in stock

Аналіз ринку кав'ярень Києва. 2022 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Жовтень 2022 року
Кількість сторінок: 14, Arial, 1 интервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 11
Таблиць: 2
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
24700 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено аналіз ринку кав'ярень у Києві у 2021 - вересні 2022 рр. У ході аналізу було виявлено основні тенденції розвитку ринку кав'ярень у столиці, визначено структуру ринку, а також досліджено основних операторів ринку.
Ринок кав'ярень як у Києві, так і в Україні стрімко зростає. Кава поза домом спочатку була трендом, а тепер стає необхідністю для кожної людини з доходом вище середньої. Зростання ринку кав'ярень пов'язане насамперед із зростанням ринку кави як такої. Український ринок кави розвивається відповідно до світової тенденції зростання виробництва, стабільного збільшення попиту та загалом зростання обсягу ринку кави у зв'язку із залежністю вітчизняного виробництва від імпортних поставок сировини. Крім того, одним із ключових драйверів зростання ринку кави в Україні стало безмитне ввезення зеленого зерна. Україна не вирощує кавові зерна, але завдяки нульовому миту на зелене зерно компанії стали обсмажувати каву всередині країни. Релевантність кавового бізнесу виправдовує себе, оскільки вартість смаженого зерна вдвічі перевищує ціну зеленого.
Основні тенденції, що простежувалися на ринку кав'ярень в Україні у 2021 році:
• збільшення попиту на натуральну каву в зернах, замість розчинної;
• імпорт кави за останні 5 років збільшився на 63% та продовжує зростати;
• через швидкий спосіб життя збільшився попит на каву з собою, на винос;
• збільшення попиту на безлактозне, рослинне молоко під час приготування кави;
• еко-тренди (своя склянка, відмова від пластикових трубочок та кришок);
• у великих містах набирають популярність інді-кафе, де можна не тільки випити кави, а й купити мелену або зернову каву в упаковці, розробленій спеціально для конкретного кафе;
• для цього ринку характерна незначна сезонність, влітку споживання падає на 2-4%;
• частина ринку у кав'ярень стали забирати заправки WOG, OKKO, Shell та McDonalds;
• зростає кількість офіційних імпортерів, зменшується кількість контрабанди кави;
• попит на нові смаки та нові коктейлі;
• у людей більше вимог до кав'ярень, просто гарної кави недостатньо, потрібен сервіс, атмосфера;
• підвищення у клієнтів лояльності до конкретних кав'ярень.
Найбільша частка кави на українському ринку споживається у домашніх умовах. Найчастішим місцем купівлі зернової та меленої кави є гіпер-і супермаркети. Там припадає 44% продажів у натуральному вираженні. Також активно останнім часом зростає частка продажу кави кінцевим споживачам через мінімаркети та магазини біля будинку. Із загального споживання кавових напоїв лише 26% посідає кав'ярні.

Детальний зміст:

1. Аналіз тенденцій розвитку ринку кав'ярень сегменту «на винос» у Києві у вересні 2021-вересні 2022 рр.
2. Загальні показники ринку
2.1. Кількість кав'ярень загалом
2.2. Кількість кав'ярень сегмента "на винос"
2.3. Виручка (однієї кав'ярні в середньому та ринку в цілому)
2.4. Сегментація ринку кав'ярень (за ціновим сегментом, районами)
3. Основні конкуренти на ринку кав'ярень
3.1. Основні конкуренти, їх характеристики
3.2. Частки основних операторів з виручки (оцінка)
4. Асортимент та ціноутворення на ринку
4.1. Аналіз представленості напоїв та інших товарів (зернова кава, кондитерка)
4.2. Динаміка цін та середні ціни на продукцію порівняно з вереснем 2021 року
5. Аналіз споживання на ринку
6. Брендинг та реклама
7. Висновки. Прогнозні показники
7.1. Висновки та прогнозні показники розвитку ринку
7.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку у 2021-2023 рр.

Перелік таблиць:

1. Райони Києва за населенням та кількістю кав'ярень
2. Опис основних мережевих кав'ярень та кафе у Києві у 2021 р.

Перелік графіків і діаграм:

1. Кількість кав'ярень 2021-2022 рр., шт
2. Структура ринку кав'ярень за типами
3. Обсяг ринку кав'ярень, млн. дол. США
4. Динаміка заповненості кав'ярень у Києві помісячно у 2022 році, % (усереднено з урахуванням кількості відкритих кав'ярень)
5. Структура споживання кави в Україні за сегментами у 2022 році
6. Структура ринку кав'ярень із приналежності до мережі в Україні
7. Структура кав'ярень в Україні за ціновими сегментами у 2022 р.
8. Частки ринку основних мереж кав'ярень на ринку
9. Опис основних мережевих кав'ярень та кафе у Києві у 2021 р.
10. Динаміка цін на основні кавові напої у Києві
11. Прогноз розвитку ринку кав'ярень Києва у 2022-2025 рр.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами