Дата підготовки: | Червень 2020 року |
Кількість сторінок: | 9, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 5 |
Таблиць: | 5 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська, російська, англійська |
Компанія Pro-Consulting підготувала аналіз ринку спирту та біоетанолу в ЄС.
Проаналізовано основні загальні показники ринку в Україні у період 2017 – 2019 рр.: імпорт, експорт, ємність ринку, а також виробництво за країнами, призначенням та часткою біологічної сировини, обсяг споживання спирту.
Інтерес та актуальність дослідження ринку спирту та біоетанолу обумовлений тим, що під час пандемії COVID-19 виріс попит на антисептичні засоби із вмістом спирту, а також існуюча тенденція до широкого використання біологічної сировини у виробництві.
ЄС є третім у світі виробником етанолу та має значний потенціал для збільшення обсягів виробництва. Основними сприятливими факторами є доступна сировинна база та заводи, де є можливість нарощувати потужності для виробництва. Розвиток харчової, і особливо хімічної промисловості створює додаткові стимули подальшого розвитку ринку.
В Україні виробництво та реалізація етилового спирту у період 2017-2019 років. повністю забезпечувалися державними підприємствами. До ухвалення Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» усі спиртові заводи України належали до державної форми власності.
Протягом періоду 2015-2019 років сталося суттєве скорочення обсягів виробництва етилового спирту в Україні. Основними причинами спаду виробництва стали: низький рівень рентабельності спиртової галузі у зв'язку із неповною завантаженістю виробничих потужностей спиртових підприємств; зміни у податковій політиці; наявність проблем у постачанні сировини на підприємства.
1. Аналіз тенденцій розвитку ринку спирту та біоетанолу
2. Динаміка виробництва
3. Зовнішня торгівля на ринку сприту та біоетанолу 2017 – 2019 рр.
4. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку у 2017 – 2019 рр.
5. Об’єм споживання спирту у натуральних показниках
1. Розподіл виробництва етанолу по всьому світу у 2019 році за країнами
2. Етиловий спирт рослинного походження за призначенням, у натуральному вираженні (літрів), %
3. Частка біологічної сировини, що було використано у хімічній промисловості ЄС у 2019 р., %
4. Динаміка об’ємів виробництва етилового спирту із врахуванням «тіні» в Україні у 2015-2019 рр., у натуральному вираженні, млн літрів
5. Динаміка споживання етилового спирту із врахуванням «тіні» в Україні у 2015-2019 рр., у натуральному вираженні, млн літрів