in stock

Паспорт ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні. 2020 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Червень 2020 року
Кількість сторінок: 20, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 5
Таблиць: 11
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
14300 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала Паспорт ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні в 2017 - 1 кв. 2020 рр. У звіті проаналізована загальна характеристика ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні, динаміка виробництва зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., Представлені основні виробники на ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні, проведено аналіз зовнішньої торгівлі на ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр, представлені середні роздрібні ціни замороженої солодкої кукурудзи в залежності від об’єму упаковки. Також представлені висновки і прогнозні показники ринку до 2021 року.
Кліматичні умови України дозволяють вирощувати різні злакові (особливо кукурудзу - в 2019 році Україна зайняла 6 місце в світі - 35,5 млн. тон) для виробництва з них широкого спектру замороженої продукції. Ринок зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні характеризується тим, що замороження є одним з найбільш перспективних способів збереження врожаю. Причому використання сучасних технологій шокової заморозки дозволяє зберігати до 85% корисних речовин продуктів.
Головною відмінністю реалізації овочів для потреб заморозки від реалізації на свіжий ринок, є можливість продажу значно більших обсягів продукції. Особливо якщо мова йде про такі товари, як брокколі, цвітна капуста, цукрова кукурудза і зелений горошок. Тобто при орієнтації виробництва на заморозку, овочівник має можливість вирощувати овочі в промислових масштабах. Однак при цьому і ціна реалізації на овочі буде нижче, ніж на свіжому ринку. Більш того, заморознику краще зафіксувати ціну на сировину до початку її вирощування, з урахуванням фіксованої маржинальності виробника, так як ціни на заморожені овочі не підлягають таким же значним коливанням, як ціни на свіжу продукцію. Це, до речі, може бути одночасно і перевагою, тому що фермер, починаючи сезон, вже може приблизно прорахувати суму очікуваного прибутку і може планувати розвиток.
У той же час недоліками такого бізнесу є погодні ризики, які, при великих масштабах виробництва, можуть обернутися значними збитками. Інший фактор ризику - можлива відмова заморозника від зобов'язань за контрактом, що також іноді трапляється. Як правило причиною такого дефолту може бути низька ринкова ціна на продукт, що купується на спотовому ринку або ж погіршення фінансового стану замовника.
Особливостями українського ринку замороженої кукурудзи є:
1. Залежність від погодних умов і врожайності в Україні. Ціни на ринку значно зростають в роки неврожаїв, коли збільшуються ціни в наслідок зниження врожаю в США, Китаї, Бразилії та Аргентині.
2. Еластичність попиту. Заморожена кукурудза не відносяться до категорії продуктів харчування першої необхідності і тих, які вживаються щодня. У зв'язку з цим зміна реальних доходів має значний вплив на попит на дану продукцію.
3. Тривалий виробничий цикл в шість-дев'ять місяців. Виробники інвестують кошти в квітні-вересні на закупівлю насіння, вирощування культур, збирання врожаю і т.д., а реальні продажі стартують, в основному, з вересня. Такий цикл особливо гостро відчувається невеликими компаніями і відбивається на їх фінансовому стані.
4. Сезонність попиту. На ринку яскраво виражена сезонність попиту на продукцію з піком споживання в осінньо-зимовий період і поступове зниження споживання в весняний період, до появи на ринку свіжих овочів.
5. Залежність від обсягів самостійної заготівлі продукції домашніми господарствами. Активне вирощування овочів і фруктів домашніми господарствами на своїх ділянках і самостійна їх заготівля на зимовий період позначається на стримуванні попиту на продукцію.
6. Соціокультурний фактор. Попит на продукцію ринку зростає в періоди великих і строгих постів, коли в раціоні українців збільшується частка овочів і фруктів, в тому числі заморожених.
Ринок замороженої кукурудзи в Україні знаходиться на стадії формування. Підприємства галузі відчувають брак якісної сировини, оскільки до нього пред'являються досить жорсткі вимоги по органолептиці, хімічному складу.
В умовах скорочення експорту зерна замороженої кукурудзи в 2018 році виробники скоротили обсяги випуску продукції і приступили до пошуку нових ринків збуту.


