Дата підготовки: | Серпень 2019 року |
Кількість сторінок: | 6, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 4 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Аналітиками Pro-Consulting було проведено аналіз ринку бісквітних виробів в Україні.
В ході дослідження було описано загальну характеристику ринку бісквітних виробів, проаналізовані загальні показники ринку, проведено розрахунок місткості ринку. Також проаналізовані імпорт і експорт продукції і зазначено ключові висновки зі стану і перспективи розвитку даного ринку.
Загальна тенденція до погіршення пов'язана з тим, що були закриті деякі заводи на окупованих територіях. Крім цього, споживачі почали віддавати перевагу більш дешевими кондитерським виробам (пряники, печиво), а багато хто почав пекти торти будинку. Також, велика частина бісквітів знаходиться в сегменті В2В і деякі виробники кінцевих продуктів (тортів, рулетів) часом віддають перевагу імпортним товарам, що, однак, розходиться із загальною економічною тенденцією. Додатково до цього, кондитерський ринок виділяється своїм широким асортиментом, Який стає все більше і більше з кожним роком, внаслідок чого бісквітні вироби можуть бути замінені іншими, які тільки Введено на ринок і користуються широкою популярністю. Але, як показує перші 6 місяців 2019 року, ринок почав відновлюватися, і з поліпшенням економічної ситуації в країні, Прогнозується подальше зростання.
Експорт бісквітних виробів з України в інші країни значно перевершує імпорт, що підтверджує високий попит на українські кондитерські вироби в інших країнах і, разом з цим, показує те, що в Україні проводиться досить бісквітних виробів для того, щоб задовольнити попит на місцевому ринку. Імпорт бісквітних виробів, мав тенденцію до збільшення.
У зв'язку з обмеженням транзиту товарів через територію Росії в країни Азії, українські виробники були змушені шукати нові шляхи по доставці кондитерських виробів в азіатські країни, що також вплинуло на скорочення експорту бісквітів з України.
Виробництво бісквітів скорочувалася у зв'язку з тим, що виробничі потужності деяких підприємств частково були розташовані на тимчасово окупованих територіях і, як наслідок, заводи були закриті. Також на скорочення виробництва впливало зниження платоспроможності населення України, закриття ринків збуту і заміна споживчих переваг на кондитерські ринку в бік більш дешевих продуктів.
1. Загальні тенденції на ринку бісквітних виробів
2. Виробництво бісквітних виробів в Україні
3. Зовнішньоекономічна діяльність на ринку бісквітних виробів
4. Споживчі переваги
5. Прогнозні тенденції на ринку бісквітних виробів України
1. Місткість ринку бісквітних виробів України в 2015 - 1 пол. 2019 роки.
1. Виробництво бісквітних виробів в Україні в 2015 - 1 пол. 2019 роки.
2. Експорт бісквітних виробів України в 2015 - 1 пол. 2019 роки.
3. Імпорт бісквітних виробів України в 2015 - 1 пол. 2019 роки.
4. Географічна структура зовнішньої торгівлі на ринку бісквітних виробів України в 2018 році