Ринок флоат-скла в Україні: пісок є, але скло завозимо

Ринок флоат-скла в Україні: пісок є, але скло завозимо

Ринок флоат-скла в Україні досліджено компанією Pro-Consulting в березні 2020 року з метою визначення його обсягу і структури, факторів впливу, що діють на ринку і тенденцій розвитку, прогнозування показників ринку на середньострокову перспективу. Готовий аналіз ринку float-стекла в Україні можна придбати на сайті компанії.

Також вам може бути цікава стаття про результати аналіз ринку скляної тари для алкогольної продукції в Україні

Аналіз ринку флоат-скла в Україні за період 2016-2019 років показує зростання його ємності в 2016 та 2017 роках на 11,62% і 7,29% відповідно. Після цього ємність ринку стабілізувалася, і в 2018 році спостерігалося навіть її невелике зменшення на 1,52%, яке продовжилося і в 2019-му. Деяке скорочення місткості ринку флоат-скла в останні роки можна пояснити стабілізацією попиту і накопиченням достатніх складських запасів цієї продукції.

Особливістю ринку флоат-скла в Україні є його абсолютна залежність від імпорту, яка пояснюється відсутністю власного виробництва цього матеріалу, і це не дивлячись на значні запаси сировини для виготовлення скла.

Можливо, вам буде цікаво прочитати про ринок модульних будівель в Україні

Факторами, які обумовлюють таку ситуацію на ринку флоат-скла, є:

• необхідність вкладення великих обсягів початкових інвестицій для створення нових підприємств або модернізації існуючих; показник доступності кредитних ресурсів і інвестиційний клімат в країні не сприяють інвестуванню;
  • низький рівень підтримки скляної галузі державою;
  • нестабільність національної економіки, яка перебуває під впливом кризи;

Пропонуємо Вам ознайомитися з оглядом наслідків COVID-19 для ключових галузей економіки України

На момент проведення аналізу ринку флоат-скла в Україні основними напрямками поставок продукції на нього були Європа і Росія. Ситуація зміниться після завершення будівництва першого заводу флоат-скла в Бородянці Київської області. Цим проектом займається компанія «Агромату» в партнерстві з американською інжиніринговою фірмою. Американці володіють прогресивними технологіями в даній сфері, що дозволить створити в Україні підприємство, здатне випускати конкурентоспроможне флоат-скло, потужністю до 600 тонн на добу. Це дасть можливість не тільки покрити внутрішні потреби, а й почати експортувати листове скло, причому його вартість буде приблизно в два рази нижчою за нинішню ціну імпортного скла.

У нас на сайті ви можете придбати готовий аналіз ринку флоат-скла України. 2020 рік

Ще один завод флоат-скла планується побудувати в Городні Чернігівської області компанією "Стюарт Флоат Гласс». Його продуктивність буде такою ж, як у майбутнього заводу в Київській області, а запуск намічений на 2021 рік.

За результатами аналізу ринку флоат-скла в Україні прогнозується зростання його обсягу в 2020-2021 роках на 3-5% щорічно. Про те, наскільки ці прогнози будуть скориговані через карантин, покаже подальший моніторинг ринку.

Якщо у вас є ще пару хвилин, почитайте огляд ринку нерухомості

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: