Аналіз ринку цукру, меляси та їх відходів в Україні в 2017-8 міс. 2019 рр.

Аналіз ринку цукру, меляси та їх відходів в Україні в 2017-8 міс. 2019 рр.
Загальна характеристика
Дата підготовки: Жовтень 2019 року
Кількість сторінок: 43, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 15
Таблиць: 25
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
12550 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting розглянуті поточні та прогнозні тенденції на ринку цукру, меляси і відходів цукрового виробництва, проаналізовані основні оператори ринку, зовнішня торгівля, цінова політика на ринку, а також канали збуту продукції. Крім того, розраховані прогнозні показники розвитку ринку, представлений SWOT і PEST-аналізи ринкового спрямування.


Виробництво цукру в Україні в останні роки має спадний тренд, що пов'язано зі зменшенням його споживання всередині країни і несприятливою кон'юнктурою на міжнародному ринку, що пов'язано зі скороченням споживання в світі через зміни харчових переваг і використання цукрозамінників, зниження закупівельних цін. У той же час обсяги експорту в 2018 році зросли, що пов'язано з необхідністю збуту вітчизняної продукції, яка перевищує попит на внутрішньому ринку. У наступні роки прогнозується зменшення обсягів поставок за кордон.

 

 

Основними трендами в цукровій галузі є: стабілізація пропозиції і переорієнтація основних каналів збуту продукції з внутрішнього ринку на зовнішній. Обсяги експорту цукру в 2018 році в порівнянні з 2017 роком збільшилися, незважаючи на просідання цін. Поставки на зовнішні ринки меляси все ж мають понижуючий тренд.


Прогнозні тенденції на внутрішньому ринку України залежать від інтенсивності експортного попиту. Падіння світових цін на цукор буде стримувати внутрішні ціни в Україні. При скороченні переробки цукру в Росії і Білорусі з'явиться можливість збільшення експорту в країни СНД.


Неврожай цукрового буряка в Україні може кардинально змінити цінову ситуацію, але ймовірність виникнення даної ситуації мала. В Україні тенденція повзучого росту цін зберігається з середини квітня 2019. Був традиційний сплеск цін в травні, але після наступила корекція оптових і роздрібних цін. Так, з кінця травня цінова тенденція стабільно позитивна. Але темпи зростання цін на цукор на даний момент незадовільні - до кінця сезону при існуючих темпах оптові ціни на цукор до початку сезону 2019/20 вийдуть на рівень цін початку поточного сезону, що негативно вплине на діяльність цукрових компаній.


Україна може займати одну з провідних позицій з експорту цукру в країни СНД. Ефективність вітчизняних виробників вище, ніж у європейських партнерів. Варто відзначити, що деякі країни вичерпали свої можливості для поліпшення показників вирощування цукрових буряків. В українських виробників ці можливості залишаються.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку цукру та меляси в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2017-8 міс. 2019 рр. в Україні
1.2. Динаміка обсягів ринку досліджуваної продукції (виробництво + імпорт-експорт) в 2017-7 міс. 2019 рр. в Україні
1.3. Сегментація і структурування ринку досліджуваної продукції в Україні в 2017-7 міс. 2019 роки .:
- виділення частки вітчизняної та імпортної продукції
- сегментація в розрізі досліджуваної продукції
2. Державне регулювання ринку досліджуваної продукції в Україні: обмеження і / або квоти на експорт цукру і меляса з України (при їх наявності)
3. Динаміка виробництва цукру та меляси в 2017-7 міс. 2019 рр. в Україні
3.1. Обсяг виробництва цукру в натуральному вираженні в 2017-7 міс. 2019 рр. в Україні по регіонах
3.2. Сегментація виробництва цукру в натуральному вираженні в 2017-7 міс. 2019 рр. в Україні по регіонах
4. Основні виробники ринку цукру та меляси в Україні
4.1. Основні оператори ринку і їх короткий опис (ТОП-3 по кожному регіону)
4.2. Сегментація і структурування основних операторів (за видами продукції, що виробляється, за видами дод. діяльності)
4.3. Частки ринку основних операторів в Україні
5. Зовнішня торгівля на ринку цукру і меляси в 2017-7 міс. 2019 рр.
5.1. Експорт досліджуваної продукції в 2017-7 міс. 2019 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні експортери і їх частки, короткий опис ТОП-10 експортерів)
5.2. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-7 міс. 2019 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні імпортери і їх частки)
6. Аналіз основних видів відходів цукрового виробництва в Україні
6.1. Види відходів, які утворюються в результаті виробництва цукру та меляси в Україні та їх подальше застосування (види галузей)
6.2. Оцінка обсягів виробництва відходів в результаті цукрового виробництва в Україні в 2017-7 міс. 2019 рр.
6.3. Аналіз зовнішньої торгівлі відходами в результаті цукрового виробництва в Україні в 2017-7 міс. 2019 роки .:
6.3.1. Експорт відходів в 2017-7 міс. 2019 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні експортери і їх частки)
6.3.2. Імпорт відходів в 2017-7 міс. 2019 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні імпортери і їх частки)
7. Висновки. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2021 рр.
7.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
7.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2021 рр. в Україні
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT - аналіз ринкового спрямування
8.2. PEST - аналіз ринкового спрямування

Перелік таблиць:

1. Динаміка обсягів ринку цукру в 2017-7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
2. Динаміка обсягів ринку меляси в 2017-7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
3. Експортні та імпортні мита досліджуваної продукції в Україні
4. Динаміка споживання цукру в Україні по регіонах в 2017-2018 рр., кг на 1 людину
5. Динаміка обсягів виручки компаній, які займаються виробництвом цукру в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., млн. грн. і %
6. Основні виробники цукру в розрізі регіонів
7. Сегментація основних операторів за видами продукції, що виробляється
8. Сегментація основних операторів за видами додаткової діяльності
9. Частки ринку основних операторів у 2018 році, %
10. Експорт досліджуваної продукції в 2017-7 міс. 2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
11. Експорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в грошовому вираженні, млн. грн.
12. Поставки і частки найбільших експортерів цукру в 2018 р, тис. тон і %
13. Поставки і частки найбільших експортерів меляси в 2018 р, тон і %
14. Найбільші експортери цукру і меляси в 2018-7 міс. 2019 рр.
15. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-7 міс. рр., в натуральному вираженні, тон
16. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в грошовому вираженні, млн. грн.
17. Поставки і частки найбільших імпортерів цукру в 2018-7 міс. 2019 рр., тис. тон і %
18. Поставки і частки найбільших імпортерів меляси в 2018-7 міс. 2019 рр., тон і %
19. ТОП-10 імпортерів цукру і меляси в 2018-7 міс. 2019 рр.
20. Експорт відходів в результаті цукрового виробництва в 2017- 7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
21. Експорт відходів в результаті цукрового виробництва в 2017- 7 міс. 2019 рр., в грошовому вираженні, млн. грн.
22. Експортери окремих видів досліджуваної продукції в 2017- 7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, %
23. SWOT-аналіз ринкового спрямування
24. Розрахунок ступеня впливу факторів зовнішнього середовища на галузь цукру в Україні
25. Ранжування факторів щодо ваги важливості і опис їх впливу на галузь

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка виробництва цукру та меляси в 2017-7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
2. Сегментація ринку цукру за походженням в Україні, в 2017-7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, %
3. Сегментація ринку меляси за походженням в Україні, в 2017-7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, %
4. Сегментація ринку в Україні в розрізі досліджуваної продукції, в 2017- 7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, %
5. Сегментація споживання цукру в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
6. Сегментація обсягів виручки компаній, які займаються виробництвом цукру в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., %
7. Географічні напрямки експорту цукру в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
8. Географічні напрямки експорту меляси в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
9. Географічні напрямки імпорту цукру в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
10. Географічні напрямки імпорту меляси в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
11. Структура відходів цукрового виробництва
12. Динаміка обсягів виробництва відходів в результаті цукрового виробництва в 2017- 7 міс. 2019 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
13. Регіональна сегментація виробництва відходів переробки буряка в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
14. Середня ціна реалізації підприємствами відходів переробки досліджуваних культур в 2017-2018 рр., грн. / тону
15. Базовий прогноз виробництва цукру та меляси в Україні в 2019-2021 рр., в натуральному вираженні, тис. тон

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами