in stock

Аналіз ринку холодної логістики в Україні. 2014 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2014 року
Графіків і діаграм: 15
Таблиць: 14
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
6400 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

У ході аналізу українського ринку холодної логістики експерти компанії Pro-Consulting детально розглянули ситуацію в цьому сегменті автотранспортного ринку, вивчили його історію, найбільш суттєві проблеми, тенденції розвитку в Україні та інші питання. Особливу увагу приділено сегменту свіжої (fresh) продукції, у витратах на яку лідирують м’ясо і м’ясопродукти (36%). Зазначено, що частка «температурних» товарів (до яких, крім fresh, належать охолоджені (chilled) і заморожені (frozen)) становить залежно від оператора 20–35% від загального товарообігу мережі. Приріст сумарного обсягу роздрібного товарообігу по продовольчих товарах за рік (показник за 9 міс. 2013 до аналогічного за 2012 р.) склав 9,1%. За окремими товарними позиціями найбільший приріст демонструють консерви, готові продукти м’ясні (48,8%), жири тваринні харчові (48,1%), тобто не найкорисніші продукти в раціоні споживання. Водночас споживання плодів, ягід, винограду, горіхів виросло всього на 2,8%. Звертає на себе увагу значне скорочення споживання кавунів і динь, що може свідчити про переорієнтацію споживачів на інші канали збуту цієї продукції. Зазначено, що через відсутність національного провайдера оператори ринку рітейлу змушені вибудовувати власні логістичні системи. Ситуація ускладнюється нестачею якісних складських площ, насамперед – під свіжу продукцію. Аналізуючи діяльність операторів роздрібних мереж, вказано на високу конкуренцію на ринку. Перераховано й узагальнено охарактеризовано близько двох десятків провідних вітчизняних операторів, за аналогічною схемою викладені відомості щодо основних операторів ринку холодної логістики. Побудований рейтинг основних роздрібних мереж, де вказано кількість магазинів, їх формат (у розрізі супер- і гіпермаркет, дискаунтер, магазин біля дому тощо), регіональна поширеність оператора. Представлені показники виручки та чистого доходу і за першою з них визначені ринкові частки окремих мереж. При цьому з показником 24,1% лідирує Fozzy Group, за нею з відривом на 4,3 п. п. слідує ТОВ «АТБ-Маркет». Висхідна динаміка площ холодильних (плюс морозильних і хімічних) складів свідчить про позитивні тенденції розвитку обох суміжних ринків – роздрібного рітейлу та складського обладнання. Висвітлено основні групи холодильних складів, викладені проблеми ринку, найбільш серйозною з яких є незначна частка сучасних складів, що відповідають необхідним умовам зберігання продукції.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку холодної логістики в Україні.
1.1. Опис ринку (історія розвитку, специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок).
1.2. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2010–2013 рр.
2. Аналіз роздрібних мереж, що працюють зі свіжими продуктами.
2.1. Перелік основних роздрібних мереж та їх опис (міжнародні та локальні гравці).
2.2. Кількість магазинів основних роздрібних мереж і географічне присутність.
2.3. Фінансові показники основних роздрібних мереж (дохід). Оцінка питомої ваги свіжих продуктів харчування в загальному обороті.
2.4. Сегментація основних роздрібних мереж залежно від логістичної моделі: власна система логістики / логістичний аутсорсинг (за наявності відкритої інформації).
3. Перелік і загальна характеристика діяльності основних логістичних операторів (3PL) ринку холодної логістики в Україні
4. Аналіз холодильних складів, а також потужностей зі зберігання фруктів та овочів в Україні

Перелік таблиць:

1. Грошові витрати домогосподарств на продукти харчування в 2011–2012 рр., грн / Місяць
2. Обсяги роздрібного товарообороту підприємств за продовольчими товарами в 2012–2013 рр. у грошовому вираженні, млн грн
3. Продаж окремих продовольчих товарів у торговій мережі підприємств України в 2008–2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
4. Рейтинг роздрібних мереж за кількістю магазинів (назва компанії, роздрібна мережа, кількість магазинів, формат, кількість регіонів покриття, оператор)
5. Перелік роздрібних мереж і географічне покриття
6. Географічна присутність основних роздрібних мереж України
7. Перелік провідних українських мережевих рітейлерів в Україні за підсумками 2012 р. із зазначенням обсягу виручки і чистого доходу / збитку, тис. грн
8. Частки провідних українських мережевих рітейлерів в Україні за підсумками 2012 р. із зазначенням обсягу виручки, млн грн, %
9. Оцінка питомої ваги свіжих продуктів харчування в загальному обороті мережевих рітейлерів в Україні за підсумками 2012 р. із зазначенням обсягу виручки за цією категорією продуктів, млн грн
10. Сегментація основних роздрібних мереж залежно від логістичної моделі: власна система логістики / логістичний аутсорсинг
11. Сегментація основних роздрібних мереж залежно від логістичної моделі, площа складів
12. Нормативні температури для зберігання продукції основних споживачів послуг холодильних складів
13. Територіальне розташування потужностей основних операторів ринку фрукто- і овочесховищ в Україні

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка обсягів транспортування продукції харчової, мясо-молочної та рибної промисловості комерційним автотранспортом у 2007–2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
2. Структура грошових витрат домогосподарств на фреш-продукцію в 2012 р. у грошовому вираженні, %
3. Структура роздрібного товарообігу фреш-продукцію за 9 міс. 2013 р. у грошовому вираженні, %
4. Структура роздрібного товарообігу фреш-продукцію за 9 міс. 2013 р. у натуральному вираженні, %
5. Карта продуктового рітейлу України: гіпермаркети
6. Карта продуктового рітейлу України: супермаркети
7. Карта продуктового рітейлу України: дискаунтери і магазини біля будинку
8. Динаміка площ холодильних і морозильних, а також хімічних складських приміщень у Києві за період 2010 – 6 міс. 2013 рр., кв. м.
9. Частка, холодильних і морозильних, а також хімічних складських приміщень у загальній структурі в Києві за період 2010 – 6 міс. 2013 рр., кв. м.
10. Основні групи холодильних складів
11. Динаміка потужностей зі зберігання фруктів та овочів в Україні в натуральному вираженні, тис. тонн.
12. Потенційний попит на фрукто- і овочесховища
13. Структура сховищ залежно від сучасних вимог зберігання в 2010–2012 рр.
14. Структура потужностей зі зберігання залежно від типу продукції в 2012 р. у натуральному вираженні, %
15. Структура потужностей овочесховищ залежно від типу продукції в 2012 р. у натуральному вираженні, %

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами