Анотація до аналізу ринку:
Аналітиками компанії Pro-Consulting підготовлено огляд ринку кондитерських виробів України, у якому розглянуто ємність ринку в цілому та за компонентами: показники вітчизняного виробництва і зовнішньої торгівлі у динаміці за 2007 – 2012 рр. Зазначено, що на вказаному ринку домінують вітчизняні виробники (від 91% до 96% за період аналізу). За посткризовий час показники ємності ринку і виробництва не відновилися, при цьому суттєве зростання демонструє динаміка експорту, особливо у грошовому вираженні. Показники зміни обсягів імпорту, загалом, дещо нижчі. Цікаво зазначити також, що темпи приросту обсягів експорту та імпорту у грошовому вираженні головним чином вищі, ніж у натуральному, що свідчить про подорожчання як вітчизняної продукції, так й імпортних постачань. При цьому дані наведені з трьох сегментів ринку: борошнисті кондитерські вироби, цукристі кондитерські вироби, шоколад та інші продукти із вмістом какао (останні домінують у структурі як експорту, так і імпорту). Відзначено високу концентрацію ринку: понад 60% охоплюють компанії «Roshen», «Конті», «АВК», «Бісквіт-шоколад» та «Житомирські ласощі». Розглянуто асортимент кондитерських виробів на ринку України, при цьому 32% ринку займає печиво і 28% - цукерки. Зазначено, що в Україні споживається близько 15 кг кондитерських виробів за рік на особу, що значно нижче європейського показника, який складає 22-25 кг на особу за рік. Результати середньострокового прогнозування свідчать про очікуване стійке зростання ємності ринку кондитерських виробів в Україні.
Детальний зміст:
1. Ємність ринку
2. Виробництво
3. Зовнішньоекономічна діяльність
4. Прогнозні показники розвитку ринку
Перелік таблиць:
1. Динаміка ємності ринку кондитерських виробів в Україні за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
2. Динаміка обсягів виробництва кондитерських виробів в Україні за видами за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
3. Динаміка експорту кондитерських виробів з України за видами за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
4. Динаміка імпорту кондитерських виробів з України за видами продукції за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
5. Асортимент кондитерських виробів, представлений на ринку України
6. Прогнозні показники ємності ринку кондитерських виробів в Україні на 2013–2016 рр. в натуральному вираженні, тис. т
Перелік графіків і діаграм:
1. Динаміка ємності ринку кондитерських виробів в Україні за 2007 р. –11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
2. Динаміка обсягів виробництва кондитерських виробів в Україні за видами за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
3. Динаміка експорту кондитерських виробів з України за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
4. Динаміка експорту кондитерських виробів з України за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в грошовому вираженні, млн. доларів США
5. Динаміка імпорту кондитерських виробів з України за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, тис. т
6. Динаміка імпорту кондитерських виробів з України за 2007 р. – 11 міс. 2012 р. в грошовому вираженні, млн. доларів США
7. Структурування ринку кондитерських виробів в Україні станом на 2012 р. у натуральному вираженні, %
8. Структурування експорту кондитерських виробів в Україну за видами продукції за підсумками 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, %
9. Структурування імпорту кондитерських виробів в Україну за підсумками 11 міс. 2012 р. в натуральному вираженні, %
10. Прогнозні показники ємності ринку кондитерських виробів в Україні на 2013–2016 рр. в натуральному вираженні, тис. т