Дата підготовки: | Лютий 2019 року |
Кількість сторінок: | 25, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 20 |
Таблиць: | 6 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська |
Аналітиками Pro-Consulting був проведений аналіз ринку йогуртів в Україні. В ході дослідження було охарактеризовано основні тенденції розвитку ринку, проаналізовані обсяги виробництва, визначені й охарактеризовані основні оператори, що виробляють йогурти в Україні, проведена структуризація основних конкурентів на ринку за популярністю серед споживачів.
На сьогоднішній день асортимент йогуртів налічує десятки видів і підвидів, в тому числі продукти різних форматів і з різними смаками. Однак в цілому всі йогурти можна розділити на дві основні групи: питні і ложкові (густі). Перші користуються більшою популярністю на українському ринку: обсяг їх продажів більш ніж в 2 рази вище обсягу продажів густих йогуртів.
Український ринок йогуртів після деякого скорочення в 2014-2015 рр., пов'язаного з кризовими явищами в економіці і скороченням доходів населення, з 2016 року динамічно розвивається, активно нарощуючи обсяги виробництва. Це викликано, перш за все, зростанням доходів населення, збільшенням попиту в цілому на молочну продукцію, і зокрема на йогурти, зміною споживчих звичок, популяризацією культури споживання харчових продуктів і стилю життя. Більшість йогуртів, представлених на вітчизняному ринку, - це продукція місцевого виробництва. Це пояснюється, в першу чергу тим, що в Україні хороша сировинна база для виробництва питних йогуртів. Так, молочна індустрія, орієнтуючись на світові стандарти і застосовуючи новітні європейські технології виробництва, випускає відповідну продукцію. Крім того, в країні вирощується більшість фруктів, ягід, овочів, горіхів і злаків, які є сировиною для виробництва різних добавок для йогуртів.
Очікується розвиток ринку йогуртів в Україні, як результат підвищення конкуренції, в результаті появи нових продуктів від імпортерів. Наприклад, французька компанія «Danone» розглядає можливість виробництва йогурту без молока, за інформацією Bloomberg, що в свою чергу спонукає вітчизняних виробників також розширювати свій асортимент продукції.
1. Загальна характеристика ринку йогуртів в Україні в 2017-2018 рр.
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (тренди, особливості, проблеми, фактори впливу)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку (виробництво + імпорт - експорт) в Україні в 2017-2018 рр.
1.3. Сегментація і структурування ринку (за походженням - в загальному на ринку без поділу на види: частка вітчизняної та імпортної продукції; за видами в структурі ЗЕД - питні, без добавок, закваска, інші)
2. Виробництво на ринку йогуртів в Україні в 2017-2018 рр. – загалом на ринку
3. Основні оператори ринку йогуртів в Україні
3.1. Перелік основних операторів (виробники та імпортери) ринку і їх короткий опис (+ ТМ, регіон)
3.2. Частки основних операторів в структурі виробництва за 2017 і 2018 рр.
4. Зовнішня торгівля в 2017-2018 рр.
4.1. Експорт (обсяги, структура, середні ціни, географія поставок по країнах)
4.2. Імпорт (обсяги, структура, середні ціни, географія поставок по країнах)
5. Споживачі та їх переваги на ринку йогуртів в Україні
5.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача
5.2. Рейтинг ТМ за відгуками споживачів в 2017 і 2018 рр.
6. Висновки і прогнозні показники розвитку ринку до 2019 року
1. Динаміка обсягів виробництва йогуртів в 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
2. Основні оператори ринку йогуртів в Україні
3. Середні експортні ціни на йогурти деяких ТМ у 2017-2018 рр., грн/кг
4. Середні імпортні ціни на ТМ деяких йогуртів у 2017-2018 рр., грн/кг
5. Цільова аудиторія ринку йогуртів в Україні
6. Динаміка показників діяльності ринку йогуртів в Україні за період в 2017 - 2019 рр., тис. тон
1. Динаміка обсягу виробництва молока усіх видів в 2015-2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
2. Динаміка середніх цін реалізації молока с/г підприємствами в 2015-2018 рр., грн. за тонну
3. Сегментація ринку йогуртів в Україні за походженням (частки вітчизняної та імпортної продукції) у 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, %
4. Сегментація йогуртів в структурі експорту України у 2017-2018 рр. за фізичною формою, в натуральному вираженні, %
5. Сегментація йогуртів в структурі імпорту України у 2017-2018 рр. за фізичною формою, в натуральному вираженні, %
6. Сегментація йогуртів в структурі експорту України у 2017-2018 рр. за смаковими властивостями, в натуральному вираженні, %
7. Сегментація йогуртів в структурі імпорту України у 2017-2018 рр. за смаковими властивостями, в натуральному вираженні, %
8. Динаміка обсягів виробництва йогуртів в 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, тис. тон
9. Частка основних виробників йогуртів у 2017 р., у натуральному вираженні, %
10. Частка основних виробників йогуртів у 2018 р., у натуральному вираженні,%
11. Динаміка обсягів експорту йогуртів в 2017-2018 рр., тис. тон і млн грн
12. Частки країн-експортерів йогуртів в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
13. Частки компаній-експортерів йогуртів в Україні у 2017-2018 рр. в натуральному вираженні, %
14. Динаміка обсягів імпорту йогуртів в 2017-2018 рр., тис. тон і млн грн
15. Частки країн-імпортерів йогуртів в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
16. Частки компаній-експортерів йогуртів в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
17. Частки компаній-імпортерів в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
18. Рейтинг ТОП-10 ТМ питних йогуртів в 2017- 2018 рр., бал
19. Рейтинг ТОП-10 ТМ десертних йогуртів в 2017- 2018 рр., бал
20. Динаміка ємності ринку за період в 2017 – 2019 рр., тис. тон