Попит на продукти глибокої заморозки, перш за все, залежить від доходів населення, тенденцій в споживанні їжі. Так в останні роки споживачі все більше уваги приділяють таким факторам, як екологічна чистота споживаної їжі, її натуральність, відсутність у складі консервантів і барвників, користь для здоров'я. На тлі таких тенденцій попит на продукти глибокої заморозки зростає.
Продукти глибокої заморозки продаються переважно в продуктових магазинах, супермаркетах, а також в магазинах біля будинку. На українському ринку представлена продукція різної розфасовки в коробках і пакетах різної місткості, а також на вагу. Останній варіант особливо зручний для сегмента horeca, який нарівні з населенням є значним споживачем продукції ринку. Незважаючи на швидке зростання кількості ресторанів, фаст-фудів, кафе, пабів, барів, особливо в столиці, (наприклад, в 2019 році в Києві відкрилося 150 нових ресторанів) в Україні цей ринок залишається досить ненасиченим. У Києві на одне посадочне місце доводиться - 30 осіб, в порівняння, в Європі на одне посадочне місце претендує - 8 осіб. І у зв'язку з карантинними заходами у 2020 році ринок знизить показники.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2017-1 кв. 2020 рр. в Україні (специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, динаміка обсягів ринку в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні в Україні (виробництво + імпорт-експорт)
1.3. Сегментація і структурування ринку досліджуваної продукції в Україні в 2019 рр.: виділення частки вітчизняної та імпортної продукції
2. Динаміка виробництва зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр. в Україні (на підставі оцінки)
3. Основні виробники на ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні
3.1. Основні оператори ринку і їх короткий опис
3.2. Сегментація і структурування основних операторів:
- за видами і обсягами упаковки
- по ТМ (без часток)
- по представленості в національних мережевих рітейлерах
- за іншими видами вироблених заморожених овочів
4. Зовнішня торгівля на ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр.
4.1. Експорт досліджуваної продукції в 2017-1 кв. 2020 рр .:
- помісячна динаміка обсягів
- географія поставок по країнах
- основні експортери і їх частки
- середні ціни
4.2. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-1 кв. 2020 рр.:
- помісячна динаміка обсягів
- географія поставок по країнах
- основні імпортери і їх частки
- середні ціни
5. Аналіз середніх роздрібних цін замороженої солодкої кукурудзи в залежності від обсягів упаковки (за даними основних мережевих рітейлерів)
6. Висновки. Прогнозні показники розвитку ринку

Перелік таблиць:

1. Кількість закладів, транзакцій і обсяги продажів в сфері громадського харчування в 2018-2019 рр.
2. Динаміка і частки FMCG-рітейлерів за кількістю торговельних точок в Україні за 2016-1 півріч. 2019 рр.
3. Динаміка обсягів ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, т
4. Сегментація і структурування основних операторів ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр.
5. Географічна структура експорту зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
6. Частки основних експортерів зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
7. Середні ціни експорту зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в грошовому вираженні, дол/кг; грн/кг
8. Географічна структура експорту зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
9. Частки основних імпортерів зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
10. Середні ціни імпорту зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в грошовому вираженні, дол/кг; грн/кг
11. Середні роздрібні ціни замороженої солодкої кукурудзи в залежності від обсягів упаковки

Перелік графіків і діаграм:

1. Частка вітчизняної та імпортної продукції на ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2019 р., в натуральному вираженні, т
2. Динаміка виробництва зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, т
3. Динаміка експорту зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, т
4. Динаміка імпорту зерна замороженої солодкої кукурудзи в 2017-1 кв. 2020 рр., в натуральному вираженні, т
5. Прогнозні показники ринку зерна замороженої солодкої кукурудзи в Україні в 2019-2021 рр., в натуральному вираженні, т

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами