Дата підготовки: | Жовтень 2006 року |
Кількість сторінок: | 12, Arial, 1 інтервал, 10 шрифт |
Графіків і діаграм: | 4 |
Таблиць: | 12 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
У підготовленому паспорті ринку кондитерських виробів України аналітиками компанії Pro-Consulting розглянуті ключові тенденції і прогнози розвитку галузі, перспективні проекти, ризики та бар'єри. Загальна пропозиція кондитерських виробів на ринку з 2000 по 2005 рік зросла в півтора рази, склавши понад 1 млн тонн. При цьому відзначається тенденція щорічного збільшення імпорту продукції на український ринок: якщо в 2000 році частка імпорту становила 1,6%, то за підсумками 2005 року - 3,2%. Основними країнами-імпортерами є Росія, Польща, Нідерланди та Німеччина, з яких відбувається третина всіх поставок з-за кордону. Порядку 28-30% вироблених в Україні кондитерських виробів відправляються на експорт, переважно в Росію (49%), Казахстан (16%), Азербайджан (8%), Грузію (4%) і Молдову (3,8%). Найбільший попит на кондитерські вироби в країні спостерігається в містах-мільйонниках: Києві, Одесі, Донецьку, Дніпропетровську та Харкові. Розглянуто основні оператори ринку і розраховані їх частки на підставі обсягів виробництва в натуральному вираженні. Першу п'ятірку провідних гравців представляють Корпорація «Рошен», Компанія «АВК», ЗАТ ВО «Київ-Конті», «Бісквіт-Шоколад» та АТ ВІД «Полтавакондитер», сумарна частка яких за підсумками 2005 року склала 55,2%.
1. Основні параметри ринку:
1.1. Ємність ринку: Фактична ємність ринку. Структура.
1.2. Фінансова місткість ринку: Фактична фінансова місткість ринку. Структура.
2. Структура імпорту, експорту, споживання:
2.1. Імпорт: Обсяги поставок іноземних імпортерів на український ринок. Частки основних імпортерів.
2.2. Експорт: Обсяги експорту з українського ринку. Частки експорту основних країн.
2.3. Споживання: Обсяги внутрішнього споживання на українському ринку. Частки основних регіонів-споживачів на українському ринку.
3. Товарна структура ринку.
3.1. Внутрішнє споживання.
3.2. Імпорт.
3.3. Експорт.
4. Цінова структура ринку.
5. Основні учасники ринку: Дилерські / дистриб'юторські мережі виробників. Частки дилерських / дистриб'юторських мереж виробників.
6. Характеристика і прогнози розвитку ринку:
6.1. Характеристика.
6.2. Прогнози розвитку на найближчі три роки.
6.3. Проекти галузі на найближчі три роки.
6.4. Ризики галузі на найближчі три роки.
1. Фактична ємність ринку
2. Структура
3. Фінансова місткість ринку
4. Структура
5. Обсяги поставок лідерів імпорту на українському ринку
6. Частки імпорту
7. Країни - лідери споживання українських кондитерських виробів
8. Частки експорту
9. Обсяги продажів на українському ринку
10. Частки основних регіонів-споживачів на українському ринку
11. Виробництво продукції основними операторами на ринку кондитерських виробів
12. Частки основних виробників
1. Виробництво кондитерських виробів за видами
2. Структура імпорту кондитерських виробів за видами
3. Структура експорту кондитерських виробів за видами
4. Темп зростання середніх цін продукції лідерів ринку в 2006 році,%