Аналіз ринку здоби в Україні. 2018 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2018 року
Кількість сторінок: 8, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 6
Таблиць: 1
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
5900 грн.
Детальний зміст:

1. Ринок здоби в Україні. Загальні тенденції розвитку
2. Динаміка виробництва і обсяг ринку здоби в Україні
3. Зовнішня торгівля на ринку здоби в Україні
4. Споживчі вподобання на ринку здоби в Україні
5. Перспективні тенденції розвитку ринку здоби в Україні

Перелік таблиць:

1. Показники ємності ринку здоби в Україні в 2014 - 2017 рр.

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка виробництва здоби в Україні за 2014 - 2017 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
2. Динаміка експорту здоби з України в 2014 - 2017 рр., в натуральному вираженні, %
3. Географічна структура експорту здоби з України в 2014 р., 11 міс. 2017 р., в натуральному вираженні, %
4. Динаміка імпорту здоби в Україну в 2014 - 2017 рр., в натуральному вираженні, %
5. Географічна структура імпорту здоби в Україну в 2014 р., 11 міс. 2017 р., в натуральному вираженні, %
6. Структура споживання здоби в Україні в 2017 р., в натуральному вираженні, %

Анотація до аналізу ринку:

В огляді ринку здоби України, підготовленому компанією Pro-Consulting, були проаналізовані тенденції розвитку ринку, динаміка виробництва, експорту та імпорту продукції, а також географія зовнішньої торгівлі на ринку здоби, споживчі вподобання.
Український ринок здоби характеризується широким асортиментом продукції, більше 90% якої вироблено в Україні.
Ринок здоби в Україні в останні роки активно розвивається, попит на продукцію демонструє зростання. Найбільш популярною категорією продукції на українському ринку здоби є булочки підвищеної калорійності, рулети з маком, рогалики, круасани та інша подібна здобна випічка. На цю категорію в 2017 році прийшлося 89,3% споживання. У той же час найбільші темпи зростання спостерігаються в сегменті дрібноштучної продукції: пирогів, пиріжків і пончиків. Асортимент цього сегмента активно розширюється, доповнюючись різними варіантами здобних виробів зі свіжими фруктами, круасанами, мафінами, фруктовими міні-піцами і т. п.
Ринок здоби в Україні характеризується великою кількістю гравців: більше 1 тисячі хлібобулочних виробництв. Крім того, на ринку здоби існує значний тіньовий сектор. Якість здоби українського виробництва переважно досить висока при невисокій порівняно з іншими країнами ціні.
У зв'язку з хорошою забезпеченістю українських виробників необхідною сировиною, наявністю достатніх виробничих потужностей, інфраструктури, вони можуть практично повністю задовольнити внутрішній попит. Так, частка імпортованої продукції в структурі ринку невелика (8,7% в 2017 році). Здобні вироби на український ринок постачають в основному країни Європейського Союзу.
У той же час Україна активно поставляє здобу на зовнішні ринки. Сильні позиції місцевих виробників дозволяють позитивно оцінювати подальші перспективи експорту здоби на зовнішні ринки. Однак можливості експорту обмежуються невеликим терміном зберігання продукції. В останні роки на експорт відправляється близько 17-18% виробленої в країні здоби.

 

Структура споживання здоби в Україні в 2017 р, в натуральному вираженні,%

Джерело: оцінка Pro-Consulting за даними Державної служби статистики


З ростом обсягів виробництва здоби в Україні очікується збільшення її поставок на зовнішні ринки. Особливо це стосується поставок до країн Європейського Союзу, де вартість продукції значно вища. Також позитивно оцінюється перспектива експорту товарів до країн Азії (Туреччини, Китаю, В'єтнаму), де спостерігається зростання попиту.

Вас може зацікавити