Дата підготовки: | Вересень 2011 року |
Таблиць: | 3 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром |
Аналітиками компанії Pro-Consulting проведено дослідження ринку цукру в Україні. Відзначено, що за підсумками 2007-2011 років споживання цукру в Україні знизилося з 2,3 до 1,9 млн. Тонн через недостатню кількість внутрішнього виробництва продукції, а також високих ринкових цін. Незадоволення споживчого попиту на цукор українські оператори компенсують імпортними цукром-сирцем, який в подальшому переробляється і реалізується. Основними країнами-імпортерами для України виступають Бразилія, Індія і Таїланд. За даними Міністерства сільського господарства США, виробництво і споживання цукру в Україні становить близько 1% від світового виробництва і споживання. Споживання цукру в Україні досягло свого піку в 2007 році і склало 2,3 млнгрн / т. Протягом наступних 4 років на українському ринку цукру обсяг реалізації скоротився на 0,5 млн тонн в зв'язку з різким падінням доходів населення. Одним з головних факторів, що впливають на реалізацію цукру, є сезонність. У літній період спостерігається зростання цін на даний продукт, що обумовлено підвищенням попиту на цукор з боку виробників алкогольних і безалкогольних напоїв, кондитерських виробів, а також домогосподарств. У зв'язку зі значними обсягами імпорту продукції ціни на цукор ростуть протягом досліджуваного періоду. За підсумками 2011 року вартість 1 тонни цукру досягла максимальних показників за весь минулий період 1,09 тис. Дол. США / т. Головною метою операторів ринку цукру в Україні на найближчі 5-10 років є збільшення внутрішнього виробництва продукції.