Бізнес-план вирощування суниці садової в Україні: вітаміни круглий рік

Бізнес-план вирощування суниці садової в Україні: вітаміни круглий рік

Бізнес-план вирощування суниці садової в Україні складено компанією Pro Capital Investment з урахуванням поточного стану і перспектив розвитку ягідного ринку в нашій країні, а також експортного потенціалу даної культури. Готовий бізнес-план вирощування суниці садової в Україні можна придбати на сайті компанії.

Ознайомтеся з типовою структурою бізнес-плану за стандартами UNIDO

Поширення ідей ЗСЖ викликає зростання попиту в тому числі і на ягоди, які люди хотіли б споживати не тільки влітку, а й в період міжсезоння. Найбільш популярними ягодами в Україні є суниця садова (полуниця), малина і смородина. Ємність ринку полуниці, що зменшилася в період кризи 2014-2015 років, має тенденцію до зростання, починаючи з 2017-го.

Також почитайте статтю про вирощування малини та червоної смородини як бізнес

Суниця садова має і значний, але поки нереалізований, експортний потенціал. Наша країна посідає сьоме місце в Європі за обсягом виробництва цієї ягоди, але знаходиться всього на 25-й позиції щодо її постачання на міжнародний ринок. Так, в тому ж 2017 році експортовано трохи більше 3 тис. тон полуниці, тоді як у сусідній Польщі цей показник знаходиться на рівні 14-15 тис. тон, а Іспанія продає за кордон 280 тис. тон суниці садової.

Раз ви читаєте цю статтю, вас може зацікавити матеріал про бізнес-плані вирощування журавлини

Бізнес-план вирощування полуниці в Україні передбачає створення підприємства з цілорічним циклом виробництва ягід. Суницю садову планується виробляти гідропонним методом в теплицях загальною площею один гектар.

Ознайомтеся зі структурою готового бізнес-плану вирощування суниці садової - даний документ може бути адаптувати під ваші цілі і ресурси

Гідропонне господарство не залежить від зовнішніх умов, тому може бути організовано в будь-якому регіоні країни. У бізнес-плані вирощування суниці садової в Україні розрахована оптимальна конфігурація обладнання з урахуванням діючих ринкових факторів.

Для реалізації проекту буде потрібно 3,2 млн доларів США, 87,2% яких піде на будівництво і обладнання тепличного комплексу. Відповідно до фінансової моделі роботи підприємства, період окупності початкових вкладення складе трохи більше 3,5 років (43,8 місяці) з урахуванням дисконту.

Якщо ви плануєте починати ягідний бізнес, рекомендуємо ознайомитися з бізнес-ідеєю вирощування обліпихи