, не всі категорії м'яса користуються однаковим попитом. Так, показники споживання яловичини в Україні падають, а свинини і курки, навпаки, зростають. 

Серед факторів, що впливають на стан м'ясного ринку України, варто окремо виділити цінові характеристики цих продуктів. Населення намагається вибирати товари низької і середньої цінових категорій. Крім того, на рівень споживання впливає загальна економічна ситуація, кризові явища в аграрній галузі і сфері м'ясного скотарства. Істотно вплинули і військові дії на сході країни, а також анексія Криму. Ці події спричинили зниження купівельної спроможності українців, зменшення кількості виробників готової худоби і зниження державної підтримки даної галузі. Крім того, українські компанії знаходяться в пошуку нових ринків збуту м'яса в силу обмежень торгівлі з Росією. 

Що ж стосується конкретних показників ринку свинини, то варто відзначити, що за 7 місяців поточного року обсяги виробництва цього сорту м'яса в нашій країні збільшилися на 1,9%. Показники ємність також зросли – на 15,4%. 

Проте, значно скоротився експорт вітчизняної свинини за кордон. Падіння становить 92,5%. Імпорт закордонної продукції в нашу країну поки залишається на колишньому рівні. Більш детально з цими та іншими показниками функціонування ринку свинини можна ознайомитися нижче.

svinina ukr.png

Виходячи з наведених вище значень, можна зробити висновок, що максимальний обсяг виробництва свинини припав на 2015 рік – 273,8 тис. тонн. На сьогоднішній день також спостерігається подальше зростання показників виробництва даного виду м'ясної продукції. 
Дата розміщення: 21.11.2016
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами