Дата підготовки: | Грудень 2017 року |
Кількість сторінок: | 36, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 13 |
Таблиць: | 12 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
В огляді ринку органічного цукру в Україні розглянуті поточні та прогнозні тенденції на ринку органічного цукру, проаналізовані основні оператори ринку, зовнішня торгівля, цінова політика на ринку, а також брендинг продукції і канали її збуту.
Органічним цукром є продукт переробки органічно чистої сировини (в Україні - це переважно цукровий буряк і цукрова тростина), яка вирощується без використання хімічних препаратів для захисту рослин і штучних добрив - ґрунт отримує харчування виключно з натуральних добрив, а бур'яни видаляються вручну або спецагротехнікой. Технічна обробка сировини при виробництві органічної цукру, як правило, зводиться до мінімуму, що дозволяє зберегти його корисні властивості, природні вітаміни і мінерали.
Ринок органічного цукру в 2014 році зіткнувся з загальними для української економіки проблемами: зростанням логістичних витрат, подорожчанням палива, зниженням купівельної спроможності населення. Крім того, перешкодою для динамічного розвитку ринку стала нерозвиненість законодавчої бази. Однак, з 2016 року з відновленням реальних доходів населення, підвищенням інформованості споживачів, поширенням відповідної культури споживання харчових продуктів і стилю життя, зміною споживчих звичок, попит на органічну продукцію, в тому числі на цукор, зростає. Як очікується, український ринок органічного цукру буде продовжувати рости разом з ростом світового ринку. На сьогоднішній день на органічний цукор припадає незначна частка загальної місткості ринку цукру в Україні. У 2016 році вона склала 0,0023%.
Ринок органічного цукру в Україні є нерозвиненим, і на сьогоднішній день знаходиться тільки в стані формування. Разом з тим в силу своїх природних умов Україна має хороший потенціал для виробництва органічної цукру і подальшого її експорту на світовий ринок, де активно зростає попит на продукцію «органік».
1. Загальна характеристика ринку органічного цукру
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку органічного цукру в 2014-9 міс.2017 р.
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2014-9 міс.2017 р.
1.3. Сегментація і структурування ринку
2. Основні оператори на ринку органічного цукру
2.1. Основні оператори ринку та їх опис і асортимент
2.2. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за сегментами і регіонально)
2.3. Ступінь конкуренції і ризики
3. Динаміка виробництва в 2014-9 міс.2017 (розрахунковим способом)
3.1. Динаміка виробництва в натуральному вираженні в 2014-9 міс.2017 р.
3.2. Динаміка реалізації в грошовому вираженні в 2014-9 міс.2017 р.
4. Зовнішня торгівля на ринку
4.1. Експорт продукції в 2014-9 міс.2017 р. (обсяги, ціни, географія поставок по країнах, основні компанії-експортери)
4.2. Імпорт продукції в 2014-9 міс.2017 р. (обсяги, ціни, географія поставок по країнах, основні компанії-імпортери)
5. Ціна і ціноутворення на ринку
5.1. Динаміка цін на продукцію в 2014-9 міс.2017 р.
5.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
6. Споживання продукції на ринку
6.1. Переваги споживачів щодо продукції, портрет споживача (вивчення причин покупки органічного цукру на ринку, конкуренція з товарами-замінниками на ринку)
7. Брендинг та реклама (вплив бренду на просування органічного цукру на ринку)
8. Канали збуту продукції на ринку (особливості роботи з мережами роздрібної торгівлі і не мережевими магазинами)
9. Висновки
- рекомендації для гравців ринку органічного цукру в Україні
- прогнозні показники розвитку ринку в 2017-2020 рр.
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. SWOT - аналіз ринкового спрямування
10.2. PEST - аналіз ринкового спрямування
10.3. Ризики і бар'єри виходу на ринок
1. Компанії, які проводять сертифікацію органічного виробництва в Україні
2. Основні показники ємності ринку органічного цукру в Україні в 2014-9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тонн і тис. дол. США
3. Ключові оператори ринку органічного цукру в Україні
4. Сегментація основних операторів ринку органічного цукру в Україні
5. Основні параметри оцінки конкурентного середовища досліджуваного ринку
6. Оцінка конкурентного середовища на ринку органічного цукру України
7. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку органічного цукру України
8. Основні показники імпорту органічного цукру в Україну в 2014-9 міс. 2017 рр., р натуральному і грошовому вираженні, тонн і тис. дол. США
9. Можливі способи просування органічного цукру на ринку
10. SWOT - аналіз ринкового спрямування
11. Розрахунок ступеня впливу факторів зовнішнього середовища на галузь органічного цукру в Україні
12. Ранжування факторів щодо ваги важливості і опис їх впливу на галузь
1. Отримання сертифіката виробника органічної продукції в Україні
2. Сегментація органічного цукру в Україні в залежності від використовуваної сировини за 9 міс. 2017 р. в натуральному вираженні,%
3. Умови імпортних поставок органічного цукру в Україну за 9 міс. 2017 р. в натуральному значенні, %
4. Географічна структура імпорту органічного цукру в Україну в 2014 р., 2016 р., 9 міс. 2016 р., 9 міс. 2017 р. в натуральному вираженні,%
5. Динаміка середньої ціни на імпортований органічний цукор в Україні в 2014 - 9 міс. 2017 р.
6. Компанії-імпортери органічного цукру в Україні в 2014 р., 2016 р., 9 міс. 2016 р., 9 міс. 2017 р. в натуральному вираженні,%
7. Динаміка роздрібних цін на цукор органічний тростинний в Україні в 2014 - 9 міс. 2017 рр., грн. за кг
8. Структура формування ціни на органічний цукор
9. Сегментація споживачів органічних продуктів (в т. ч. цукру) за статевою ознакою, %
10. Сегментація споживачів органічних продуктів (в т. ч. цукру) в Україні за віковим критерієм, %
11. Середньомісячна заробітна плата за віковими групами у 2016 році, грн.
12. Система каналів збуту органічного цукру на ринку України
13. Прогнозна модель розвитку ринку органічного цукру в Україні