Прибуток на папері: про створення підприємства з переробки макулатури

Прибуток на папері: про створення підприємства з переробки макулатури

У своїй життєдіяльності людина використовує безліч природних ресурсів, створюючи навантаження на природу. Зі збільшенням кількості населення планети це навантаження також зростає, ведучи до виникнення дефіциту ресурсів і погіршення стану середовища нашого існування.

У той же час існує проблема утилізації відходів, багато з яких можна використовувати повторно після відповідної переробки. До таких видів відходів відносяться папір і картон. Їх повторне використання дозволить економити наші лісові ресурси, так як сировину з тонни газетного паперу збереже таку ж масу деревини, а переробка більш щільного паперу для принтерів і копіювальних апаратів збереже в два рази більше дерев.

Вас зацікавить матеріал про результати аналізу ринку утилізації відходів у м.Києві

Крім вигоди екологічної, вторинне використання паперу приносить ще й економічний прибуток. Макулатура може служити сировиною при виготовленні упаковки і тари, паперові та картонні різновиди яких затребувані на світовому ринку.

В Україні є хороші передумови для успішної діяльності по збору і переробці макулатури. Протягом багатьох років цей ринок перебував у недостатньо розвиненому стані через відсутність ефективної державної політики в цій сфері. Вітчизняна целюлозно-паперова промисловість половину своїх потреб тривалий час задовольняє за рахунок імпорту, а велика частина використаних паперово-картонних виробів потрапляє на сміттєві звалища. Макулатура становить близько 30% від загальної ваги твердих побутових відходів.

У нас на сайті доступний до покупки готовий бізнес-план підприємства по переробці макулатури

Проте, до 2015 року в Україні відзначався поступальне зростання обсягів переробки паперової вторсировини. У 2015 році, після припинення взаємодії з підприємствами на непідконтрольних територіях і під впливом інших кризових чинників ринок макулатури скоротився на 19,3% в порівнянні з роком раніше. Однак, в 2016 році в цій галузі відновилося зростання, що досягло за підсумками року 4,7%. Всього ж цього року було перероблено 359,6 тис. тонн макулатури. Збільшенню обсягів ринку паперових відходів сприяли загальне оздоровлення української економіки, впровадження в галузь міжнародних нормативів якості та створення сприятливих умов на державному рівні.

Працюючі в нашій країні збирачі макулатури більше зосереджені в регіонах, близьких до розташування підприємств целюлозно-паперової промисловості, які використовують дану вторсировину в виробництві.
Виходячи з намітилося в 2016 році і продовжується тренд розвитку галузі, аналітиками компанії Pro-Consulting розроблений проект створення підприємства з переробки відходів з паперу та картону.
Діяльність на вітчизняному ринку такого підприємства дозволить збільшити в нашій країні обсяги вторинного використання макулатури і скоротити частку імпорту паперової сировини і продукції.

Вам буде цікаво почитати про бізнес-ідеї, корисні для екології

Успішний розвиток планованого учасника ринку обумовлено прогнозованим збільшенням попиту на його продукцію через стабільне зростання виробництва в целюлозно-паперовій промисловості, в якій макулатура є універсальним замінником целюлозної і деревної сировини. Встановлення партнерських відносин з виробниками картонно-паперової продукції забезпечить стабільний ринок збуту перероблених паперових відходів.
Створення комплексу з переробки 15 тонн макулатури в годину зажадає вкладення коштів в сумі $ 1,3 млн без обліку вартості приміщення. Розподіл витрат за проектом показано на діаграмі.

Рисунок. Структура інвестиційних витрат

Привабливість цього проекту для потенційних інвесторів обумовлена ​​високими показниками його прибутковості.

Якщо ви плануєте вкладати гроші в бізнес-ідею, рекомендуємо почитати про те, що таке бізнес-план

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями: