in stock

Аналіз ринку тердих сирів України. 2013 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Лютий 2014 року
Графіків і діаграм: 6
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
2650 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналізуючи український ринок твердого сиру, фахівці компанії Pro-Consulting виділяють його основні характеристики і прогнозують тенденції розвитку. Розглядаючи ситуацію на ринку, вони підкреслюють невідповідність параметрів виробництва і споживання, а також показників фактичного випуску та встановлених виробничих потужностей. В останньому розрізі ця відмінність становить приблизно 25%. При цьому ситуація не безнадійна, оскільки ринок твердого сиру України має величезний потенціал. Так, якщо середньостатистичний житель Польщі з’їдає близько 13 кг сиру на рік, італієць – 22,9, а француз – 26,3 кг, то рівень річного споживання цього продукту нашими співвітчизниками не перевищує 3,5 кг. Однак такий стан справ зумовлений досить високою ціною цієї продукції щодо доходів населення. Високий потенціал дає підстави сподіватися на поліпшення ринкової ситуації. Ще однією складною проблемою на ринку сиру є дедалі частіші митні заборони при експорті української продукції на ринок Росії. Виходячи з того, що близько 90% експортних поставок здійснюються в російському напрямку, завдання диверсифікації збуту, що стоїть перед операторами ринку, стає особливо гострим. Що стосується абсолютних величин, то порівняно з максимальним показником 2011 р. (77,3 тис. тонн) експорт у 2012 р. впав на 17,3%, а за 11 міс. 2013 р. щодо відповідного періоду попереднього року – на 10,3%. Імпортні сири є, в основному, продукцією польського та російського виробництва. Значно менші обсяги поставок – з Німеччини, Італії та Франції. Показано, що понад 60% українського сиру виробляють 10 підприємств. У конкурентному аспекті ситуація на ринку характеризується витісненням дрібних виробників, їх укрупненням, а також активною модернізацією виробництва. Висвітлена цінова ситуація на ринку з виділенням експортного компонента. Оцінені переваги українських виробників. На короткострокову перспективу очікується призупинення падіння показників вітчизняного виробництва твердих сирів.

Детальний зміст:

1. Тенденції розвитку ринку
2. Виробництво
3. Зовнішня торгівля
4. Конкуренція
5. Цінова ситуація
6. Споживчі переваги
7. Висновки і прогнози

Перелік графіків і діаграм:

1. Виробництво твердих сирів в Україні у 2008–2013 рр., тис. тонн
2. Обсяг експорту твердих сирів із України в 2008–2013 роках, тис. тонн
3. Географічна структура експорту твердих сирів із України за період 11 міс. 2012 – 11 міс. 2013 рр., %
4. ТОП-10 ключових заводів – виробників твердого сиру в Україні за підсумками 2012 р. за часткою у структурі виробництва (у натуральному вираженні)
5. Помісячна динаміка експортних цін на тверді сири на українському ринку в 2012–2013 рр., тис. дол. США / тонн 
6. Структура споживання твердого сиру в Україні в розбивці на вітчизняні та імпортні (2013 р.), %
 

Зв'язатися з нами