Ринок тракторів і комбайнів в Україні: пашем більше на іноземному

Ринок тракторів і комбайнів в Україні: пашем більше на іноземному

Ринок тракторів і комбайнів в Україні аналізувався компанією Pro-Consulting в листопаді 2020 року. Маркетингове дослідження ринку дозволило визначити його параметри, такі як ємність, обсяги виробництва, експорту та імпорту, виявити фактори впливу і тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку тракторів і комбайнів в Україні можна придбати на сайті компанії.

Можливо, вам також буде цікаво почитати аналітику з анотації до готового аналізу ринку точного землеробства України (2020р.) - почитайте

Ринок тракторів і комбайнів в Україні залежить від стану справ в сільськогосподарській галузі країни. Основними факторами впливу в даній сфері є:

• купівельна спроможність агропідприємств;
  • державна політика підтримки сільського господарства;
  • внутрішньоекономічна ситуація в країні, динаміка зміни ВВП;
  • інвестиційний клімат;
  • площа оброблюваних сільгоспземель;
  • врожайність;
  • кон'юнктура внутрішнього та міжнародного ринків сільськогосподарської продукції;
  • стан ринку землі;
  • якість вітчизняного виробництва сільгосптехніки.

Також ознайомтеся з готовим аналізом ринку навісної техніки для тракторів малої потужності України (2020р.)

Моніторинг ринку тракторів і комбайнів в Україні свідчить про існування стійкої тенденції зростання загальної посівної площі сільськогосподарських культур в нашій країні. Так, в 2020 році вона перевищила показник 2016-го на 9%.

Аналіз ринку тракторів і комбайнів в Україні від Pro-Consulting показує, що на ньому все ще домінує імпортна сільгосптехніка, хоча відсоток техніки вітчизняного виробництва за період 2016-2019 років зріс майже в два рази в грошовому вираженні - до 33%.

Почитайте про маркетинговий аналіз ринку як інструмент отримання ретроспективної аналітики вашого ринку, а також прогнозів його розвитку

Фінансове становище більшості агропідприємств нашої країни таке, що тільки найпотужніші з них мають можливість купувати нову сільгосптехніку. Решта задовольняється вживаними тракторами і комбайнами з Китаю, США, Німеччини та інших країн.

Можливо, вам стане в нагоді готовий аналіз сільськогосподарської галузі в Україні (2020р.) - ознайомтеся зі структурою звіту. Ми можемо проаналізувати будь-яку галузь/ринок

Що стосується українських виробників, то вони випускають в основному потужні трактори від 150 к.с., які можна застосовувати лише у великих господарствах. Сектор малопотужної техніки повністю зайнятий імпортом.

Серед тенденцій розвитку, характерних для ринку тракторів і комбайнів в Україні можна виділити наступні:

• тотальне впровадження в сільгосптехніку комп'ютерних технологій;
  • механічна і цифрова сумісність обладнання різних марок і призначення;
  • розширення області та рівня взаємодії користувача і виробника.

Більш докладно про дану галузь економіки можна прочитати в матеріалі готового маркетингового дослідження ринку тракторів і комбайнів в Україні, розміщеного в онлайн магазині Pro-Consulting.

Якщо у вас є ще пара хвилин, прочитайте статтю про ринок сільськогосподарської техніки України і Росії

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: