in stock

Аналіз ринку продуктів переробки кукурудзи в Україні. 2018 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Серпень 2018 року
Кількість сторінок: 79, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 21
Таблиць: 80
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська
16350 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками компанії Pro-Consulting було проведено дослідження ринку продуктів переробки деяких рослин (глюкозний сироп, мальтозний сироп, глюкозно-фруктозні сиропи, мальтодекстрин, фруктоза). В результаті проведеного дослідження, можна зробити висновок, що даний ринок деякий час знаходився в стані зниження, але в 2016 році тенденція змінилась (ріст ємності ринку в натуральних показниках становив в 2016 році – 3,7%, в 2017р. – 1,8%). Ріст ємності ринку в грошових показниках (дол.США) почався з 2017 (ріст 2%), в 2016 році спостерігалось зниження (на -4,7%). Така розбіжність повʼязана із девальвацією української гривні в 2015р. Фактично, при зростанні обсягів виробництва в натуральних показниках, вартість виробленої продукції (виражена в дол. США) знижувалась.

Основним продуктом на досліджуваному ринку був глюкозний сироп, його частка в 2015-2017 рр. становила  51-55% (більше половину від усього об‘єму ринку).

Основні долі на досліджуваному ринку приходяться на два виробника.

Внутрішній попит на продукцію переробки деяких рослин формувався в основному за рахунок внутрішнього виробництва.

Основними галузями, які споживають вказану продукцію є: виробництво шоколадних і цукристих кондитерських виробів, пивоваріння, виробництво фруктових і овочевих соків та інші.

До переваг цього ринку відносяться: наявність сировини (Україна - один з найбільших виробників пшениці і кукурудзи в світі); тенденції щодо заміщення в промисловості цукру товарами-субститутами (однією із причин такого заміщення є зростання вартості цукру протягом 2015-2017рр); відновлення галузей, що є основними споживачами продукції переробки деяких рослин, великий споживчий ринок та інші.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку продуктів переробки деяких рослин в Україні
1.1. Опис ринку в Україні (опис ринку, історія, особливості)
1.2. Аналіз основних чинників впливу на ринок і специфіки ринку в цілому в 2015-2017 рр.
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2015-2017 рр, в натуральному (тонн) і грошовому (грн/дол) вираженні в розрізі 3-х сегментів і до 10 підсегментів - оціночно по деяким категоріям
1.4. Сегментація ринку сиропів в 2015-2017 рр.:

∙ Частка кожного сегмента (до 10) загальній структурі ринку кожного з 3-х сегментів
2. Технології виробництва продуктів переробки деяких рослин в Україні
2.1. Перелік необхідної сировини для виробництва досліджуваних продуктів
2.2. Перелік технологій виробництва, які використовуються в Україні
2.3. Огляд технологій виробництва на зарубіжних ринках
3. Державне регулювання ринку
3.1. Посилання на ГОСТ і ТУ і їх власників, згідно з якими виготовляються зазначені продукти
4. Обсяги виробництва продуктів переробки деяких рослин в Україні в 2015-2017 рр. в розрізі 3-х сегментів і підсегментів
4.1. У натуральному вираженні (тон) - оцінка за деякими підсегментами
4.2. У грошовому вираженні (грн/дол. США) - оцінка по всім
5. Аналіз виробників на ринку продуктів переробки деяких рослин
5.1. Перелік ТОП-виробників, із зазначенням контактної інформації, опис продуктів
5.2. Обсяги виробництва в натуральному вираженні в розрізі виробників в 2015-2017 рр. Частки операторів ринку за обсягами виробництва в 2015-2017 рр.
5.3. Структурування та сегментація основних операторів ринку (за сегментами і регіонами)
5.4. Рівень конкуренції і ризики - з поясненнями понять
6. Аналіз зовнішньої торгівлі 2015-2017 рр.
6.1. Аналіз експорту (обсяг експорту, структура, географія поставок, ціни, основні експортери). Вказівка логістичної концепції - спосіб поставки: цистерни, вагони, маркування, в загальному
6.2. Аналіз імпорту (обсяг імпорту, структура, географія поставок, ціни, основні експортери). Зазначення логістичної концепції - спосіб поставки: цистерни, вагони, маркування, в загальному
6.3. Оцінка потенціалу експортних поставок
6.3.1. Аналіз експортних поставок в розрізі виробників з обсягами, цінами, покупцям за кордоном, дат відправлення, опис товарів, і ін.
6.4. Аналіз споживачів в країнах з доступним логістичним повідомленням. Висновки щодо потенційних споживачів за кордоном.
6.5. Обсяги імпорту - для розрахунку ємності ринку
7. Ціни і ціноутворення на ринку в 2015-2017 рр.
7.1. Середні ціни виробників в 2015-2017 рр. - публічні дані, на запит в компанії
7.2. Основні фактори впливу на ціну
7.3. Собівартість виробництва, рентабельність - оцінка на підставі даних операторів ринку
8. Споживачі в Україні
8.1. Основні споживачі (сфери). Можливі варіанти споживчих переваг щодо якості, стандартів і ін. особливостей продукції. Оцінка основних сфер споживання і частка кожної в % (ТОП-10 споживачів в кожній з категорій, із зазначенням обсягів споживання). Перелік альтернативних можливих сфер застосування.
8.2. Споживачі в розрізі за категоріями споживання (шоколад, цукрова і кондитерська промисловість, фруктові та овочеві соки, безалкогольні напої, ХБВ, плодово-ягідні консерви) - опис всього, де застосовується
8.3. Аналіз продуктів виробництва споживачів, що містять зацікавлені інгредієнти
8.4. Аналіз структури поставок ТОП-виробників
8.5. Висновки щодо компаній, які можуть виступати споживачами, а також рекомендації по потенційним споживачам
9. Висновки і прогнозні показники розвитку ринку продуктів переробки рослин в Україні на 2018-2020 рр.

Перелік таблиць:

1. Класифікація глюкозних сиропів у відповідності з ДЕ (декстрозний еквівалент)
2. Загальні показники ємності ринку продуктів переробки деяких рослин 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
3. Загальні показники ємності ринку продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у грошовому виразі, млн $
4. Обсяги виробництва продукції переробки деяких рослин у розрізі сегментів, у натуральному виразі, т
5. Обсяги виробництва продукції переробки деяких рослин у розрізі сегментів, у грошовому виразі, млн $
6. Сегментація ринку продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр. за видами продукції, у натуральному виразі, т
7. Сегментація ринку продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., за видами продукції, у грошовому виразі, млн $
8. Органолептичні показники продуктів переробки деяких рослин
9. Допустимі рівні вмісту токсичних елементів
10. Органолептичні показники глюкози
11. Допустимі рівні вмісту токсичних елементів
12. Обсяги виробництва продукції переробки деяких рослин 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
13. Обсяги виробництва продукції переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у грошовому виразі, млн $
14. Обсяги виробництва продукції переробки деяких рослин в натуральному вираженні в розрізі виробників в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
15. Виробництво продукції переробки деяких рослин з власної сировини і сировини замовника в 2017 році, в натуральному виразі, тон
16. Структурування основних операторів (по регіонам)
17. Сегментація основних виробників (за видами продукції)
18. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на українському ринку продуктів переробки деяких рослин
19. Оцінка конкурентного середовища на українському ринку продукції переробки деяких рослин
20. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку продукції переробки деяких рослин (крохмальна патока, глюкозно-фруктозні сиропи, фруктози і глюкози) в Україні
21. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин в розрізі сегментів за 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
22. Об'єми експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі країн за 2015-2017 рр., у натуральних показниках, т
23. Середні експортні ціни на продукти переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., грн/т, $/т
24. Структура експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі компаній в 2015-2017 рр., в натуральних показниках, т
25. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі видів транспорту в 2015-2017 рр, у натуральному виразі, т
26. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в 2015 році в розрізі сегментів і видів транспорту, в натуральних показниках, т
27. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в 2016 році в розрізі сегментів і видів транспорту, в натуральних показниках, т
28. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в 2017 році в розрізі сегментів і видів транспорту, в натуральних показниках, т
29. Об'єми імпорту продукції переробки деяких рослин в розрізі сегментів за 2015-2017 рр., у натуральних показниках, т
30. Об'єми імпорту продукції переробки деяких рослин в розрізі країн за 2015-2017 рр., у натуральних показниках, т
31. Середні імпортні ціни на продукцію переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., грн/т
32. Середні імпортні ціни на продукцію переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., $/т
33. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі видів транспорту, у натуральному виразі, тон
34. Обсяги імпорту продукції переробки деяких рослин в 2015 році в розрізі сегментів і видів транспорту, в натуральних показниках, т
35. Обсяги імпорту продукції переробки деяких рослин в 2016 році в розрізі сегментів і видів транспорту, в натуральних показниках, т
36. Обсяги імпорту продукції переробки деяких рослин в 2017 році в розрізі сегментів і видів транспорту, в натуральних показниках, т
37. Обсяги експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ ІНТЕРСТАРЧ УКРАЇНА в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
38. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ ІНТЕРСТАРЧ УКРАЇНА в розрізі видів продукції, у натуральному виразі, т
39. Середні експортні ціни на ринку продуктів переробки деяких рослин ТОВ ІНТЕРСТАРЧ УКРАЇНА в розрізі видів продукції, грн/т, $/т
40. Обсяги експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ ІНТЕРСТАРЧ УКРАЇНА в розрізі основних покупців, у натуральному виразі, т
41. Обсяги експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ «КАМІОН-68» в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
42. Середні експортні ціни на ринку продуктів переробки деяких рослин ТОВ "КАМІОН-68" в розрізі видів продукції, грн/т, $/т
43. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ "КАМІОН-68" в розрізі покупців, у натуральному виразі, т
44. Обсяги експорту продуктів переробки деяких рослин ДП 'ЗЕЕЛАНДІЯ' в 2015-2017 рр. в розрізі видів продукції, у натуральному виразі, т
45. Середні експортні ціни на ринку продуктів переробки деяких рослин ДП 'ЗЕЕЛАНДІЯ' в розрізі видів продукції, грн/т, $/т
46. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин ДП 'ЗЕЕЛАНДІЯ' в розрізі компаній-покупців, у натуральному виразі, т
47. Обсяги експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ «КАФРУН» в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
48. Середні експортні ціни на ринку продуктів переробки деяких рослин ТОВ «КАФРУН» в розрізі видів продукції, грн/т, $/т
49. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин ТОВ «КАФРУН» в розрізі покупців, у натуральному виразі, тон
50. Обсяги експорту інших компаній в 2016 р., у натуральному виразі, т
51. Середні експортні ціни на ринку продуктів переробки деяких рослин для інших компаній в розрізі видів продукції, грн/т, $/т
52. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин в 2016 для інших в розрізі покупців, у натуральному виразі, т
53. Обсяги експорту продуктів переробки деяких рослин інших компаній в 2017 р., у натуральному виразі, т
54. Середні експортні ціни на ринку продуктів переробки деяких рослин для інших компаній в 2017 в розрізі видів продукції, грн/т, $/т
55. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин в 2017 р. для інших компаній в розрізі покупців, у натуральному виразі, т
56. Структура експорту продукції переробки деяких рослин з урахуванням сезонного фактору, у натуральному виразі, т
57. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі споживачів з доступним логістичним повідомленням в 2015 році, у натуральному виразі, т
58. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі споживачів з доступним логістичним повідомленням в 2016 році, у натуральному виразі, т
59. Обсяги експорту продукції переробки деяких рослин в розрізі споживачів з доступним логістичним повідомленням в 2017 році, у натуральному виразі, т
60. Частка імпортної продукції в структурі внутрішнього ринку продукції переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
61. Об'єми імпорту продукції переробки деяких рослин в розрізі країн за 2015-2017 рр., у натуральних показниках, т
62. Актуальні середні ціни виробників на ринку продуктів переробки деяких рослин в розрізі сегментів, у грошовому виразі, грн/т, $/т
63. Середні ціни виробників на ринку продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр. в розрізі сегментів, грн/т, $/т
64. Ціна на кукурудзяний крохмал в 2017/18 маркетинговому році, у грошовому виразі, грн/т, $/т
65. Виробнича і загальна рентабельність компаній в 2014-2016 рр., у грошовому виразі, млн грн
66. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва шоколаду і цукрових кондитерських виробів, у натуральному виразі, т
67. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва пива і квасу, у натуральному виразі, т
68. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва фруктових і овочевих соків, у натуральному виразі, т
69. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва безалкогольних напоїв, у натуральному виразі, т
70. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва плодово-ягідних консервів, у натуральному виразі, т
71. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва вин, у натуральному виразі, т
72. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва лікеро-горілчаних виробів, у натуральному виразі, т
73. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва хлібобулочних виробів, у натуральному виразі, т
74. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва інших харчових продуктів (штучний мед, морозиво і ін.), у натуральному виразі, т
75. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва дитячого і дієтичного харчування, у натуральному виразі, т
76. Оціночні обсяги споживання продукції переробки деяких рослин для ТОП-10 компаній у галузі з виробництва фармацевтичних препаратів (вказана галузь споживає фармацевтичну глюкозу і фруктозу), у натуральному виразі, т
77. Галузі застосування продукції переробки деяких рослин
78. Продукція виробництва споживачів, що містить зацікавлені інгредієнти
79. Склад інгредієнтів в деяких харчових продуктах і напоях
80. Промислові галузі-споживачі продукції переробки деяких рослин (з оціночними обсягами споживання) за 2017 рік, у натуральних показниках, т

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка середніх цін виробників на цукор в Україні за 2015-2017 рр., у грошовому вимірі, тис. грн./т, $/т
2. Динаміка виробництва шоколаду і шоколадних виробів в Україні за 2013-2017 рр., у натуральному виразі, т
3. Динаміка виробництва цукрових кондитерських виробів за 2013-2017 рр., у натуральному виразі, т
4. Динаміка виробництва фруктових і овочевих соків за 2013-2017 рр., у натуральному виразі, т
5. Динаміка виробництва лікеро-горілчаних виробів за 2013-2017 рр., у натуральному виразі, млн дал
6. Динаміка виробництва пива за 2013-2017 рр., у натуральному виразі, млн дал
7. Динаміка виробництва безалкогольних напоїв за 2013-2017 рр., у натуральному виразі, млн дал
8. Технологічна схема виробництва сиропів (кислотний метод)
9. Технологічна схема виробництва фруктози та іншої продукції з крохмального молока
10. Технологічна схема виробництва сиропів (ферментний метод)
11. Загальний обсяг експорту продуктів переробки деяких рослин за 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
12. Структура експорту продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017рр., у натуральному виразі, %
13. Географічна структура експорту продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, %
14. Частки компаній в структурі експорту продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, %
15. Загальний обсяг імпорту продуктів переробки деяких рослин за 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
16. Структура імпорту продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, %
17. Географічна структура імпорту продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017рр., у натуральному виразі, %
18. Частки компаній в структурі імпорту продуктів переробки деяких рослин в 2015-2017 рр., у натуральному виразі, т
19. Структура собівартості виробництва продуктів переробки деяких рослин, %
20. Долі ринків основних споживачів продукції переробки рослин в структурі споживання за 2017 рік, у натуральному виразі, %
21. Показники розвитку ринку продукції переробки деяких рослин за 2015-2020 рр. (прогноз по 2018-2020 рр.), у натуральних показниках, т

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами