in stock

Аналіз ринку молочної і лимонної кислоти в Україні. 2021 рік

Загальна характеристика
Дата підготовки: Липень 2021 року
Кількість сторінок: 25, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 15
Таблиць: 12
Спосіб оплати: готівковий або безготівковий розрахунок, передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
20600 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку лимонної і молочної кислот в Україні, який включає таку продукцію як лимонна кислота, молочна кислота, цитрат натрію.
В ході аналізу було проаналізовано тенденції ринку лимонної і молочної кислот в Україні, виробництво і споживання лимонної і молочної кислот в Україні, представлені основні оператори ринку лимонної і молочної кислот і державне регулювання ринку, проаналізовано зовнішню торгівлю, наведена динаміка середніх цін на лимонну і молочну кислоти , представлені споживачі.
Молочна кислота (лактат) - прозора з легким жовтуватим відтінком 2-гідроксіпропанова кислота зі слабким кисломолочним запахом і, відповідно, кисла на смак.
У промисловості молочну кислоту отримують або ферментативним способом, або синтетичним. Перший з них має перевагу, оскільки призводить до молочної кислоти з більш високою стереохімічною чистотою
Молочна кислота використовується переважно в двох сферах: харчової промисловості та виробництві полімерів, а також в інших промислових цілях.
Харчова добавка Е330 являє собою лимонну кислоту, яка відноситься до органічних кислот і є природним консервантом. Це слабка триосновна кислота, що представляє собою речовина кристалічної структури, що володіє білим кольором. Добавка Е330 добре розчиняється у воді і етиловому спирті і малорозчинна в діетиловому ефірі.
В Україні основною сировиною для виробництва лимонної кислоти може бути пшениця і кукурудза.


Оскільки в Україні, серед інших культур, одними з найбільш вирощуваних є кукурудза і пшениця, які є сировиною для виготовлення лимонної кислоти, галузь цілком забезпечена сировиною і перспективна.
Цитрат натрію - це натрієва сіль лимонної кислоти, яка в харчовій промисловості застосовується як харчова добавка E331. Цитрат натрію використовується в якості емульгатора або стабілізатора, включений в групу антиоксидантів. Його використовують, як приправу, що допомагає поліпшити смакові якості продукту (через кисло-солоного смаку харчової добавки E331 її назвали «кислої сіллю»). Ще одна функція стабілізатора E331 - управління кислотністю ряду страв (зокрема десертів на основі желатину), а також врегулювання рівня кислотності в кава-машинах.
Сьогодні цитрат натрію в промислових масштабах отримують шляхом нейтралізації лимонної кислоти джерелом натрію (наприклад, їдким натром) і подальшою кристалізацією.
Для того, щоб виробляти цитрат натрію, лимонну і молочну кислоту, і можна було їх застосовувати у виробництві, в першу чергу, в харчовій промисловості, потрібно отримати сертифікат відповідності HACCP та ISO 2200. Нічого принципово нового в вимогах НАССР щодо ISO 2200 немає, - НАССР тільки численні санітарні та технологічні норми і правила виробництва, полегшує поточний контроль. ISO 22000 виводить все це на міжнародний рівень стандартизації для експортно-імпортних відносин.
Лимонна, молочна кислоти і цитрат натрію на українському ринку не споживаються в сегменті В2С. Виробництва досліджуваної продукції в Україні немає, тому ринок представлений імпортною продукцією, тому компанії закуповують стільки продукції, скільки готові реалізувати
Скорочення обсягів споживання лимонної кислоти пов'язано із загальним падінням виробництва в країні в 2020 році, яке відбулося через пандемію, карантинних обмежень і зниження ділової активності. Молочна кислота і цитрат натрію показали позитивні темпи приросту споживання, що пов'язано з використанням даних харчових добавок в продуктах харчування першої необхідності.

Детальний зміст:

1. Ринок України
1.1. Аналіз тенденцій досліджуваних ринків в Україні
1.2. Державне регулювання (мито)
1.3. Компанії-ліцензіати на ринку
1.4. Обсяг споживання лимонної і молочної кислоти (місткість ринку)
1.5. Обсяг споживання в грошовому еквіваленті, оцінка
1.6. Аналіз виробництва продукції в Україні (в натуральному і грошовому вираженні)
1.7. Перелік і опис постачальників (виробників й імпортерів)
1.8. Частки виробників в Україні
1.9. Аналіз зовнішньої торгівлі
1.9.1. Експорт (обсяги, ціни, географія, експортери)
1.9.2. Імпорт (обсяги, ціни, географія, імпортери)
1.10. Структура споживання (виділення ТОП-10 компаній-споживачів з контактною інформацією)

Перелік таблиць:

1. Компанії-ліцензіати на ринку лимонної і молочної кислоти
2. Динаміка ємності ринку лимонної кислоти в Україні в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, т
3. Динаміка ємності ринку молочної кислоти в Україні в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, т
4. Динаміка ємності ринку цитрату натрію в Україні в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, т
5. Динаміка ємності ринку лимонної кислоти в Україні в 2019-2020 рр., в грошовому вираженні, тис. дол. США
6. Динаміка ємності ринку молочної кислоти в Україні в 2019-2020 рр., в грошовому вираженні, тис. дол. США
7. Динаміка ємності ринку цитрату натрію в Україні в 2019-2020 рр., в грошовому вираженні, тис. дол. США
8. Динаміка експортних цін на досліджувану продукцію в 2019-2020 рр., грн / кг
9. Географія імпорту лимонної кислоти в Україну в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні,%
10. Географія імпорту цитрат натрію в Україну в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні,%
11. Динаміка імпортних цін на досліджувану продукцію в Україні в 2019-2020 рр., грн / кг
12. Основні споживачі молочної і лимонної кислоти в Україні

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка врожаю пшениці і кукурудзи в Україні в 2019-2020 рр.
2. Постачальники молочної і лимонної кислоти в Україні
3. Динаміка експорту лимонної кислоти з України в 2019-2020 рр.
4. Динаміка експорту молочної кислоти з України в 2019-2020 рр.
5. Географічна структура експорту молочної кислоти в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні,%
6. Географічна структура експорту лимонної кислоти в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, кг
7. Частки експортерів молочної кислоти з України в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні,%
8. Частки експортерів лимонної кислоти з України в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні,%
9. Динаміка імпорту лимонної кислоти в Україні в 2019-2020 рр.
10. Динаміка імпорту молочної кислоти в Україні в 2019-2020 рр.
11. Динаміка імпорту цитрат натрію в Україні в 2019-2020 рр.
12. Географія імпорту молочної кислоти в Україну в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні,%
13. Частки імпортерів молочної кислоти в Україну в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, кг,%
14. Частки імпортерів лимонної кислоти в Україну в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, кг,%
15. Частки імпортерів цитрат натрію в Україну в 2019-2020 рр., в натуральному вираженні, кг,%

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами