Черкаська область – серед лідерів за виробництвом тушонки та паштетів. Водночас за останні півтора року обсяги виробництва м’ясних консервів в Україні знизилися.
"На ринку м’ясної консервації в Україні спостерігається велике розмаїття виробників. Це свідчить про конкурентоспроможність і перспективність ринку. Крім того, збільшується і інтерес покупців до цього виду продукції. Що ж стосується регіонів концентрації великих виробників, то вони розподілилися наступним чином: Черкаська область – виробники тушонки, Дніпропетровська, Чернівецька, Черкаська, Кіровоградська області – виробники паштетів. За показниками обсягів споживання лідерами є: Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Львівська та Одеська області", – повідомили аналітики компанії Pro-Consulting.