Дата підготовки: | Грудень 2013 року |
Кількість сторінок: | 10 |
Графіків і діаграм: | 10 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром |
Мова звіту: | Російська |
За підсумками дослідження тенденцій розвитку ресторанного бізнесу в Україні аналітики компанії Pro-Consulting представили в звіті основні перспективи даного напрямку в Україні, а також вирахували місткість ринку. Відзначено, що найбільша кількість мереж ресторанного бізнесу знаходиться в Києві - понад 1,5 тис. од. Також досить великі показники присутні в Харківській, Львівській і Донецькій областях. У порівнянні з 2011 роком в 2012 незначно збільшилася кількість закладів громадського харчування в сільській місцевості - до 32,6%. Відповідно в містах та смт їх кількість скоротилася за рік з 68,9% до 67,4%. Виявлено, що українське населення починає змінювати цілі відвідування ресторанів, які все більше зводяться до харчування і супроводжуючому його спілкуванню. Також відзначені незайняті ніші в даному бізнесі. До них відносяться спеціалізовані кафе, такі як дитячі, фан-кафе. Незважаючи на високу конкуренцію в містах-мільйонниках, в подальшому ресторанний бізнес буде розвиватися в середньому ціновому сегменті.