Дата підготовки: | Березень 2018 року |
Кількість сторінок: | 11, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 9 |
Таблиць: | 4 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
В даному огляді відображені ключові тенденції розвитку вітчизняного ринку оцту, проаналізовані основні закономірності та фактори впливу на ємність і зовнішню торгівлю. Представлена динаміка виробництва в цілому, а також порівняльна характеристика підприємств, що займаються виробництвом окремих видів оцту. Дана характеристика переважній виду продукції на ринку, структура імпорту по виду продукції, а також рейтинг найбільш затребуваних марок оцту в Україні. Виділено прогнозні тенденції розвитку ринку.
Порівняльна характеристика кількості підприємств в Україні, зайнятих виробництвом окремих видів оцту на 2017 р
Джерело: база даних підприємств ua.compass.com
Переважним видом продукції на українському ринку є столовий спиртовий оцет, серед якого велика частина припадає на хімічно синтезований продукт, одержуваний в процесі переробки сировини лесохимического виробництва. Переважання уксусозаменітелей порозуміються низькою вартістю і універсальністю застосування. Натуральна продукція, з урахуванням її більш високу ціну, представлена в меншій кількості, як і дорогі імпортні аналоги - винний, бальзамічний, рисовий оцти. Динаміка виробництва демонструє тенденцію до зниження, викликану скороченням виробництва спирту в країні в цілому, а також подорожчання іншого вихідної сировини. У ряді невиробничих факторів - незбалансована податкова політика, наявність дешевого синтетичного аналога і вплив факторів зовнішньої торгівлі.
Динаміка зовнішньоекономічної діяльності на ринку демонструє приріст як в експорті, так і в імпорті, при цьому імпорт переважає над експортом. Одними з ключових зовнішніх партнерів на ринку оцтів є Молдова, США, Німеччина, Італія.
Аналіз споживчих переваг дав можливість виділити два напрямки використання оцту - в якості добавки в процесі приготування різних страв, а також в якості побутового хімічного засобу. Представлена структура імпорту оцту по його типу в Україні в 2017 році дозволила зробити висновок про велику складової бальзамічного і рисового оцтів.
Головними прогнозними тенденціями на даному ринку можуть бути: подальше скорочення виробництва спиртового оцту, розвиток ніш інших видів оцтів, зростання частки імпортної продукції на внутрішньому ринку.
1. Ринок оцтів в Україні. Загальні тенденції розвитку
2. Динаміка виробництва і обсяг ринку оцтів в Україні
3. Зовнішня торгівля на ринку оцтів в Україні
4. Споживчі переваги на ринку оцтів в Україні
5. Перспективні тенденції розвитку ринку оцтів в Україні
1. Порівняльна характеристика кількості підприємств в Україні, зайнятих виробництвом окремих видів оцту на 2017 р
2. Динаміка ємності ринку оцту в Україні в розрізі складових в 2014-2017 рр.
3. Динаміка імпорту оцту в Україну в грошовому вираженні в 2014-2017 рр., $ тис.
4. Динаміка експорту оцту з України в грошовому вираженні в 2014-2017 рр., $ тис.
1. Динаміка виробництва харчового оцту в Україні в натуральному вираженні в 2014-2017 рр.,
2. Динаміка ємності ринку оцту в Україні в 2014-2017 рр. в натуральному вираженні, тис. т
3. Співвідношення експорту та імпорту в структурі зовнішньої торгівлі України на ринку оцту в 2017 рр., т
4. Динаміка імпорту оцту в Україну в натуральному вираженні в 2014-2017 рр., т
5. Динаміка імпорту в натуральному вираженні в розрізі країн походження продукції в 2014-2017 рр., т
6. Динаміка експорту оцту з України в натуральному вираженні в 2014-2017 рр., т
7. Динаміка експорту в натуральному вираженні в розрізі країн призначення продукції в 2014-2017 рр., т
8. Структура імпорту оцтів в Україну в розрізі видів в 2017 році, бут.
9. Рейтинг ТМ виробників оцту на підставі середньої оцінки респондентів