Дата підготовки: | Червень 2018 року |
Кількість сторінок: | 9, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 10 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Український ринок соусів насичений різноманітною продукцією за складом і смаковими властивостями. Однак всі ці соуси мають практично однакове призначення, внаслідок чого дуже часто виникає "міжтоварна" конкуренція між традиційними і новими соусами на різній основі. Ринок майонезів і соусів в Україні є насиченим. Рівень конкуренції на ньому високий, причому конкурентна боротьба розвивається практично тільки між вітчизняними виробниками, так як частка імпорту невелика. У 2017 році вона склала 5,9%. Оператори ринку постійно переглядають пропозицію і оптимізують асортимент, реагуючи на нові потреби і зміну попиту своїх споживачів.
У період з 2015 по 2016 рр. ринок майонезів і соусів в Україні демонстрував зниження за рахунок падіння купівельного попиту. Дана продукція не є товаром першої необхідності, тому на тлі економічної кризи, девальвації національної валюти українці стали рідше купуваты даний товар.
Виробництво майонезів в Україні протягом 2016 - 2017 рр. демонструвало зниження. Так обсяг виробленої продукції в 2017 році знизився на 2% в порівнянні з 2015 роком, що було викликано зниженням попиту серед споживачів за рахунок негативного впливу економічної кризи, девальвації національної валюти.
У звіті представлена інформація про загальні тенденції ринку майонезів і соусів в Україні, ємності даного ринку, виробництва продукції в таких сегментах як «майонез» і «соуси інші», дані про обсяги експорту та імпорту, а також географії поставок, споживчі переваги на ринку.
Подальший попит на продукцію буде формуватися за рахунок рівня купівельної спроможності населення, оскільки майонези і соуси вживають разом з іншими стравами (м'ясо, салати і т.д.). За умови, що ціни на дані продукти будуть показувати зростання, попит на майонези і соуси буде демонструвати зниження. Ще одним з важливих чинників впливу розвитку ринку майонезів і соусів в Україні є попит з боку HoReCa. Розвиток даного сегмента бізнесу буде позитивно впливати на ринок в майбутньому.
1. Ринок майонезів і соусів України. Загальні тенденції розвитку
2. Динаміка виробництва майонезів і соусів в Україні
3. Зовнішня торгівля на ринку майонезів і соусів України
4. Споживчі переваги на ринку майонезів і соусів України
5. Аналіз проблем і тенденцій розвитку ринку майонезів і соусів України.
1. Динаміка ємності ринку майонезів і соусів в Україні в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
1. Товарна структура ринку соусів України в 2017 році
2. Динаміка ємності ринку майонезів і соусів в Україні в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
3. Динаміка виробництва майонезів в Україні в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
4. Динаміка виробництва соусів в Україні в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
5. Динаміка обсягів експорту майонезів і соусів з України в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
6. Географія експортних поставок майонезів і соусів з України в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному значенні, %
7. Динаміка обсягів імпорту майонезів і соусів в Україні в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному значенні, %
8. Географія імпортних поставок майонезів і соусів в Україні в 2014 - 1 кв. 2018 рр., в натуральному вираженні, %
9. Топ-10 торгових марок майонезів згідно з рейтинговою оцінкою споживачів в 2016 - 2017 рр.
10. Топ-10 торгових марок соусів згідно з рейтинговою оцінкою споживачів в 2016 - 2017 рр.