Ринок каоліну в Україні та світі: наш спад на тлі зростання світового попиту

Ринок каоліну в Україні та світі: наш спад на тлі зростання світового попиту

Ринок каоліну в Україні та світі вивчався компанією Pro-Consulting за період 2016-2020 років. Маркетингове дослідження ринку включає розрахунок обсягу виробництва каоліну в Україні, розподіл часток між країнами виробниками, виявлені фактори впливу і тенденції розвитку. Готовий аналіз ринку каоліну в Україні та світі можна придбати на сайті компанії.

На світовому ринку каоліну спостерігається зростання глобального попиту завдяки збільшенню випуску продукції, що використовує каолін в якості сировини: скловолокна, цементу для промислового і житлового будівництва, гумотехнічних виробів і пластмаси, в азійських та латиноамериканських країнах, які розвиваються. Загальна місткість ринку каоліну в будь-якій країні залежить від стану справ в галузях-споживачах, таких як будівництво, паперова промисловість, виробництво кераміки.

Можливо, вам також буде корисний аналітичний матеріал про ринок сухих будівельних сумішей в Україні

Світові запаси каоліну оцінюються в 14-16 млрд тонн. До 2018 року лідером з видобутку цієї сировини були США, на другому місці перебувала Німеччина. У 2019 німецькі виробники каоліну обігнали американських, а в 2020 році останніх потіснив Китай, вийшовши на друге місце. Замикають першу п'ятірку виробників каоліну Індія і Чехія.

Наша країна входить в світовий топ-10 за запасами каоліну. Станом на початок 2020 року в Україні розвідано 42 родовища даного викопного, з яких активно розробляються 13, простоюють - 9, видобуток на інших ще не розпочато. На фінальній стадії перебуває розвідка ще одного родовища.

На сайті також доступний до покупки готовий аналіз ринку каоліну України та світу (2018 р.) - ознайомтеся з анотацією і структурою готового звіту

Каолін, що видобувається в Україні, йде як на внутрішній ринок, так і на експорт. У 2016-2017 роках більше видобутої сировини споживалося всередині країни, а експортувалося близько 35%. У 2018 року ситуація змінилася на протилежну - експортуватися стало приблизно 60% українського каоліну.

Моніторинг ринку каоліну в Україні показує, що його виробництво найбільш динамічно нарощувалось в період 2014-2016 років. Потім темпи зростання різко впали, а з 2018 року спостерігається спад обсягів видобутку ресурсу на 11-12% щорічно.

Ознайомтеся з повноцінною типовою структурою аналізу ринку

Негативна виробнича динаміка на ринку каоліну в Україні в основному пов'язана зі скороченням поставок в Російську Федерацію.

На сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку каоліну України та світу (2020р.) - ознайомтеся зі структурою звіту. Ми можемо проаналізувати будь-який ринок за аналогічною структурою

Аналіз ринку каоліну в Україні свідчить про наявність наступних факторів, що впливають на формування ціни даної продукції:

• співвідношення попиту і пропозиції;
  • загальнонаціональна і регіональна динаміка ринків-споживачів;
  • доступність сировини в конкретній місцевості;
  • склад каоліну і спосіб його обробки;
  • умови видобутку і продуктивність родовища;
  • транспортна зв'язність місць видобутку і споживання;
  • сезонність споживання каоліну (головним чином характерна для будівництва);
  • умови державного регулювання галузі, в тому числі податкове навантаження на учасників ринку;
  • наявність на ринку конкуруючої продукції - замінника каоліну;
  • структура продажів видобувного підприємства.

Можливо, вам стане в нагоді аналітика з анотації до готового аналізу ринку будівельних матеріалів України (2020 рік)

Маркетингове дослідження ринку каоліну в Україні та світі, крім зазначених вище даних, також містить:

• частки основних операторів в українському і світовому масштабах;
  • обсяги, динаміку і сегментацію експортно-імпортних операцій;
  • експортні ціни в різних країнах;
  • прогнозні показники розвитку ринку;
  • рекомендації щодо доцільності та варіантів стратегії виведення на ринок нового суб'єкта;
  • оцінку інвестиційної привабливості проекту з видобутку і збагачення каоліну.

Матеріали готового аналізу ринку каоліну в Україні та світі розміщені в онлайн-магазині компанії Pro-Consulting.

Дізнайтеся більше про аналіз імпорту як частину аналізу ринку

Ми підготували для вас короткий перелік готових проектів на цю і суміжні теми. Дані проекти можуть бути актуалізовані і розширені за товарними і географічними межами під ваші цілі: